ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Λαρισαία σούπερ γιαγιά που κατεβαίνει στις εκλογές: Φαντάζομαι τον εαυτό μου αρχηγό…

Συνέντευξη στην Αθανασία Παύλου

Μπορεί να έχει ξεπεράσει τα 80 χρόνια, αλλά το λέει η καρδιά της! Η Καλιόπη Λάλου (για τους φίλους της Πόπη) με καταγωγή από την Ραψάνη, έχει θέσει υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα έχει όραμα και φιλοδοξίες!

Για την ακρίβεια είναι υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό «Ανυπότακτη Θεσσαλία» με επικεφαλής τον πρώην βουλευτής Μαγνησίας της Λαϊκής Ενότητας, Κώστα Δελημήτρο.

Η κ. Λάλου έχει δύο εγγονούς και έναν δισέγγονο και όμως για πρώτη φορά αποφάσισε να κατέβει σε εκλογές, καθώς νιώθει πολύ δυνατή και πανέτοιμη να προσφέρει στα κοινά. Ενδεικτικό της δυναμικότητάς της είναι ότι αποφάσισε στα 80 της χρόνια να μετακομίσει μόνη της στα πάτρια εδάφη, την Λάρισα από τον Ωρωπό όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια προκειμένου να βοηθήσει τον τόπο της με όποιο τρόπο μπορεί.

Τα ΚΑΠΗ είναι το μεγάλο της μέλημα: «Εμείς δεν θέλουμε να μας μαθαίνουν τσάρλεστον στα ΚΑΠΗ, γιατρούς θέλουμε…» θα τονίσει και θα συμπληρώσει: «Επίσης, θέλουμε ίντερνετ στα ΚΑΠΗ, επειδή είμαστε μεγάλοι δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χειριστούμε υπολογιστές, θέλουμε και εμείς να σερφάρουμε στο διαδίκτυο».

κ. Λάλου μιλήστε μας για τον εαυτό σας, πως πήρατε την απόφαση να κατεβείτε στις εκλογές, τι προσδοκάτε;

Γεννήθηκα στη Ραψάνη, έμεινα εκεί μέχρι τα 22 μου χρόνια. Μετά πήγα στην Αυστραλία για 7 χρόνια, κατόπιν επέστρεψα στην Ελλάδα και έπιασα δουλειά στο ΙΚΑ στην Αθήνα, στο Περιστέρι, από εκεί πήρα την σύνταξή μου. Έχω επίσης μία κόρη, δύο εγγόνια και έναν δισέγγονο που λατρεύω και ζούνε στην Αθήνα.

‘Έπειτα  έκανα ένα σπίτι στον Ωρωπό, έζησα εκεί αρκετά χρόνια και τώρα αποφάσισα να έρθω κοντά στα πάτρια εδάφη, στη Λάρισα, να ζήσω τα υπόλοιπα χρόνια μου εδώ και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ.

Ήρθα στον τόπο μου ύστερα από 50 χρόνια και θέλω να ζήσω εδώ τώρα. Ήρθα μόνη μου, μετακόμισα μόνη για να κάνω μια νέα αρχή.

Γνώρισα τα παιδιά από την Ανυπότακτη Θεσσαλία και μου άρεσε πολύ το όραμά τους και όλο αυτό που θέλουν να κάνουν για τον τόπο μας, την Θεσσαλία. Γιατί και εγώ είμαι δυσαρεστημένη με την σύνταξη που μας έκοψαν και θέλω να βοηθήσω από όποιο πόστο μου ζητηθεί προσφέροντας ότι μπορώ. Uα στηρίξω τον επικεφαλής μας, Κωνσταντίνο Δελημήτρο όσο μπορώ.

Πως σας προσέγγισαν από την παράταξη;

Μια ανιψιά μου είναι επίσης υποψήφια με την συγκεκριμένη περιφερειακή παράταξη και κάνοντας μια συζήτηση μια μέρα μου έκαναν την πρόταση και εγώ την αποδέχθηκα διότι θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω πραγματικά.

Επειδή είμαι ένας θαρραλέος άνθρωπος και τολμώ στα πάντα, με επέλεξαν. Επίσης, επειδή οι απόψεις της παράταξης με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές. Μπορεί πολλοί να πουν ότι η ηλικία μου δεν είναι για τέτοια, αλλά εγώ έχω αντοχές και προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο γίνεται για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τις νέες γενιές.

 

Έχετε συναντηθεί με τον κ. Δελημήτρο;

Φυσικά. Τον γνώρισα, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και με αξίες. Είναι ηθικό στοιχείο και αυτά, εγώ τα κυνηγάω, θέλω να είμαι τίμια και ηθική.

Τι μπορείτε να προσφέρετε μέσω της παράταξης;

Ότι μου πούνε μπορώ να το κάνω. Θέλω να βοηθήσω τα ΚΑΠΗ, τα οποία δεν έχουν γιατρούς. Να φέρουν γιατρό και να υπάρξει γενικότερα μια καλύτερη σειρά εκεί μέσα. Να φέρνουν για παράδειγμα την νοσοκόμα πιο συχνά, η οποία έρχεται μόνο μια δύο φορές την εβδομάδα.

Τις προάλλες ήρθε ο δήμαρχος στα ΚΑΠΗ και του είπα τα παράπονά μου. Του είπα δεν έχετε κάνει τίποτα, δεν έχουμε ούτε γιατρό. Εμείς δεν θέλουμε του είπα να μας μάθετε τσάρλεστον και χορούς, γιατρούς θέλουμε. Αυτό έχουμε ανάγκη.

Ποια τα κακώς κείμενα κατά την γνώμη σας που πρέπει να διορθωθούν;

Εκτός από αυτά που επισήμανα θα πρέπει να τονίσω και λυπάμαι που το λέω, πως προχωράς πχ στην πόλη και οι δρόμοι έχουν ακαθαρσίες και αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Λάρισα αλλά και για τις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας.

Επίσης, οι δρόμοι πρέπει να γίνουν καλύτεροι, εμείς οι μεγάλοι περπατάμε και σκοντάφτουμε και τραυματιζόμαστε.

Επιπλέον, κάτι πρέπει να γίνει με τις συντάξεις μας, δεν πάει άλλο αυτό το πράγμα. Από το πόστο που θα είμαι θα φωνάζω για όλα αυτά, θα είμαι μάχιμη και θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας ως περιφερειακή σύμβουλο;

Τον φαντάζομαι αρχηγό… Θα τραβάω μπροστά και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ κάτω από τις οδηγίες του κ. Δελημήτρου.

Πιστεύετε ότι μπορείτε να εκλεγείτε;

Αν δεν το πίστευα δεν θα έβαζα υποψηφιότητα. Πιστεύω στον εαυτό μου και στην παράταξη μου. Έχω διάθεση και κουράγιο να αγωνιστώ για το καλό του τόπου μας. Διαπιστώνω ότι στο ΚΑΠΗ οι συνομήλικοι μου θέλουν να μιλήσουν και αυτοί αλλά δεν έχουν το κουράγιο και την όρεξη. Επειδή λοιπόν εγώ την έχω, θα τους εκπροσωπήσω πιστεύω επάξια.

Είμαι θεωρώ αγαπητή, και εδώ και τρία περίπου χρόνια που ήρθα στη Λάρισα νιώθω μια μεγάλη αγκαλιά από όλους και θέλω να ανταποδώσω αυτή την αγάπη τους.

Αν εκλεγείτε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε;

Το πρώτο όπως είπα πριν είναι να φέρω γιατρούς στα ΚΑΠΗ. Επίσης, θέλουμε ίντερνετ στα ΚΑΠΗ.  Λένε, θα έρθουν να μας μάθουν κομπιούτερ, τι νόημα έχει να μας τα μάθουν αφού δεν υπάρχει ασύρματο δίκτυο στα ΚΑΠΗ. Έχω τον υπολογιστή μου στο σπίτι και δεν μπορώ να τον πάρω εκεί διότι δεν έχουμε ίντερνετ. Επειδή είμαστε μεγάλοι δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χειριστούμε υπολογιστές, θέλουμε και εμείς να σερφάρουμε στο διαδίκτυο».

Έχετε δραστηριοποιηθεί παλιότερα με τα κοινά;

Ήμουν έξι χρόνια πρόεδρος στον Μορφωτικό Σύλλογο Ωρωπού.

Αισθάνομαι πολύ δυνατή και ενεργή και ας έχω γεράσει. Μπορώ να προσφέρω…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες