ΛΑΡΙΣΑ

Παρατηρήσεις και ερωτήματα μελών του ΑΣΟΚ ΜΕΛΟΥΝΑ προς τον εκκαθαριστή

Tην Κυριακή 13/1/2019 πραγματοποιήθηκε στην Αετοράχη συνάντηση μεταξύ μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ομαδικών Καλλιεργειών Τσαριτσάνης- Στεφανοβούνου- Αετοράχης, πρώην Ομαδικός Αμπελώνας, με τον εκκαθαριστή Αργύρη Χαδούλη τον οποίο συνόδευε ο συνεργάτης του Γιάννης Κηπουρός.

Από την συνάντηση αυτήν προέκυψαν τα εξής:

– Ότι είναι σε εξέλιξη συναντήσεις και επαφές με παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

– Παράλληλα υποσχέθηκε ότι άμεσα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες και θα προβεί σε εκποίηση των κινητών περιουσιακών στοιχείων του Συνεταιρισμού.

– Μας ενημέρωσε ότι βρέθηκαν οι άδειες των κτιρίων του Συνεταιρισμού, ζήτημα το οποίο ακούσαμε για πρώτη φορά.

– Ενημέρωσε παράλληλα πως θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, μετά τη συγκομιδή, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε και η εκκαθάριση.

– Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει επομένως τελειώσει η εκκαθάριση.

– Ρωτήθηκε για τις αμοιβές και τα έξοδα, τις τραπεζικές κινήσεις και άλλα οικονομικά στοιχεία για τα οποία δεν απάντησε επί της ουσίας. Επανέλαβε τις ίδιες διαβεβαιώσεις που δίνει από την μέρα που ανέλαβε να πραγματοποιήσει την εκκαθάριση. Δύο χρόνια τώρα δεν έδωσε κανένα τέτοιο στοιχείο ούτε έβγαλε την παραμικρή ανακοίνωση.

Ορισμένες παρατηρήσεις, σε σχέση με όσα μας είπε ο εκκαθαριστής, ερωτήθηκε, απάντησε ή απέφυγε να απαντήσει:

Ενώ σε εμάς είπε, ότι θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, με έκπληξη είδαμε να αναρτάται μία πρόσκληση για ΓΣ στις 24/2 στην ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού. Η πρόσκληση αυτή δημοσιεύτηκε μετά τη συνάντησή μας, με φερόμενη ημερομηνία ανάρτησης 7/1.

Η δημοσίευση της πρόσκλησης έγινε κάτω από έντονη πίεση που ασκείται προς τον εκκαθαριστή από την πλειοψηφία των μελών. Είχε προηγηθεί η κοινοποίηση διά εξωδίκου, με δικαστικό επιμελητή, αίτησης 133 μελών του Συνεταιρισμού από την Αετοράχη, την Ελασσόνα, το Στεφανόβουνο και οι πιο πολλοί από την Τσαριτσάνη, με την οποία ζητείται η σύγκληση ΓΣ με διάφορα θέματα και κυρίως το ζήτημα της αντικατάστασης (ή της συνέχισης) του ίδιου εκκαθαριστή.

Για να αποφύγει το φανερό ζήτημα εμπιστοσύνης που τίθεται στο πρόσωπό του, συγκάλεσε την εν λόγω Συνέλευση για να ρίξει στάχτη στα μάτια, με άλλα θέματα και όχι αυτά που ζητούν τα μέλη. Διάλεξε μάλιστα ως χώρο τα Γραφεία του Συνεταιρισμού, που ζήτημα είναι εάν χωράνε 30 άτομα και όχι για παράδειγμα το Δημοτικό Σχολείο της Τσαριτσάνης ή άλλο μεγαλύτερο χώρο στην Ελασσόνα, ή στο Πολιτιστικό Κέντρο Αετοράχης που προσφέρεται. Η ενέργεια λοιπόν σύγκλησης αυτής της Συνέλευσης είναι μια παλιάς κοπής μεθόδευση, και θα βρει απέναντί του και τον κόσμο της Αετοράχης αλλά και της Τσαριτσάνης, που θα πρέπει να κρίνουν τον ρόλο μιας μικρής ομάδας που έχει στοιχιστεί πίσω από τον εκκαθαριστή.

Αυτή η ομάδα, μια γνωστή περιθωριακή ανώνυμη κίνηση για αναβίωση, διακρίνεται στο ψέμα και την προπαγάνδα όλο το τελευταίο διάστημα. Έφτασαν σε σημείο να γράφουν σε site απευθυνόμενοι στον κόσμο της Τσαριτσάνης, ότι ο υπουργός ενέταξε το συγκεκριμένο συνεταιρισμό στην κατηγορία των ενεργών…

Είναι οι ίδιοι που ξεγελάνε τον κόσμο της Τσαριτσάνης μιλώντας του για αναβίωση του Συνεταιρισμού. Αλήθεια, πως κρίνει ο κόσμος της Τσαριτσάνης τον εν λόγω εκκαθαριστή και τους αμοιβόμενους «συνεργάτες» του που στην Αετοράχη μιλάνε για ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και στην Τσαριτσάνη για αναβίωση;

Σημειώνουμε ότι σε πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού κ. Αραχωβίτη στον Τύρναβο, είχαμε και οι ίδιοι συνάντηση με αυτόν, ο οποίος ανοιχτά ενώπιον κόσμου και μέσων ενημέρωσης διέψευσε τα δημοσιεύματα των ανώνυμων αυτών -αλλά μη εξαιρετέων- μελών της κίνησης για την αναβίωση. Ο υπουργός αρνήθηκε ότι ο Συνεταιρισμός είναι ενεργός και ρητά και κατηγορηματικά δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναβίωση ενός συνεταιρισμού που είναι υπό εκκαθάριση.

Κύριε εκκαθαριστά,

Μια καθαρή απάντηση είναι αναγκαία και για μας, και για την Τσαριτσάνη αλλά και για όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού.

Πότε λέτε αλήθεια; Στην Τσαριτσάνη ή αυτά που μας είπατε στην Αετοράχη. Τι ισχύει τελικά;

Γιατί δεν απαντάτε για τα έξοδα και τις κινήσεις των λογαριασμών, όπως σας ζητούν διάφορα μέλη;

Γιατί αγνοείτε τις 133 υπογραφές;

Γιατί δεν δίνετε εικόνα για το πώς πήγε η καλλιεργητική χρονιά; Τι παραγωγή είχαν τα σιτηρά και τα ρεβύθια; Ισχύει ότι καταφέρατε παραγωγή 57 κιλών το στρέμμα; Αυτό είναι πραγματικά «μεγάλο κατόρθωμα», εξαιτίας βέβαια των επιλογών σας και των αδιαφανειών διαδικασιών που έχετε επιλέξει με τις αναθέσεις της καλλιέργειας του κτήματος σε ημέτερους.

Πόσο κόστισε η περίφραξη και ποιανών συμφέροντα εξυπηρετούσε;

Ποιες είναι οι αμοιβές σας και ποιες του τεχνικού συμβούλου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι απασχολείται αφιλοκερδώς;

Τι φοβάστε κ. εκκαθαριστά και δεν δίνετε τις κινήσεις των λογαριασμών. Που πήγαν τα λεφτά, συνοδεύονται οι κινήσεις από παραστατικά; Ποιος είστε τελικά και δεν δίνετε λογαριασμό σε κανέναν;

Αυτά που ζούμε είναι πρωτοφανή και παρά τις αντιδικίες και τις διαφορές του παρελθόντος ποτέ άλλη φορά δεν είδαμε τέτοια μυστικοπάθεια και αδιαφάνεια. Γιατί;

Χρήστος Δημητριάδης του Κωνσταντίνου
Χρήστος Συμεωνίδης του Σταύρου
Θεόδωρος Ραπτίδης του Χρήστου
Άννα Κεχαγιά του Κωνσταντίνου
Γεώργιος Τσουβελακίδης του Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις