ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νεκρός σε κινηματογραφική ληστεία στα Τίρανα, ο Αλβανός κακοποιός που είχε “σηκώσει” εκ. ευρώ από τράπεζα στη Λάρισα!

Ενας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων ήταν ο ληστής που σκοτώθηκε στα Τίρανα, κατά την κινηματογραφική ληστεία που έγινε στο αεροδρόμιο την Τρίτη.

Πρόκειται για τον Murataj Admir, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 11 επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς που είχαν αποδράσεις από τις φυλακές Τρικάλων το 2013. Μετά την απόδραση, είχε ακολουθήσει αιματηρό ανθρωποκυνηγητό, κατά το οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους μία 25χρονη κοπέλα στα Ισθμια και ένας αστυνομικός στο Δίστομο. Μετά την απόδραση, ο Murataj Admir είχε κάνει ληστεία με λεία 1 εκατ. ευρώ, σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λάρισα.

Το αιματηρό ανθρωποκυνηγητό για τους δραπέτες

Οι 11 δραπέτες είχαν αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013. Εκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς, την ίδια ώρα, έξω από τις φυλακές συνεργοί τους άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξωτερικοί φρουροί. Οχτώ ημέρες αργότερα, λήστεψαν ταβέρνα στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών- Θήβας και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, οι δραπέτες τραυμάτισαν θανάσιμα την 25χρονη Κατερίνα, στα Ισθμια.

Στις 17 Ιουνίου 2013, υπαρχιφύλακας έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανών δραπετών. Κατά τη διάρκεια έρευνας για τον εντοπισμό τους, οι αστυνομικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη έπεσε σε ενέδρα της συμμορίας και παραδόθηκε. Την ώρα που οι κακοποιοί επιβιβάζονταν στο αυτοκίνητο των αστυνομικών, είδαν τη δεύτερη ομάδα των αστυνομικών. Οι 3 συνάδελφοί τους φώναξαν για να τους προειδοποιήσουν, αλλά ήταν αργά. Οι κακοποιοί άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν θανάσιμα έναν 37χρονο υπαρχιφύλακα.

Η κινηματογραφική ληστεία στα Τίρανα

Την Τρίτη, ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων και άρπαξαν δέκα εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που οι υπάλληλοι τα φόρτωναν σε αεροσκάφος με προορισμό τη Βιέννη.

Οι πέντε ληστές, με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, μπήκαν στην πίστα του αεροδρομίου με βαν, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα. Οι ληστές διέφυγαν με το βαν, αλλά πυροσβέστης τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Murataj Admir. Οι συνεργοί του εγκατέλειψαν το βαν και έφυγαν με άλλο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Τα χρήματα που έκλεψαν ανήκαν σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυτή είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια που ληστές «χτυπούν» χρηματαποστολή στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Τον Ιούνιο του 2016, τρεις ληστές είχαν αρπάξει σάκους με 1 εκατ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2017, ένοπλοι ακινητοποίησαν όχημα χρηματαποστολής λίγο έξω από το αεροδρόμιο και άρπαξαν 3,5 εκατ. ευρώ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες