ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Βόλος χάνει την κρουαζιέρα από την Ηγουμενίτσα

Νέα δεδομένα στον χάρτη της κρουαζιέρας προκύπτουν για το λιμάνι του Βόλου, τα οποία, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το TheNewspaper.gr θα ζημιώσουν την ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, το λιμάνι του Βόλου φαίνεται πως αποτελεί «πονοκέφαλο» για πολλούς tour operator του εξωτερικού, οι οποίοι ψάχνουν πιο εύκολες, γρήγορες και οικονομικές λύσεις για την οργανωμένη κρουαζιέρα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα οι ταξιδιωτικοί πράκτορες του εξωτερικού, προσανατολίζονται στο να εντάξουν στα προγράμματά τους για την Ελλάδα, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αντί για του Βόλου, αφού η απόσταση από τα Μετέωρα, που αποτελούν δημοφιλή προορισμό είναι σχεδόν η ίδια μέσω του αυτοκινητοδρόμου Ε92.

Αν οι σκέψεις αυτές γίνουν πράξη, τότε ελάχιστα κρουαζιερόπλοια θα δένουν στο λιμάνι του Βόλου, το οποίο και θα ερημώσει τουριστικά.

Οι tour operators λένε οτι δεν υπάρχει άλλος λόγος για να κάνουν στάση τα κρουαζιερόπλοια στον Παγασητικό, εκτός από τα Μετέωρα, αφού οι περισσότεροι τουρίστες κατευθύνονται στην Καλαμπάκα με μισθωμένα λεωφορεία. «Το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι η δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής στον Βόλο και καθοριστικό ρόλο θα παίξει η δημιουργία του Μουσείου της Αργούς, για το οποίο θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους Ευρωπαίους» λέει στο TheNewspaper.gr εκπρόσωπος τουριστικού γραφείου του Μάντσεστερ.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες