ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοινώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και οι εκδόσεις «Εν Πλω» σας προσκαλούν σε μία εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Η πίστη δίνει νόημα στη ζωή ή η πίστη είναι το νόημα της ζωής;»

Με αφορμή το νέο βιβλίο του Πρωτοπρεσβυτέρου Θεμιστοκλή Μουρτζανού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας,

«ΛΥΧΝΑΡΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ: αναζητώντας δρόμους πίστης σε καιρούς απιστίας»

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας, Ανθίμου Γαζή 35.

Για το θέμα και το βιβλίου συζητούν:

  • ο κ. Μόσχος Λαγκουβάρδος, συγγραφέας,
  • ο κ. Ιωάννης Καλούσης, ιατρός-πνευμονολόγος και
  • ο συγγραφέας π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Αλέξης Καλέσης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στον Κύκλο Νέων Φοιτητών και Επιστημόνων “Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…” που πραγματοποιείται στην «Κατακόμβη»  του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ομιλητής  θα είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:

«Ζήτα τον Θεό και μη ζητάς που κατοικεί».

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου

  • Την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 12:30 το μεσημέρι, θα χοροστατήσει στην ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της δ. Μαίρης Ράπτου.
  • Την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 19:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λαρίσης.
  • Την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 20:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης.
  • Την Κυριακή 14 Απριλίου θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης-Κιλελέρ.
  • Την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 11:30 το πρωί, θα παρεβρεθεί στην Χριστιανική Εστία Λαρίσης, στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου « Λυχνάρι στο σκοτάδι», του Λαρισαίου κληρικού π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού.
  • Την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 18:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.
  • Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 18:00 το απόγευμα, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου.
  • Την Πέμπτη 18 Απριλίου το πρωί, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Πασχαλινή Δωροέκθεση του «ΚΡΙΚΚΕΙΟΥ» Ορφανοτροφείου Θηλέων της Ιεράς Μητρόπολης

Το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη Πασχαλινή Δωροέκθεση με χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινές κατασκευές και κουλουράκια.

Καλούμε τους πιστούς να στηρίξουν και πάλι την προσπάθεια των κοριτσιών του Ιδρύματος και  να έρθουν το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα και την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι , στην «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 14 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Ομιλητής θα είναι ο π. Εφραίμ από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα :

« Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και τα μηνύματά της σήμερα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δεύτερη Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Για Εργαζόμενος Και Νέους

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, θα τελεσθεί και Δεύτερη Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στις 9:15 το βράδυ, για όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες