ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξεκινά τέλος του μήνα η πλήρης ανακατασκευή των δρόμων στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου

Κάνοντας λόγο για ένα «ολιστικό» σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων των συνοικιών της Λάρισας, ο δήμαρχος της πόλης κ. Απόστολος Καλογιάννης υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης με τον ανάδοχο εργολάβο, το έργο που αφορά στην πλήρη ανακατασκευή των οδών στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 4.134.000 ευρώ το οποίο ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό για την πόλη σε μία συνοικία με ιδιαίτερα προβλήματα, πυκνοκατοικημένη και χωρίς σοβαρούς κοινόχρηστους χώρους. Η απόφασή μας να εργαστούμε στη συγκεκριμένη συνοικία και να ανακατασκευάσουμε όλα τα οδοστρώματα και τα πεζοδρόμιά της, θα δώσουν μία μεγάλη ανάσα στους κατοίκους. Θα συμπληρωθεί και με το πρόγραμμα των παιδικών χαρών που θα αναβαθμιστούν”.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, ο δήμαρχος Λάρισας εξήγησε πως «η απόφασή μας είναι να εργαστούμε από τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Για να μην αναστατώσουμε συνολικά τη συνοικία, επιλέγουμε συγκεκριμένα κομμάτια για να κάνουμε έργο και να προχωράμε στη συνέχεια στο επόμενο κομμάτι».

Το πρώτο κομμάτι του έργου θα αφορά την οδό Χρυσοχόου και όλου του «τριγώνου» που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Χρυσοχόου, Νικηταρά και 23ης Οκτωβρίου. Σε αυτό το κομμάτι προβλέπονται και κάποιοι πεζόδρομοι, μικρά στενά που υπάρχουν στη συνοικία, τα οποία θα πάρουν χαρακτηριστικά πεζοδρόμου.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο κ. Καλογιάννης μίλησε πολλές φορές για «μία ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά συνοικία», εξηγώντας πως «υπάρχει φιλοσοφία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδηγεί σε αντικατάσταση δικτύων, σε πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων και στη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, όπως γίνεται αυτή την περίοδο με τις διαπραγματεύσεις που κάνουμε με τον Ιπποκράτη, προκειμένου και ο Ιπποκράτης, όπως και ο Άγιος Γεώργιος να αποκτήσουν χώρο για πλατεία. Είμαστε σε καλό δρόμο να εξασφαλίσουμε κι εκεί ένα μεγάλο κομμάτι (σ.σ. κοινόχρηστου χώρου).

Θέλουμε μία συνολική αντιμετώπιση των συνοικιών. Δεν έχουμε την άποψη να πάμε, να φτιάξουμε πέντε δρόμους και να φύγουμε. Θέλουμε να επεμβαίνουμε συνολικά και ολιστικά στις συνοικίες για όλα τα ζητήματα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες άλλες συνοικίες παίρνουν τη σειρά τους στη συνέχεια. Χρειάζεται μια κάποια υπομονή από τους πολίτες».

Ο δήμαρχος μάλιστα, προανήγγειλε πως μετά τον Άγιο Κωνσταντίνο, η επόμενη συνοικία που θα ακολουθήσει και μελετάται αυτή τη στιγμή, είναι ο Άγιος Αθανάσιος. Όλες οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις γίνονται από ίδιους πόρους του δήμου Λαρισαίων.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις