ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Νέες καταδίκες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Καταδικαστικές ήταν οι αποφάσεις του δικαστηρίου για υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια μέθης. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών σε 48χρονο, χρηματική ποινή 2.000 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας για έξι μήνες.

Παραμονή Χριστουγέννων του 2016 και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί ο κατηγορούμενος είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών που σημειώθηκε στη Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία. Στο αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 1,06 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Παράλληλα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών 50χρονο Βολιώτη που τη Δευτέρα στις 2.49 το πρωί κατελήφθη να οδηγεί ΙΧ αυτοκίνητο έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 2,03 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είπε ότι είχε σταματήσει με το αυτοκίνητο για να πιει και στη συνέχεια ενώ το σπίτι του είναι στα 200 μέτρα πήρε το αυτοκίνητο γιατί είχε εκεί το φαγητό που είχε φτιάξει η μητέρα του για τα παιδιά του. Το δικαστήριο του επέβαλε ακόμη χρηματική ποινή 2.000 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων οδήγησης και άδειας για έξι μήνες. Εξάλλου, ο καταδικασθείς είχε ξανααπασχολήσει. Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες