ΛΑΡΙΣΑ

Κίνημα Αλλαγής: Αποφασίστηκε η λειτουργία Αυτοδιοικητικής Κίνησης στη Λάρισα

Η λειτουργία Αυτοδιοικητικής Κίνησης Λάρισας αποφασίστηκε από το Κίνημα Αλλαγής στη Λάρισα, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει η συντονιστική επιτροπή που αποτελείται από τους: Βούλγαρη Σωτήρη, Ηλιάδη Πέτρο, Κοσμέτσα Νίκο, Ρουπακιά Γιάννη, Τάχο Δημήτρη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καθώς οδεύουμε προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το Κίνημα Αλλαγής διαμορφώνει και ξεδιπλώνει τη στρατηγική του για τη μέγιστη δυνατή παρέμβαση σε αυτές. Μια παρέμβαση που έχει διπλό στόχο:

Αφενός την ενίσχυση των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής και της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης  με συνακόλουθο την ενίσχυση του ίδιου του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά θεωρούσε την Αυτοδιοίκηση ως βασικό πυλώνα της Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εμβάθυνσης της δημοκρατίας και είχε πάντα ισχυρή παρουσία στους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης.

Αφετέρου να προκύψει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα που θα προωθεί τους γενικότερους πολιτικούς στόχους και επιδιώξεις του κινήματος ενόψει των ευρωεκλογών και ιδιαίτερα των προσεχών εθνικών εκλογών.

Στo πλαίσιο όλων αυτών αποφασίστηκε ήδη η λειτουργία Αυτοδιοικητικής Κίνησης Λάρισας με σκοπό την προώθηση και υλοποίηση διαδικασιών που θα προωθούν τους παραπάνω στρατηγικούς πολιτικούς στόχους και ορίστηκε προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή που θα έχει την ευθύνη αυτών των διαδικασιών.

Πρωταρχικός σκοπός θα είναι οι διαδικασίες συνένωσης  και ομογενοποίησης των διάσπαρτων δυνάμεων του Κινήματος που ως τώρα εκφράζονταν στο Αυτοδιοικητικό επίπεδο μέσα από διάφορα σχήματα ή και μεμονωμένες τοποθετήσεις.

Είναι γνωστό ότι η παρουσία του ΠΑΣΟΚ στα δημοτικά πράγματα της Λάρισας από το 1998 μέχρι σήμερα ήταν  προβληματική αφού σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις δεν είχε ενιαία έκφραση. Ανεξαρτήτως των ευθυνών που υπήρξαν, αυτό που προέχει σήμερα είναι ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί υπηρετώντας μόνο τις συλλογικές πολιτικές μας προτεραιότητες και όχι προσωπικές στρατηγικές και υστερόβουλες προσωπικές επιδιώξεις τρίτων που δεν έχουν καμία σχέση με το Κίνημα Αλλαγής.

Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές διαμορφώνονται ισχυρές προϋποθέσεις να έχει το Κίνημα Αλλαγής και η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη μια καθαρή νίκη με τον υποψήφιό του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και να εκπέμψει έτσι ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα ενόψει και των εθνικών εκλογών. Την υποψηφιότητα αυτή δήλωσαν ότι στηρίζουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Η στήριξη αυτή πρέπει να γίνει δεκτή χωρίς μεμψιμοιρίες και μικρόψυχες λογικές γιατί εξυπηρετεί την ευρύτερη πολιτική μας στρατηγική  τόσο για το Δήμο της Λάρισας όσο και – κυρίως – στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όσοι νομίζουν ότι υπηρετούν το Κίνημα Αλλαγής λειτουργώντας αντίθετα προς συλλογικές και δημοκρατικά  ειλημμένες  αποφάσεις των οργάνων του κινήματος , ερμηνεύοντάς τες αυθαίρετα ως δήθεν πολιτικές συνεργασίες με άλλα κόμματα, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στο κίνημα αλλά αντίθετα υπονομεύουν την ευρύτερη πολιτική στρατηγική του. Σε κάθε περίπτωση το Κίνημα Αλλαγής θα δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών συντεταγμένα με όσους  θέλουν και μπορούν να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις του κινήματος που στοχεύουν στη πολιτική νίκη του  σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις