ΛΑΡΙΣΑ

Μουζάλας από Λάρισα: 15-20 φασίστες αποδοκιμάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα

Την άποψη πως οι αποδοκιμασίες στελεχών και υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, προέρχονται από μία μικρή μερίδα 15 με 20 «ακραίων, ακροδεξιών, φασιστών» εξέφρασε από τη Λάρισα το μεσημέρι της Κυριακής ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μουζάλας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του onlarissa.gr, ο κ. Μουζάλας εξήγησε μεταξύ άλλων πως «ήταν 15 άνθρωποι. Είναι ακραίοι, είναι ακροδεξιοί είναι φασίστες. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι ο υπόλοιπος λαός μας έχει ξεκάθαρη την εικόνα για το Μακεδονικό. Υπάρχει σε κάποιους καλούς και δημοκράτες ανθρώπους ένα αγκάθι που τους κεντρίζει και αντιδρούν με αξιοπρέπεια. Όταν συζητάμε για τις αντιδράσεις μιλάμε πάντα για 15 με 20 ανθρώπους οι οποίοι κάνουν τη φασαρία. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία καλή και έντιμη συμφωνία για τη χώρα μας. Δεν υπάρχει κανείς σε κανένα κόμμα στην Ευρώπη – εκτός από τα ακροδεξιά κόμματα – που να είναι ενάντια σ’ αυτή τη συμφωνία…»

«ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΒΕΜΠΕΡ ΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ»

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των Ευρωπαϊκών εκλογών, υπογράμμισε ότι «είναι ίδιο και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Εμάς μας συμφέρει να καταλάβει ο κόσμος ότι ψηφίζοντας Μητσοτάκη, ψηφίζεις Βέμπερ στις ευρωεκλογές. Κι αυτό θα συμβεί και στις εθνικές. Τι ψηφίζεις; Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μένουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα, βαθύτατα ανθελληνική θέση. Ψηφίζεις ενάντια στην αύξηση των μισθών και στις συλλογικές συμβάσεις…»

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε ότι «οι ευρωεκλογές αυτές είναι κρίσιμες γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια επίθεση της ακροδεξιάς σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ακόμη χειρότερο είναι η ενσωμάτωση της ακροδεξιάς στην παραδοσιακή δεξιά όπως είναι η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα.

 Αυτή η άνοδος επετεύχθη χάρη στην πολύ σκληρή εφαρμογή των μέτρων λιτότητας του νεοφιλελευθερισμού σε όλη την Ευρώπη».

Για το εάν θα εξαρτηθούν οι εθνικές εκλογές από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να τους επιδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος ελλείψει πειστικού λόγου.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του onlarissa.gr για τη σκανδαλολογία που κυριαρχεί στην επικαιρότητα υποβαθμίζοντας τη σημασία των ευρωεκλογών, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καταβάλουμε μια σοβαρή προσπάθεια για να καταδείξουμε τη σημασία των ευρωεκλογών για τη χώρα μας. Το 70% της καθημερινότητάς μας εξαρτάται από την Ευρώπη. Τα σκάνδαλα προέκυψαν. Δεν μπορείς να σταματήσεις τη διερεύνηση των σκανδάλων λόγων των εκλογών. Αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να τα ξεχωρίσεις. Θα ήταν προσβολή από την άλλη προς τον Ελληνικό λαό, το να μη διερευνηθούν αυτά τα σκάνδαλα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Απόψε το βράδυ ο κ. Μουζάλας θα μιλήσει στην εκδήλωση για την «Προοδευτική Συμμαχία» στη Λάρισα, σχολιάζοντας πως για να γίνει πράξη το όραμα για ένα πλατύ μέτωπο «χρειάζεται πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση από την πλευρά της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερός, είναι αριστερή ριζοσπαστική δύναμη και επειδή έχει αυτή την αυτοπεποίθηση μπορεί να προχωρήσει σε συμμαχίες».

Απαντώντας σε άλλη δημοσιογραφική ερώτηση για τη σκληρή στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι σ’ αυτό το κάλεσμα για συνεργασίες, εκτίμησε πως «το ΚΙΝΑΛ σήμερα αδυνατεί να εκφράσει τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο πως η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, σε όλες τις συσκέψεις της καλεί τον κ. Τσίπρα».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως ο κ. Μουζάλας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το δήμο Λαρισαίων, το Εργατικό Κέντρο και όλους τους φορείς που συνέδραμαν, για την αλληλέγγυα στάση στο θέμα του μεταναστευτικού.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις