ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση για την έναρξη των εργασιών της Τράπεζας Τροφίμων στο «Κτήμα Ευκαρπία» στη Λάρισα

Συνάντηση για την έναρξη των εργασιών της Τράπεζας Τροφίμων  πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στο «Κτήμα Ευκαρπία», την Πέμπτη 01 Νοέμβριου.

Στη συνάντηση παρευρεθήκαν  από την Τράπεζα Τροφίμων ο κ.ΠαναγήςΒουρλούμης καιοκ. Δημήτρης Νέντας και σύσσωμο το ΔΣ της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν τα επόμενα βήματα και οι οργανωτικές διεργασίες  που θα επακολουθήσουν ώστε σύντομα να ξεκινήσει η διανομή προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες σε όλη την Θεσσαλία .

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες σχέδιο δράσης με τη συμμέτοχη όλων των εμπλεκόμενων  φορέων ενώ θα γίνει και παρουσίαση των όλων  εταιριών που  στηρίζουν το εγχείρημα .

Η Τράπεζα Τροφίμων είναι το πρώτο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων Ευρώπης, που αριθμεί 344 Τράπεζες Τροφίμων σε 23 χώρες της Ευρώπης.

Για την εκπλήρωση του σκοπού της συγκεντρώνει δωρεάν τρόφιμα, αναψυκτικά και είδη καθαριότητας από εταιρείες και ιδιώτες τα οποία στην συνέχεια τα μοιράζει δωρεάν σε φορείς & ιδρύματα (οίκους ευγηρίας, ορφανοτροφεία, κλπ) και συσσίτια αστέγων – απόρων οι οποίοι τα έχουν απόλυτη ανάγκη.

Βασικό ρόλο στην λειτουργία της Τράπεζας Τροφίμων παίζουν οι Εθελοντές που διαθέτουν το χρόνο τους με αγάπη και ανιδιοτέλεια.

Το πρώτο Δ.Σ. της τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας αποτελείτε από τους Φωτεινή Μπλιάτσιου (Πρόεδρο),  Θανάση Παιδή, Σάκη Κακαδιάρη, Κατερίνα Ιντζέ,  ΣαματιανήΤοπούζα, Σταματία Κοντονάσιου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις