Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πολιτιστική Ατζέντα: Οι παραστάσεις που θα δούμε αυτή τη βδομάδα

Της Αγάθης Χατζηκωστή
- 17.02.2020

Πολιτιστική Ατζέντα: Οι παραστάσεις που θα δούμε αυτή τη βδομάδα

Thumbnail
Ποιες παραστάσεις να δεις - Όλες οι πληροφορίες

Η Offsite βρήκε όλες τις παραστάσεις που παρουσιάζονται μέχρι και την Κυριακή (23/02) και σας τις παρουσιάζει παρακάτω.

Αβελάρδος και Ελοΐζα

Κύπρος : Αβελάρδος και Ελοΐζα

«Γιατί η καρδιά μου δεν είναι μαζί μου, αλλά με σένα, κι όταν δεν είναι μαζί σου δε βρίσκεται πουθενά στον κόσμο...»

Η νέα θεατρική περίοδος για την ΕΘΑΛ ξεκινάει με μια από τις μεγαλύτερες και τραγικότερες ιστορίες αγάπης, το έργο Αβελάρδος και Ελόΐζα, του Γιάννη Καλαβριανού. Στο μεσαιωνικό Παρίσι του 12ου αιώνα, ο σαραντάχρονος θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος και η δεκαεξάχρονη μαθήτριά του Ελοΐζα Φυλμπέρ, ερωτεύθηκαν, αψήφησαν μία ολόκληρη κοινωνία, σκανδάλισαν την Εκκλησία και πλήρωσαν για όλη τους τη ζωή, το τίμημα ενός έρωτα που δεν χώρεσε στον καιρό του.

Η ιστορία του Αβελάρδου και της Ελοΐζας, ενός πάθους που έγινε μύθος, φωτίζει τους αιώνες με τη μοναδικότητα του μεγαλύτερου από τους μεγάλους έρωτες, αποτελώντας πρότυπο αισθηματικό για όλους τους ανθρώπους· για τους ερωτευμένους άντρες ο Αβελάρδος, για τις γυναίκες η Ελοΐζα. Υπήρξαν οι δυό τους πολύ πριν από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, οι οποίοι άλλωστε είναι μόνο πλάσματα της φαντασίας του Σαίξπηρ. Αγάπησαν κι αγαπήθηκαν περισσότερο από κείνους κι έζησαν έπειτα χωρισμένοι τη μοναδικά φρικτή τιμωρία του απαγορευμένου τους έρωτα επί δεκαετίες, εκφράζοντας τη διαρκή αγάπη τους ο ένας στον άλλον μονάχα με κάποιες αριστουργηματικές επιστολές, που αποτέλεσαν τη βάση αυτού του βιβλίου.

Η αλληλογραφία τους που έχει διασωθεί, μεταφραστεί από τα λατινικά και εκδοθεί, αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο, που αξίζει κανείς να το ανακαλύψει. Αυτό ακριβώς επιδιώκει η Ε.Θ.Α.Λ. με την παράσταση του συγκεκριμένου έργου: να προτείνει, για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό της Κύπρου, ένα καλογραμμένο θεατρικό κείμενο που πραγματεύεται ένα θέμα τόσο οικείο, όπως ο έρωτας, δοσμένο, ωστόσο, μέσα από μια πρωτότυπη σκηνοθετική προσέγγιση.

Το έργο θα ανέβει από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, σκηνικά/κοστούμια Μαρίνας Χατζηλουκά, μουσική σύνθεση Αντρούλας Καφά, κίνηση Αλέξη Βασιλείου και σχεδιασμό φωτισμών Βασίλη Πετεινάρη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Βασιλική Κυπραίου, Αντωνία Χαραλάμπους, Θανάσης Γεωργίου και η μουσικός/περφόρμερ Αντρούλα Καφά. Βοηθός σκηνοθέτη η Στέφανη Μουρουζή.

Πρεμιέρα: 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 8.30μ.μ. | Θέατρο Δέντρο (Λ/σία)

Παραστάσεις:

18 Φεβρουαρίου στις 8.30μ.μ. και 16 Φεβρουαρίου στις 6.30μ.μ. |Θέατρο Δέντρο

21, 22, 25, 28, 29 Φεβρουαρίου και 3, 7 Μαρτίου | Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ | 8.30μ.μ

23 Φεβρουαρίου & 8 Μαρτίου | Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ | 6.30μ.μ

6 Μαρτίου | Μαρκίδειο Θέατρο (Πάφος) | 8.30μ.μ

Πληροφορίες: 25877827

Θέατρο Δέντρο

Ενότητος 44

Παλουριώτισσα, Λευκωσία Κύπρος

Τηλέφωνο: 99384606

Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ

Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76

Λεμεσός, Λεμεσός Κύπρος

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 25877827

Μαρκίδειο Θέατρο

Ανδρέα Γερούδη 27

Πάφος, Πάφος 8010, Κύπρος

Τηλέφωνο: 26932571

Η Δράκαινα

Κύπρος : Η Δράκαινα

Θα πεθάνω Δράκαινα, όπως γεννήθηκα, όπως με λένε... Έπειτα για στάσου: Λόγο θα τους δώσω; Υπάρχει κάνας νόμος να εμποδίζει μια γυναίκα χήρα να παντρευτεί;

Μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες Ελληνίδες καλλιτέχνιδες, με παγκόσμια καριέρα και αναγνώριση, έρχεται στον ΘΟΚ και αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο της σκηνοθέτιδας και της πρωταγωνίστριας. Η Λυδία Κονιόρδου παρουσιάζει ένα σπουδαίο ελληνικό δράμα το οποίο έχει στο επίκεντρό του μια αλύγιστη γυναίκα, μια σκληρή μητέρα που δεν διστάζει να συγκρουστεί με όλους για μην υποχωρήσει από τις αρχές της.

Μαζί της ένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών, μεταξύ των οποίων ο αγαπητός στο κυπριακό κοινό σκηνογράφος Γιώργος Ζιάκας, αποτελεί την καλλιτεχνική ομάδα της παράστασης, ενώ η ζωντανή μουσική και οι βιντεοπροβολές συνθέτουν μια μοναδική ποιητική ατμόσφαιρα.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Λυδία Κονιόρδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας

Μουσική: Τάκης Φαραζής

Κίνηση: Μάχη Δημητριάδου-Lindahl

Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Χριστόφορος Λάρκος

Μουσική διδασκαλία-Μουσικολογική έρευνα: Γιώργος Καλογήρου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Φαίδων Καστρής

Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου

Παίζουν: Χάρης Αττώνης, Πηνελόπη Βασιλείου, Φαίδων Καστρής, Βαλεντίνος Κόκκινος, Λυδία Κονιόρδου, Ντίνος Λύρας, Μαριλύ Μήλια

Μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Καλογήρου, Χαράλαμπος Παντελή

Παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Πρώτη παράσταση: 14 Φεβρουαρίου 2020

Κάθε Παρασκευή-Σάββατο, 20.30 και Κυριακή, 18.00

Λάρνακα

Δημοτικό Θέατρο

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, 20.30

Λεμεσός

Θέατρο Ριάλτο

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, 20.30 και Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, 17.00

Πάφος

Μαρκίδειο Θέατρο

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, 20.30

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Αγγλικά/Τουρκικά

Λευκωσία: 6 Μαρτίου 2020

Λεμεσός: 28 Μαρτίου 2020

Ελληνικά, Λευκωσία:

15 Μαρτίου 2020 και 3 Απριλίου 2020

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας) στο thoc.org.cy/

Το Τάβλι

Κύπρος : Το Τάβλι

Το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την εμβληματική κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το Τάβλι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαΐμη από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Flea Theatre στο Καϊμακλί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!

Το έργο του Δ. Κεχαΐδη «Το τάβλι» δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς από το 1972 που γράφτηκε μέχρι και σήμερα είναι ίσως το πλέον αγαπημένο και πολυπαιγμένο θεατρικό κείμενο της νεοελληνικής δραματουργίας. «Το Τάβλι», ένα διαμάντι της νεοελληνικής θεατρογραφίας, ανήκει στην ομάδα εκείνη των θεατρικών έργων που αποτέλεσαν τη μαγιά για την πλούσια θεατρική παραγωγή που ακολούθησε. Ανελέητη σάτιρα ηθών, αντιλήψεων και νοοτροπιών απεικονίζει με τον πιο εύστοχο τρόπο το υποτιθέμενο «δαιμόνιο» του νεοέλληνα που ενώ ποθεί τα αδύνατα δεν διαθέτει καν τη βάση για τα στοιχειώδη! Έργο προκλητικό και για τον σκηνοθέτη αλλά και για τους ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν το ακτύπητο δίδυμο Φώντας και Κόλιας. Η γλώσσα του Κεχαΐδη εξακολουθεί να είναι γλώσσα σημερινή, ζωντανή, απολαυστική. Η πλοκή σπαρταριστή, συναρπάζει!

Η ιστορία είναι απλή: Δύο αντιπροσωπευτικοί τύποι της νεοελληνικής πραγματικότητας προσπαθούν να σκαρώσουν ένα « σχέδιο » που θα τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και θα τους δώσει τα φόντα για μια καλύτερη ζωή. Η συζήτηση για το περιβόητο « σχέδιο » διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας παρτίδας τάβλι με ξεκαρδιστικούς διαλόγους από πρόσωπα οικεία στον καθένα, που πασχίζουν να « πιάσουν την καλή » για να βγουν από την καθημερινή μιζέρια. Οι ήρωες του Κεχαΐδη, Φώντας και Κόλιας, είναι πρόσωπα της μεταπολεμικής Ελλάδας που ζουν μέσα στις αυταπάτες του παρελθόντος τρέφοντας μάταιες ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Άνθρωποι που πασχίζουν να βγουν από το περιθώριο, ζουν και ονειρεύονται το μεγάλο « κόλπο » που θα τους οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική καταξίωση.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαϊμης

Σκηνικά / κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη

Επί σκηνής: Μάριος Στυλιανού και Βασίλης Παφίτης

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331

Λευκωσία: Flea Theatre - Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί

Φεβρουάριος

Πρεμιέρα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 20:30 

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 20:30

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 20:30 και Σάββατο 29 Φεβρουαρίου  στις 20:30

Μάρτιος

Σάββατο 7 Μαρτίου στις 20:30 και Κυριακή 8 Μαρτίου στις 19:00

Σάββατο 14 Μαρτίου στις 20:30 και Κυριακή 15 Μαρτίου στις 19:00

Flea Theatre

Γιάννη Κορομία 2

Καϊμακλί, Λευκωσία Κύπρος

Η Γυναίκα με τα Mαύρα

Κύπρος : Η Γυναίκα με τα Mαύρα

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» παρουσιάζει το έργο «Η Γυναίκα με τα Mαύρα» {THE WOMAN IN BLACK} των Susan Hill & Stephen Mallatratt σε μετάφραση Φρίξου Μασούρα, και σκηνοθεσία Ανδρέα Κυριάκου.

Το έργο:

Παραμονή Χριστουγέννων. Τα παιδιά του Άρθουρ Κιπς, μαζεμένα γύρω από το τζάκι, μοιράζονται ιστορίες φαντασμάτων και τον καλούν να διηγηθεί και αυτός μια δική του ιστορία. Ο ίδιος αρνείται επειδή, εν αντιθέσει με τα παιδιά του, έχει ζήσει μια πραγματική ιστορία φαντασμάτων… Μη μπορώντας πλέον να κρατήσει μέσα του τα όσα έζησε στο Ιλ Μαρς, ο Άρθουρ Κιπς αποφασίζει πως ο καλύτερος τρόπος, να μοιραστεί την εμπειρία του σε εκείνους τους καταραμένους βάλτους, είναι να ανεβάσει μια μικρή θεατρική παράσταση με την βοήθεια ενός νεαρού ηθοποιού. Ο ηθοποιός αναλαμβάνει να υποδυθεί τον ρόλο του Άρθουρ Κιπς και ο ταλαιπωρημένος Κιπς υποδύεται όλους τους άλλους ανθρώπους που αποτέλεσαν μέρος αυτής της ανατριχιαστικής εμπειρίας. Μαζί θα ζήσουν μια ανεπανάληπτη και μοναδικά τρομακτική ιστορία που αγγίζει την ψυχή.

«Η Γυναίκα με τα Mαύρα» αποτελεί το δεύτερο μακροβιότερο σε παραστάσεις έργο στο θρυλικό Γουέστ Εντ του Λονδίνου. Όλοι οι συντελεστές που ανέβασαν το έργο μέχρι σήμερα συμφωνούν πως πρόκειται για μια παράσταση που σε κατατρέχει ακόμη και μετά που πέφτει η αυλαία.

Πολλές φορές, ως θεατές, νοιώθουμε την ανάγκη να ζήσουμε μια ιστορία τρόμου για να μας θυμίσει την αγάπη που πρέπει να έχουμε για την ζωή. Στο κάτω-κάτω, λίγης ώρας λαχτάρα μπορεί να μας φέρει μια τεράστια ανακούφιση στο τέλος, αφού θα μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω στην αγκαλιά της οικογένειάς μας και στα αγαπημένα μας πρόσωπα, σώοι και αβλαβείς.

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» σας προσκαλεί να ζήσετε και εσείς αυτή την σκοτεινή ιστορία τρόμου που έζησε ο Άρθουρ Κιπς. Το ανεξήγητο σμίγει με το απρόσιτο σε ένα μοιραίο χορό συναισθημάτων επί σκηνής, με το ακροατήριο να ζει τον φόβο και τον τρόμο μαζί με τους ηθοποιούς του έργου. Καθίστε αναπαυτικά, ηρεμήστε και αφεθείτε στα μυστήρια που κρύβει η πυκνή ομίχλη και το σκοτάδι του Ιλ Μαρς.

Συντελεστές:

Κείμενο: Susan Hill & Stephen Mallatratt

Μετάφραση: Φρίξος Μασούρας

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Κυριάκου

Σκηνικά: Stavri Papa

Κοστούμια: Κατερίνα Ττάκκα

Φωτισμοί : Γιώργος Λάζογλου

Μουσική: Κων/νος Ευαγγελίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρέας Γεωργίου

Ηθοποιοί: Χριστόδουλος Μαρτάς, Ανδρέας Κουτσόφτας, Άντρη Σεργίου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»: Χρήστος Γιάγκου

Τακτικές παραστάσεις στη Λευκωσία: Παρασκευή & Σάββατο στις 8.30 μ.μ. , Κυριακή στις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2020

Κρατήσεις: 22818999 & 99621845

Θέατρο Διόνυσος

Διαγόρου 29

Λευκωσία, Λευκωσία 1097, Κύπρος

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 22818999

Λεμεσός: Από Παρασκευή 24 Απριλίου μέχρι Τετάρτη, 29 Απριλίου στις 20:30

Β Δημοτική Αγορά (Θέατρο Ένα)

Λεμεσός, Λεμεσός Κύπρος

Η σημασία να είσαι σοβαρός

Κύπρος : Η σημασία να είσαι σοβαρός

Το Θέατρο ‘ΣΚΑΛΑ’, αρχίζει την νέα χρονιά με την διαχρονική και ξεκαρδιστική κωμωδία του Όσκαρ Ουάϊλντ, «Η σημασία να είσαι σοβαρός» και με την οποία θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 – ώρα 8.30 μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ.

«Σ’έναν κόσμο όπου επικρατεί η απόλυτη υποκρισία είναι δυνατόν να είναι κανείς σοβαρός;»

Το Έργο: Στην βικτωριανή Αγγλία, ο Όσκαρ Ουάϊλντ μας παρασέρνει μέσα από ένα άκρως διαχρονικό έργο σ΄ ένα έξυπνο και ξεκαρδιστικό ταξίδι στην καρδιά της αριστοκρατικής κοινωνίας. Μέσω των ηρώων του βλέπουμε να καταρρίπτεται κάθε έννοια σοβαρότητας καθώς τονίζει την υποκρισία του καθωσπρεπισμού της αριστοκρατίας, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά το παιχνίδι ταυτοτήτων και την τεχνική της παρεξήγησης. Σ’ έναν κόσμο όπου επικρατεί η απόλυτη υποκρισία είναι δυνατόν να είναι κανείς σοβαρός;

« - Σιχαίνομαι θανάσιμα την εξυπνάδα. Σήμερα, όλοι είναι έξυπνοι. Το πράγμα έχει καταντήσει δημόσιος κίνδυνος. Ελπίζω και εύχομαι να έχουν μείνει ακόμα μερικοί ηλίθιοι. - Έχουν μείνει. - Θέλω πολύ να τους γνωρίσω. Και τι συζητάνε;

- Οι ηλίθιοι; Μα φυσικά, για τους έξυπνους.»

Ο Τζακ, υποκρινόμενος τον φανταστικό νεότερο αδερφό του, Έρνεστ, κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Γκουέντολιν, η οποία την δέχεται. Ο Άλντζερνον, παριστάνοντας τον Έρνεστ, εμφανίζεται στο εξοχικό του Τζακ και γνωρίζει την προστατευόμενη του, Σέσιλυ, την οποία ερωτεύεται και ζητά σε γάμο. Όμως η θεία Αυγούστα, κατά κόσμον Λαίδη Μπράκνελ, έχει άλλα σχέδια τόσο για την τύχη της κόρης της όσο και για τον ανιψιό της κι εκεί ακριβώς περιπλέκονται τα πράγματα.

Στο Λονδίνο του 1890, δύο φίλοι νεαροί ο Τζακ Γουέρδινγκ και ο Άλτζι Μόνκριφ, χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «Ερνέστος» για να αποφύγουν τις ανιαρές, ανεπιθύμητες κοινωνικές υποχρεώσεις που τους δημιουργούν γνωστοί και συγγενείς.

Αυτό το όνομα όμως που μέχρι τότε τους γλίτωνε από μπελάδες, αρχίζει να τους δημιουργεί προβλήματα όταν ερωτεύονται αντίστοιχα δύο γυναίκες που η κάθε μια τους θεωρεί το όνομα Ερνέστος, ως το μεγαλύτερο προσόν εκείνου που το κατέχει, αφού παραπέμπει αυτόματα σε σοβαρότητα και άμεμπτο ήθος του προσώπου που το φέρει.

Η κωμωδία χαρακτηρίζεται από καυστική σάτιρα που διακωμωδεί έξυπνα συμπεριφορές και καταστάσεις, διανθίζεται με σπινθηροβόλους και ιδιοφυείς διαλόγους, και είναι πλημμυρισμένη από το αναρχικό χιούμορ και την ανατρεπτική διάθεση του δημιουργού της, ενός από τα πλέον φωτεινά μυαλά που σφράγισαν τον 19ο αλλά και τον 20ο αιώνα και συνεχίζει, αφού ο Όσκαρ Ουάϊλντ ανήκει πλέον στους κλασσικούς.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη, Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Αχιλλέως

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου, Χορογραφία: Φαίδρα Καραβοκύρη Ζένιου

Ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Παρασκευή Αναστασίου, Δώρα Δημητρό, Δημήτρης Χ’Παύλου, Μαρία Μεσαρίτη, Γιώτα Ηλία, Στέφανος Κασάπη, Φοίβος Γεωργιάδης.

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο – ώρα 8.30μ.μ. και κάθε Κυριακή – ώρα 6.30μ.μ. μέχρι 8 Μαρτίου 2020

Στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου – ώρα 8.00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας στο πλαίσιο του θεσμού «Τρίμηνο θεατρικών παραστάσεων Δήμου Αγίας Νάπας».

Πληροφορίες/Κρατήσεις: Τηλ. 24652800/01 και 99490102

Θέατρο Σκάλα

Κυριάκου Μάτση 15

Λάρνακα, Λάρνακα 6015, Κύπρος

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 24652800

Βάφ'τα μαύρα αλά Κυπριακά

Κύπρος : Βάφ'τα μαύρα αλά Κυπριακά

H ξεκαρδιστική κωμωδία του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου, προσαρμόζεται στην κυπριακή πραγματικότητα και έρχεται για να σας χαρίσει άφθονο γέλιο.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ντίνος Χαραλάμπους πεθαίνει αφήνοντας πίσω του δυο γυναίκες – πρώην και νυν - αλλά και δυο παιδιά, ένα γιο και μια κόρη. Μια αναποδιά τη μέρα της κηδείας στέκεται αρκετή για να καταλήξουν όλοι οι συγγενείς στο σπίτι του εκλιπόντος για μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, επιπλοκές και ένα σωρό παρεξηγήσεις. Μια περίεργη γειτόνισσα και η «προστατευόμενη» του κύριου Χαραλάμπους στο γραφείο φέρνουν τα πάνω κάτω στο σπίτι, όπου η κατάσταση ξεφεύγει και δημιουργούνται πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Οι συντελεστές της παράστασης

Κείμενο: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας

Απόδοση Κειμένου στα κυπριακά: Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκας

Σκηνικά - Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Σχεδιασμός Φωτισμού: Νικος Μυλωνας

Οργάνωση Παραγωγής: Πάνος Στρούθος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Καζάκας, Έλενα Ευσταθίου, Έλενα Χριστοφή, Ζωή Κυπριανού, Μιχάλης Μουστάκας, Εύρος Βασιλειου, Μαρία Παπακώστα, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος και Ειρήνη Σαλάτα.

Κρατήσεις:

Παραστάσεις σε Λευκωσία και Πάφο

Τηλεφωνικά στο 70009093

Ηλεκτρονικά στο www.soldoutticketbox.com

Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ

Κύπρος : Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ

Αν δεν ήσασταν εσείς, δόκτωρ Κόρτσακ, και το Σπίτι, δεν θα μάθαινα ποτέ ότι υπάρχουν τίμιοι άνθρωποι στον κόσμο. Ότι μπορώ να λέω την αλήθεια. Ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Αλλά τώρα το ξέρω.

Παγκύπρια πρώτη

Τελευταίες μέρες στο ορφανοτροφείο του γιατρού και παιδαγωγού Γιάνους Κόρτσακ στο γκέτο της Βαρσοβίας, το 1942. Λίγο πριν την αποστολή των παιδιών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Τρεμπλίνκα, ένα καινούργιο μέλος, ο Άτζιο, ένα αγόρι μεγαλωμένο στους δρόμους, θα κάνει τον Κόρτσακ να αναρωτηθεί τι νόημα έχουν όσα δίδαξε στα «παιδιά του».

Ο Σκοτσέζος συγγραφέας Ντέιβιντ Γκρεγκ εξετάζει την αξία της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας σε έναν κόσμο όπου κάθε ανθρώπινη ιδιότητα μοιάζει να χάνεται. Η παράσταση αναδεικνύει με ευαισθησία τους δεσμούς αγάπης και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στον «γερο-δόκτορα» και τους «μικρούς ανθρώπους», όπως ο Κόρτσακ αποκαλούσε τα παιδιά. Μια ωδή στην ανθρωπιά, στο μεγαλείο της προσφοράς και στην ανεξάντλητη δύναμη της αγάπης.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου - Γιάννης Καραούλης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης

Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου

Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου

Κίνηση: Έλενα Χριστοδουλίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Λάζογλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Ανδρέου

Παίζουν: Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Παναγιώτης Λάρκου, Αντρέας Μακρής, Τάριελ Μπερίτζε

Πρωινές παραστάσεις για σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Λευκωσία: Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Από 15 Ιανουαρίου 2020, Τρίτη-Παρασκευή

Πληροφορίες/Κρατήσεις: Μάγδα Μακάρ, τηλ. 22864330

Παραστάσεις για το κοινό

Λευκωσία: Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Πληροφορίες/Εισιτήρια: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, www.thoc.org.cy

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Ελληνικά, Λευκωσία: 23 Φεβρουαρίου 2020

* Τις παραστάσεις πλαισιώνει εκπαιδευτική έκθεση με φωτογραφικό υλικό στο χώρο των Αποθηκών, ενώ σε συνεργασία με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού θα διοργανωθούν συζητήσεις.

Αποθήκες ΘΟΚ

Κάμπου 29

Στρόβολος, Λευκωσία 2030, Κύπρος

Τηλέφωνο: 22480300

Η μικρή μας πόλη

του Θόρντον Ουάιλντερ

w

Παραστάσεις σε δήμους και κοινότητες

Έναρξη παραστάσεων Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Γερίου, 20.00, Είσοδος Ελεύθερη 

 

θα ήθελα να προσπαθήσετε να θυμηθείτε πώς νοιώθει κανείς όταν είναι νέος, πως νοιώθατε όταν ήσασταν δεκάξι, δεκαεπτά χρονών. Δεν ξέρω για ποιο λόγο είναι δύσκολο αυτό, να ΄ρθουν πίσω εκείνες οι μέρες όπου το παραμικρό μπορούσε να ΄ταν υπέροχο, σχεδόν αβάσταχτα υπέροχο.

Με ένα σπουδαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Θόρντον Ουάιλντερ, ο ΘΟΚ εγκαινιάζει έναν καινούργιο θεσμό, με στόχο να απευθυνθεί σε θεατές δήμων και κοινοτήτων που βρίσκονται μακριά από τις μεγάλες πόλεις του νησιού. 

Η μικρή μας πόλη καταγράφει όλες εκείνες τις απλές χαρές και λύπες της καθημερινής ζωής που στιγματίζουν την πορεία του ανθρώπου. Μια ελεγεία για τη γέννηση, τον έρωτα, το θάνατο, διαποτισμένη από αθωότητα και ειλικρίνεια. Η Αλεξία Παπαλαζάρου, που συνδυάζει την ευαίσθητη ματιά της με το ταλέντο ενός οκταμελούς θιάσου και τις μελωδίες του έξοχου μουσικοσυνθέτη Κώστα Κακογιάννη, δημιουργεί μια παράσταση συνόλου, ιδανική να ταξιδέψει παντού. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια. 

Μετάφραση-Δραματουργική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλέκτρα Κυθραιώτου

Μουσική: Κώστας Κακογιάννης

Στίχοι τραγουδιών: Πάμπος Κουζάλης

Κίνηση-Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή

Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Μανούσης

Παίζουν: Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή, Γιάννης Μίνως, Μαρία Φιλίππου

Οργανωμένες παραστάσεις σε δήμους και κοινότητες της Κύπρου. 

Πληροφορίες: 22864330

 

Πράγματα δικά μου, αληθινά

Κύπρος : Πράγματα δικά μου, αληθινά

Πώς γίνεται να κλαίει έτσι μια γυναίκα;

Μια μητέρα. Η δική μου μητέρα. Ούτε καταλάβαινα ούτε είχα το θάρρος να τη ρωτήσω. Τώρα που είμαι κι εγώ γυναίκα, παντρεμένη με παιδιά, δεν χρειάζεται να ρωτήσω: ξέρω πολύ καλά γιατί κοπανάει μια γυναίκα το κεφάλι της πάνω στον κορμό του δέντρου.

Με θέμα τους οικογενειακούς δεσμούς και την αντοχή τους στο χρόνο, το έργο Πράγματα δικά μου, αληθινά φωτίζει τρυφερές στιγμές, συγκρούσεις, προσωπικές ανησυχίες και αδυναμίες, προσπάθειες επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών, και θέτει τα πρόσωπα μπροστά στις προκλήσεις των αλλαγών της ζωής. Η Μαρία Κυριάκου και οι συνεργάτες της προσεγγίζουν με τρυφερότητα και αλήθεια μια ιστορία γνώριμη, συγκινητική, που μιλά για όσα έχουν σημασία, τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής μας.

Λίγα λόγια για το έργο

Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Στον κήπο της οικογένειας Πράις. Ο Μπομπ και η Φραν είναι δύο πολύ δοτικοί γονείς, των οποίων η ζωή είναι επικεντρωμένη στα τέσσερα παιδιά τους: την Πιπ, τη Ρόζι, τον Μαρκ και τον Μπεν. Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τεσσάρων διαφορετικών ηλικιών, εκτυλίσσονται στη διάρκεια ενός χρόνου, με κάθε εποχή να περιλαμβάνει μια προσωπική αφήγηση ενός παιδιού, μια στιγμή κρίσης, ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο θα κληθεί όλη η οικογένεια να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Είναι έτοιμοι οι δύο γονείς να αποδεχτούν τις επιλογές των παιδιών τους; Είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τη διαφορετικότητά τους, τις επιθυμίες των παιδιών; Είναι έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση;

Άντριου Μπόβελ

Κι όμως πέρασα τη ζωή μου λαχταρώντας αυτό από το οποίο είχα φύγει, και στ’ αλήθεια με το να παντρευτώ και να κάνω παιδιά αυτό που κατάφερα ήταν να δημιουργήσω μια οικογένεια όμοια με αυτήν από την οποία δραπέτευσα… γεμάτη αγάπη, αποπνικτική, συναισθηματικά φορτισμένη, αλλά ίσως και λίγο κλειστοφοβική, κι έτσι τώρα έχω παρακολουθήσει τα παιδιά μου να φεύγουν μακριά για να γίνουν οι άνθρωποι που εκείνα χρειάζονται να είναι. Έτσι είναι τα πράγματα. Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής. Κι έτσι κάποτε νιώθω σαν τον Μπομπ, που ξέμεινε στον κήπο να αναρωτιέται πού πήγαν όλοι. Και κάποτε νιώθω σαν τη Φραν και σκέφτομαι: Καλά, και μετά τι; Οικογένεια; Είναι τρελό.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Βάιος Λιαπής

Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Μουσική-Ηχητικός σχεδιασμός: Πάνος Μπάρτζης

Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Άντρια Ζένιου

Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Βασίλης Βασιλάκης, Γιώργης Βασιλόπουλος, Γιώργος Κυριάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Νιόβη Χαραλάμπους

Παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

από 17 Ιανουαρίου 2020

κάθε Παρασκευή-Σάββατο, 20.30 και Κυριακή, 18.00

Λάρνακα

Δημοτικό Θέατρο

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, 20.30

Πάφος

Μαρκίδειο Θέατρο

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, 20.30

Ελ. Αμμόχωστος

Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, 20.30

Λεμεσός

Θέατρο Ριάλτο

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, 20.30

Παράλληλες δράσεις

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

●Αγγλικά/Τουρκικά Λεμεσός: 21 Μαρτίου 2020

●Ελληνικά Λευκωσία: 16 Φεβρουαρίου 2020 και 28 Φεβρουαρίου 2020

Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ 77772717, www.thoc.org.cy

Θέατρο ΘΟΚ

Γρηγόρη Αυξεντίου 9

Λευκωσία, Λευκωσία 1096, Κύπρος

Το έργο που πάει λάθος

2

Μια ξεκαρδιστική παράσταση στη σκηνή του «θέατρο ένα»

Η πολυβραβευμένη ανατρεπτική και σπαρταριστή βρετανική κωμωδία «Το έργο που πάει λάθος» («The Play that Goes Wrong») των Χένρι Λιούις, Τζόναθαν Σάιερ και Χένρι Σιλντς που έσπασε και εξακολουθεί να σπάει ταμεία στις περισσότερες από τις 27 χώρες όπου έχει παρουσιαστεί είναι η νέα παραγωγή του «θέατρο ένα» που θα κάνει πρεμιέρα στην Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στην Κύρια Σκηνή στις 8.30 το βράδυ.

Το έργο εξακολουθεί να παρουσιάζεται στην Βρετανία ενώ στο Μπρόντγουει, συμπλήρωσε φέτος 800 περίπου παραστάσεις. Πρόκειται για ένα έργο μέσα σε ένα έργο το οποίο προσπαθούν να ανεβάσουν ερασιτέχνες ηθοποιοί/ φοιτητές οι οποίοι όμως τα κάνουν κυριολεκτικά θάλασσα. Ξεχνούν τα λόγια τους, επαναλαμβάνουν ατάκες, προκαλούν μια πληθώρα καταστροφών στο σκηνικό: Ράφια πέφτουν, πόμολα βγαίνουν, πόρτες μαγκώνουν, παράθυρα σπάνε, κάποιος πίνει καθαρό αλκοόλ αντί για ουίσκι και πέφτει λιπόθυμος… Κάθε φοιτητής- ηθοποιός ερμηνεύει περισσότερο από ένα ρόλους με αποτέλεσμα τα πράγματα να περιπλέκονται ακόμα περισσότερο και να καταλήγουν σε μια πραγματική καταστροφή.

Το έργο που προσπαθούν να ανεβάσουν οι φοιτητές /ερασιτέχνες, είναι ένα θρίλερ με τίτλο «Φόνος στην έπαυλη Τζέιμσον».Εγκλήματα ίντριγκες, πάθη, τέσσερις πιθανοί δολοφόνοι κι ένας Επιθεωρητής, ο οποίος καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση, είναι τα στοιχεία που κάνουν την παράσταση τους ενδιαφέρουσα. Όμως δυστυχώς γι’ αυτούς αντί για παράσταση παρουσιάζουν στο κοινό ένα γενικό χαμό προκαλώντας γέλιο μέχρι δακρύων.

Σκηνοθεσία/Μετάφραση/Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Βοηθός Σκηνοθέτης: Γαλάτεια Πέτσα

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιώργος Τζωρτζής, Διομήδης Κοφτερός, Βασιλική Ανδρέου, Φανή Σωκράτους, Σάββας Μένοικου, Γιώργος Χριστοδούλου.

Τακτικές Παραστάσεις

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 20:30

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 22348203

Θέατρο Ένα

Λεωφόρος Αθήνας 4

Λευκωσία, Λευκωσία 1021, Κύπρος

Email[email protected]

Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά

Κύπρος : Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά

Την πασίγνωστη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Πρόκειται για μια ανανεωμένη εκδοχή μίας από τις ωραιότερες κωμωδίες παρεξηγήσεων, η οποία μας μεταφέρει στη δεκαετία του '50, με φόντο τη Νάπολη και την Ιταλική Μαφία.

Βασικός ήρωας του έργου, είναι ο πολύ άτυχος και μονίμως πεινασμένος Τρουφαλντίνο, ο οποίος για να επιβιώσει αναγκάζεται να δουλέψει κρυφά, ως μπράβος και υπηρέτης, για δύο αφεντικά: το Σικελιανό μαφιόζο Φεντερίκο Ρασπόνι και τον ερωτομανή στρατιωτικό Φλορίντο Αρετούτσι. Στην προσπάθειά του να μην συναντηθούν ποτέ τα δύο του αφεντικά ώστε να μη αποκαλυφθεί το ψέμα του, ο Τρουφαλντίνο προκαλεί σωρεία μπερδεμάτων, ευτράπελων καταστάσεων και ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων και θα πρέπει τώρα με μαεστρία και πονηριά να διορθώσει το χάος το οποίο έχει δημιουργήσει.

«Θύματα» του Τρουφαλντίνο είναι μια μεταμφιεσμένη γυναίκα που παριστάνει τον νεκρό αδελφό της, ο καταζητούμενος από την αστυνομία αρραβωνιαστικός της, ένας μαφιόζος επιχειρηματίας με την αφελή του κόρη, ένας πομπώδης δικηγόρος και ο ξιπασμένος ερασιτέχνης ηθοποιός γιος του, ένας γκάνγκστερ σεφ, μια φεμινίστρια βοηθός και ένα υπέργηρο γκαρσόνι, οι οποίοι συνθέτουν ένα τρελό γαϊτανάκι διασκεδαστικών χαρακτήρων που απογειώνουν το χιούμορ του έργου και χαρίζουν άφθονο γέλιο.

Το «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων» είναι μια καυστική κοινωνική σάτιρα για τον έρωτα, τα πάθη, την καλοσύνη, την αναζήτηση της ευτυχίας αλλά και για την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης. Η παράσταση με «άρωμα» Commedia dell' arte, αλλά με σύγχρονους χαρακτήρες και επίκαιρο χιούμορ και με όπλα την σκηνική επιδεξιότητα, τον κωμικό οίστρο και τη δημιουργική επικοινωνία με το κοινό, υπόσχεται ένα αποτέλεσμα γνήσια ψυχαγωγικό που ταυτόχρονα θα καυτηριάζει κοινωνικά προβλήματα τα οποία διαχρονικά ταλανίζουν τον άνθρωπο: το πρόβλημα της ανεργίας και της αγωνίας για επιβίωση, την εξουσία του πλούτου, τις διακρίσεις λόγω φύλου ή κοινωνικής τάξης, την υποκρισία και τη διαφθορά.

Υπόθεση του έργου:

Το έργο διαδραματίζεται στην Ιταλία, στα τέλη της δεκαετίας του '50. Στο σπίτι του επιχειρηματία Πανταλόνε, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τη Ναπολιτάνικη Μαφία, την Καμόρα, γίνεται το πάρτυ αρραβώνων της Κλαρίσα, κόρης του Πανταλόνε με τον γιο του δικηγόρου Λομπάρντι, Σίλβιο. Μια νεαρή γυναίκα, η Μπεατρίτσε, μεταμφιέζεται σε άνδρα και παριστάνοντας τον νεκρό αδελφό της, τον Σικελιανό μαφιόζο Φεντερίκο Ρασπόνι, εμφανίζεται στο σπίτι του Πανταλόνε. Δεδομένου ότι ο πατέρας της Κλαρίσα είχε παλαιότερα υποσχεθεί στο Φεντερίκο το χέρι της κόρης του, η Μπεατρίτσε προσποιείται ότι επιμένει να τηρηθεί το γαμήλιο συμβόλαιο και ζητά τα χρήματα της προίκας. Ταυτόχρονα ψάχνει τον αγαπημένο της, τον Φλορίντο, ο οποίος είναι καταζητούμενος επειδή πάνω σε ένα καβγά σκότωσε τον αδελφό της. Στο μεταξύ ο Τρουφαλντίνο, μπράβος και υπηρέτης της Μπεατρίτσε, στην προσπάθειά του για επιβίωση, γίνεται υπηρέτης και του Φλορίντο. Έχοντας κρύψει την διπλή του ιδιότητα από τα αφεντικά του, ο Τρουφαλντίνο προσπαθεί να εκτελέσει τις διαταγές τους, πράγμα που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου

Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Κίνηση/Σκηνική μάχη: Αντρέι Κρουπά

Μουσική επιμέλεια: Μαριάννα Καυκαρίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου

Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κάσινου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Martin Meason

Οπτική Επικοινωνία: Λέανδρος Ταλιώτης

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Παναγιώτης Κυριάκου (Τρουφαλντίνο), Μαρία Φιακά (Μπεατρίτσε), Ανδρέας Ρόζου (Φλορίντο), Βασίλης Μιχαήλ (Πανταλόνε), Μάριος Δημητρίου (Μπρικέλα), Σπύρος Γεωργίου (Λομπάρντι), Αντρέι Κρουπά (Αλφρέντο), Ζήνα Καυκαρίδου (Σμεραλντίνα), Αλέξανδρος Μαρτίδης (Σίλβιο), Μαρία Ανδρέου (Κλαρίσα) Νικόλας Κουρουζίδης (Σαλβίνο), Εστέλα Τεμπριώτη (Ραφαέλλα), Μιχάλης Αναγιωτός (Οδηγός Ταξί)

Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Σατιρικό Θέατρο

Κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ στις 8.30μ.μ. και ΚΥΡΙΑΚΗ στις 6.30μ.μ. από 18 Ιανουαρίου μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020. (Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου δεν θα πραγματοποιηθεί παράσταση)

Email: [email protected]

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22312940, 22421609

Σατιρικό Θέατρο

Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης

Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15

Αγλαντζιά, Λευκωσία 2102, Κύπρος

ΛΕΜΕΣΟΣ: Τετάρτη, 11 Μαρτίου στις 20:30

Ριάλτο

Ανδρέα Δρουσιώτη 19

Πλατεία Ηρώων

Λεμεσός, Λεμεσός 3603, Κύπρος

Email[email protected]

Τηλέφωνο: 77777745

Ο Γυάλινος Κόσμος

Κύπρος : Ο Γυάλινος Κόσμος

Υποδεχόμαστε την καινούργια χρονιά με το κλασσικό αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς, τον εμβληματικό "Γυάλινο Κόσμο" που είναι και το αυτοβιογραφικό έργο του μεγάλου συγγραφέα.

Η παράσταση θα ανέβει σε σκηνοθεσία του Αντρέα Τηλεμάχου ευθύς αμέσως μετά τις γιορτές. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1944 στο θέατρο Σιβίκ του Σικάγου σημειώνοντας από την πρώτη στιγμή πρωτοφανή καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία και καθιερώνοντας αμέσως τον Ουίλλιαμς ως τον πλέον φέρελπι συγγραφέα της εποχής ενώ μεταφέρθηκε την επόμενη χρονιά στο Μπροντγουέη της Νέας Υόρκης (θέατρο Playhouse, Μάρτιος 1945) όπου ο θρίαμβος συνεχίστηκε και το έργο βραβεύτηκε με το σημαντικό New York Drama Critics Circle Award ως το καλύτερο Αμερικανικό έργο της χρονιάς.Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ουίλιαμς- πρόδρομος των μεταγενέστερων μεγάλων θεατρικών επιτυχιών του- και αμέτρητα είναι τα ανεβάσματα του από την 1η παράσταση μέχρι σήμερα τόσο στην Αμερική όσο και διεθνώς-δεκάδες εκατοντάδες είναι οι παρουσιάσεις του και στην Ελλάδα. Θεωρούμε σημαντικό, οι νέες γενιές να γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν με το σπουδαίο αυτό έργο του κορυφαίου Αμερικανού δραματουργού που καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του αιώνα και βεβαίως οι παλαιότεροι να ξαναθυμηθούν ένα έργο ογκόλιθο του παγκόσμιου θεάτρου-για τους θεατρόφιλους παραμένει ευλογία είτε και πρόκληση κάθε νέο ανέβασμα έργου του μεγάλου θεατρικού ποιητή.Το κλασικό έργο αφορά διαχρονικά τους θεατές, μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων και σήμερα και χτες και αύριο αφού μέσα σ’ αυτό σκιαγραφείται η διαχρονική ανάγκη μας να καταφεύγουμε σε ψευδαισθήσεις, στην απομόνωση ή στην τέχνη, στο θέατρο ή στο σινεμά, πλάθοντας “έναν γυάλινο εύθραυστο κόσμο” προκειμένου να αντέξουμε τη σκληρή πραγματικότητα που μας συνθλίβει..

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Μια προβληματική οικογένεια του Νότου, με έναν πατέρα μόνιμα απόντα – τελικά αλκοολικό- και μια μητέρα, την Εντουίνα, ημίτρελη και αποκομμένη από την πραγματικότητα, μια αδελφή, τη Ρόουζ, με πολλά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία κατάλληλη θεραπεία κρίθηκε η λοβοτομή που την κατέστησε άβουλο ενήλικα με παιδικό μυαλό μέχρι τον θάνατο της.. Αυτό περίπου είναι και το κλίμα, ο καμβάς του “Γυάλινου Κόσμου”, του κατεξοχήν αυτοβιογραφικού έργου του Ουίλλιαμς! Η καλλονή στα νιάτα της όπως μας λέει, αλλά και ανισόρροπη πια, Αμάντα Ουίνγκφιλντ, ηρωική και συνάμα αυταρχική μάνα, προσπαθεί να επιβιώσει σε μια φτωχική γειτονιά του Σαιν-Λούις του Μιζούρι, ζώντας μαζί με τον εικοσάχρονο γιο της Τομ (το πραγματικό όνομα του Ουίλιαμς) που εργάζεται σε αποθήκη παπουτσιών, γράφει ποιήματα,τρέχει στα σινεμά, ξεπορτίζει για ώρες μέσα στη νύχτα.. και τη μεγαλύτερη κόρη της Λάουρα, που, χτυπημένη από πολιομυελίτιδα, κουτσαίνει ελαφρώς.Αντίθετα από τον Τομ, η Λάουρα ζει κλεισμένη στο σπίτι υπομένοντας την ασφυκτική του ατμόσφαιρα, με μόνη διαφυγή τη μουσική που παίζει το γραμμόφωνο του πατέρα της -που τους έχει εγκαταλείψει πια- αλλά κυρίως περνώντας τις ώρες της ασχολούμενη με τη συλλογή της από μικρά γυάλινα ομοιώματα ζώων. Η Αμάντα πιέζει τον Τομ να φέρει κάποιο αγόρι να γνωρίσει στην αδελφή του κι εκείνος καλεί σε δείπνο έναν γνωστό του από τη δουλειά, τον ευπροσήγορο και εμφανίσιμο Τζιμ Ο’ Κόνορ. Ο τελευταίος θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση να κρατήσει συντροφιά στη Λάουρα- που από την πρώτη στιγμή αναγνωρισε στο πρόσωπο του το αγόρι που της άρεσε στο γυμνάσιο- ενώ όταν θα τους αφήσουν μόνους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντρέας Τηλεμάχου

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σόσε Εσκιτζιάν

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Μόνικα Χατζηβασιλείου

ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Βασίλης Πετεινάρης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Αντρέας Τηλεμάχου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωάννα Σιαφκάλη,Άγγελος Αγαθάγγελος,Βάρσια Αδάμου,Νικόλας Πέτρου

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΗΧΟΥ:Έλενα Γιώργαλλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Παντελής Χατζημηνάς

ΓΡΑΦΙΚΑ:Θέο Πέτρου

ΜΑΚΙΓΙΑΖ:Γιώτα Τσιολάκκη

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 20:30 

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 20:30, ΚΥΡΙΑΚΗ 19:00

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 70007721

Θέατρο Ανεμώνα

Καντάρας 17

Λατσιά, Λευκωσία Κύπρος

Τηλέφωνο: 70007721

Λεμεσός: 18, 19 Ιανουαρίου στις 20:30

Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ

Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76

Λεμεσός, Λεμεσός Κύπρος

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 25877827

Πάφος: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου

Μαρκίδειο Θέατρο

Ανδρέα Γερούδη 27

Πάφος, Πάφος 8010, Κύπρος

Τηλέφωνο: 26932571

Πιτζιαμοήρωες 3 ( Περιπέτεια στη Πόλη)

Image may contain: 6 people, people smiling, text and outdoor

Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη γιορτάζει τα τριανταπέντε χρόνια παρουσίας της στο χώρο του παιδικού θεάματος με τη φαντασμαγορική παράσταση ΠΙΤΖΙΑΜΟΗΡΩΕΣ. Νο.3 (Περιπέτεια στη Πόλη). 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Τρείς φίλοι, ο Νικολάκης, η Μαρία και ο Βαγγέλης, ζητούν από τον μεγαλοεπιχειρηματία κύριο Δώρο Φιλανθρωπίδη, ο οποίος φημίζετε για τις φιλανθρωπίες του, ένα παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο που έχει, να το μετατρέψει σε πάρκο για να παίζουν τα παιδιά. Και φυσικά... αυτός δέχεται! 

Τα σχέδια όμως αλλάζουν, όταν ξαφνικά καταφθάνει στην Κύπρο ο ΝάιτΝίτζια, ο οποίος προσπαθεί ν' αποτρέψει τον κύριο φιλανθρωπίδη να κάνει το εργοστάσιο πάρκο αλλά να το μετατρέψει σε σκουπιδότοπο! 

Τότε οι τρείς φίλοι, μεταμφιέζονται σε Πιτζιαμοήρωες και η δράση αρχίζει!!!

Θα καταφέρουν τελικά οι Πιτζιαμοήρωες να σώσουν το πάρκο, να μη γίνει σκουπιδότοπος; Θα τα καταφέρουν να σώσουν τη μέρα μέσα στη νύχτα;  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Κείμενο: Κώστα Σχοινιού 

Σκηνοθεσία: Δώρου Κυριακίδη

Χορογραφίες: Μαρίας Σάββα 

Μουσική: Λεόντιου Γεωργίου και Νίκου Χριστόπουλου 

Σκηνικά: Vignona Digital printing 

Κοστούμια: Μαρία Χατζηκωνσταντή  

Φωτογραφίες: Ηρακλή Μαυρομμάτη 

Διευθυντής σκηνής: Σονάυ Γιλτίζ 

Κομμώσεις: Cuts and colors και Βίκυς Ευσταθίου. Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Τερεζοπούλου . Πρωταγωνιστούν: Δώρος Κυριακίδης, Κώστας Σχοινιού, Μαρία Σάββα , Βαγγέλης Ιωάννου, Στέλιος Στυλιανού, Ερμιόνη Κωμοδρόμου. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ  

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σάββατα 25 Ιανουαρίου & 1 Φεβρουαρίου στο Θέατρο ΕΝΑΦ ( Αγία Φύλα). Διπλές παραστάσεις στις 3.μ.μ και 4.30.μ.μ. ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Θέατρο Ανεμώνα: Κυριακές 26 Ιανουαρίου, 2 Φεβρουαρίου, 9 Φεβρουαρίου, 16 Φεβρουαρίου, 23 Φεβρουαρίου, 8 Μαρτίου ,15 Μαρτίου και 22 Μαρτίου, 10.45 το πρωί. ΛΑΡΝΑΚΑ: Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας  δύο παραστάσεις στις 3.μ.μ και 4.30.μ.μ. ΠΑΦΟΣ: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Μαρκίδειο Θέατρο δύο παραστάσεις στις 3.μ.μ και 4.30.μ.μ. ΔΑΛΙ: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα πολλαπλής χρήσης Λυκείου Ιδαλίου στις 3.30.μ.μ 

ΠΕΡΒΟΛΙΑ: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Κοινοτικό Θέατρο Περβολιών στις 3.30.μ.μ. ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Σάββατο 7 Μαρτίου στο Κινηματοθέατρο Καλλιθέα στις 3.30.μ.μ. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σάββατο 14 Μαρτίου στο Ξένιον Αμφιθέατρο στις 3.30.μ.μ 

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Κυριακή 8 Μαρτίου στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου στις 3.30.μ.μ. ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Σάββατο 21 Μαρτίου στο Σινεμά Απόλλων στις 3.30.μ.μ. 

Γενική είσοδος: 8 ευρώ για μικρούς και μεγάλους 

Κρατήσεις: 99055537. 

Το κορίτσι που επιμένει

Κύπρος : Το κορίτσι που επιμένει

Η αγάπη μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα

το λένε και τα παραμύθια

η αγάπη μπορεί να κουνήσει βουνά

το ξέρεις πως είναι αλήθεια.

Βασισμένο στο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, Το κορίτσι που επιμένει είναι ένα τρυφερό έργο μύησης για την ομορφιά αλλά και τις δοκιμασίες ζωής, που απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Ένα κείμενο που μιλάει και «τραγουδάει» για την αγάπη, το όνειρο, τις δυσκολίες, την τόλμη, την προσπάθεια και, κυρίως, για την επιμονή που οδηγεί στην επιτυχία.

Η Μαρίνα Βρόντη, στην πρώτη σκηνοθετική της απόπειρα στον ΘΟΚ, συνθέτει ένα όμορφο και πολύχρωμο θέαμα, με στήριγμα τη δημιουργική της ομάδα και την αστείρευτη ενέργεια έξι ταλαντούχων νέων ηθοποιών, που τραγουδούν και χορεύουν, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους πάνω στη σκηνή.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που μεγαλώνουν μαζί, ερωτεύονται και αποφασίζουν να παντρευτούν. Η μέρα του γάμου τους είναι γιορτινή, γεμάτη γλέντι, χορό, τραγούδι και πολλούς καλεσμένους. Είναι εκεί ακόμα και οι Θεοί – η Αφροδίτη, ο Απόλλωνας, ο Διόνυσος και ανάμεσα σε αυτούς, ο Πλούτωνας. Ο Πλούτωνας όμως ζηλεύει την αγάπη των δύο παιδιών και χαλάει το γάμο, στέλνοντας ένα φίδι που δαγκώνει το αγόρι και το οδηγεί στον Κάτω Κόσμο. Με την προτροπή και τη στήριξη των υπόλοιπων Θεών, το κορίτσι ξεκινάει να βρει το αγόρι, για να το φέρει πίσω στη Γη. Η διαδρομή της είναι περιπετειώδης, γεμάτη εμπόδια και δυσκολίες, αλλά και αστείες συναντήσεις με μυθικά πρόσωπα. Με δυναμισμό, πείσμα και επιμονή καταφέρνει να εκπληρώσει τον στόχο της, γοητεύοντας με τη φωνή της τον Κέρβερο, κερδίζοντας τη συμπάθεια της Περσεφόνης και πείθοντας στο τέλος τον Πλούτωνα να της επιστρέψει τον αγαπημένο της.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο-Στίχοι τραγουδιών: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη

Μουσική: Διονύσης Μπάστας

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Χορογραφία-Κίνηση: Χλόη Μελίδου

Μουσική διδασκαλία: Ελεονώρα Ρούσσου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτιδος: Μυρτώ Κουγιάλη

Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Σαββίνα Γεωργίου, Γιώργος Ευαγόρου, Στέλιος Καλλιστράτης, Πολυξένη Σάββα, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Παραστάσεις

Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, από 20 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, 10.30

Λεμεσός: 

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 10:30  Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Πάφος:

Σάββατο, 7 Μαρτίου, 10:30 Μαρκίδειο Θέατρο

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ 77772717, www.thoc.org.cy

Αλαντίν: ένας θαυμάσιος, καινούργιος κόσμος

Κύπρος : Αλαντίν: ένας θαυμάσιος, καινούργιος κόσμος

Η Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου παρουσιάζει το υπέροχο παραμύθι «Αλαντίν: ένας θαυμάσιος, καινούργιος κόσμος» σε μορφή ενός μιούζικαλ για όλη την οικογένεια, σε διασκευή και σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπρατάκου.

Η πολυαγαπημένη ιστορία «ο Αλαντίν και το Μαγικό Λυχνάρι!» , που προέρχεται από την σπουδαία συλλογή αραβικών παραμυθιών «Χίλιες και Μία Νύχτες», ζωντανεύει στην Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου.

Ακολουθήστε τον Αλαντίν στις περιπέτειές του στη σαγηνευτική Άγκραμπα, ανακαλύψτε το μαγικό λυχνάρι, ταξιδέψτε με το ιπτάμενο χαλί και πολεμήστε τον κακό μάγο!

Ένα φαντασμαγορικό musical, που μιλάει για τις ανθρώπινες αξίες και τη δύναμη της αγάπης, με πολύ χιούμορ, εντυπωσιακές χορογραφίες, περιπέτεια και τραγούδια!

Μια παράσταση που θα λατρέψουν οι μικροί και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι.

Το Έργο:

« Εγώ δεν είμαι ήρωας! Κάνω το καλό, γιατί ακολουθώ την καρδιά μου, γιατί χαμογελώ, όταν συναντώ στο δρόμο μου ευτυχισμένους ανθρώπους!»

Στα βάθη της Ανατολής, στη μυστηριώδη πόλη Άγκραμπα, ένας αλητάκος με το όνομα Αλαντίν ονειρεύεται ένα κόσμο χωρίς αδικίες και μίση, μια ονειρική πολιτεία της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αγάπης, στο πλευρό της πριγκίπισσας Γιασμίν. Η ζωή του Αλαντίν αλλάζει όταν εντελώς τυχαία τρίβει ένα παλιό λυχνάρι απ’ όπου ελευθερώνεται ένα γλυκύτατο Τζίνι, το οποίο υπακούοντας τις εντολές του νέου του αφέντη, τον μετατρέπει σε πρίγκιπα. Αλλά ο Τζαφάρ, ο κακός μάγος και εχθρός του Αλαντίν, θέλει να κλέψει το λυχνάρι και τις δυνάμεις που αυτό κρύβει, για να κυβερνήσει τον λαό της Άγκραμπα με τη δύναμη και τον φόβο. Ο Αλαντίν τώρα, για να μπορέσει να τον νικήσει και να σώσει τον λαό και την αγαπημένη του πριγκίπισσα, πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρίγκιπας εκεί που μετράει περισσότερο: στην καρδιά!

Το έργο μιλάει για την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Το παράδειγμα της μεγάλης καρδιάς του μικρού Αλαντίν μας διδάσκει πόσο σημαντικό είναι να προσπαθούμε να διεκδικούμε με τις πράξεις μας το καλό των πολλών ανθρώπων και όχι των λίγων. πόσο σημαντική είναι η δύναμη της αληθινής δημοκρατίας και ότι τελικά ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία/Διασκευή: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ

Βοηθός Σκηνοθέτη/Διδασκαλία Σκηνικής Πάλης: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Χορογραφίες/Κίνηση: JAY ΣΤΑΜΑΤΑΡΗΣ & NOUTSA ΠΟΥΛΟΥΖΑΣΒΙΛΙ (Τ.Ε.Α.Μ.)

Σκηνικά/Κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Βοηθός Σκηνογράφου/Ενδυματολόγου: ΣΩΣΑΝΑ ΤΟΜΑΖΟΥ

Σχεδιασμός Φωτισμού: ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΔΗΣ

Μουσική Προσαρμογή & Διδασκαλία: ΤΑΣΟΥΛΑ ΒΟΡΚΑ

Οπτική Επικοινωνία: ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΤΑΛΙΩΤΗΣ

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ, ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΛΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΝΤΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΖΑΚΑΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΒΒΑ, ΠΟΛΥΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, ΕΣΤΕΛΑ ΤΕΜΠΡΙΩΤΗ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

• ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 10.30π.μ.

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης

Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15

Αγλαντζιά, Λευκωσία 2102, Κύπρος

Email: [email protected]

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22312940, 22421609

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Κρατήσεις: ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940, 2242160

Ο Μικρός Πρίγκιπας

2

Μια ευφάνταστη, χειροποίητη παράσταση με ηθοποιούς, αυτοσχεδιασμούς, κούκλες και human-puppets που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Η παράσταση αποτελεί θεατρική μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος «Ο Μικρός Πρίγκιπας», του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Η σκηνοθέτιδα Βασιλική Ανδρέου, η οποία συνέλαβε και την ιδέα για την μεταφορά του έργου στη σκηνή, δηλώνει ότι «το μαγικό ταξίδι του μικρού πρίγκιπα, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα ζωής και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή».

«Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια», γράφει ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Το έργο που ανεβάζει το «θέατρο ένα» αποτελεί μια ευρηματική παράσταση που μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα σε σχέση με την φιλία, την αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας. Ταυτόχρονα καυτηριάζει τις συμπεριφορές του κόσμου των μεγάλων που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία, εγωισμό, δίψα για εξουσία και λεφτά, απληστία, συμπεριφορές που οδηγούν τους ανθρώπους στη μοναξιά.

Για τη σκηνική μεταφορά του παραμυθιού, οι τρεις ηθοποιοί με ευφάνταστους τρόπους και αυτοσχεδιασμούς, που θα εκπλήξουν μικρούς και μεγάλους, μεταφέρουν αυτά των μηνυμάτων δημιουργώντας μια πρωτότυπη παράσταση.

Γενική επιμέλεια/ κατασκευές: Βασιλική Ανδρέου

Διασκευή: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού

Φωτισμοί: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Ππόλου, Βασιλική Ανδρέου

Η παράσταση είναι επιχορηγημένη από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Τακτικές παραστάσεις: Σάββατο στις 3 μμ, Κυριακή στις 11 πμ.

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203

Γενική είσοδος: 8 ευρώ

*Η παράσταση μπορεί να μεταφερθεί και στο σχολείο σας.

Θέατρο Ένα

Λεωφόρος Αθήνας 4

Λευκωσία, Λευκωσία 1021, Κύπρος

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 22348203

Home