ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ένα Rock Festival για πρώτη φορά στη Λάρισα – Το «Larizona Fest» είναι γεγονός!

Ένα νέο Φεστιβάλ που φιλοδοξεί να μας ταρακουνήσει μέσα στο κατακαλόκαιρο στη Λάρισα! Το «Larizona Fest vol 1» είναι γεγονός και έρχεται για να μας ξεσηκώσει, αλλά και για να ριζώσει, καθώς αυτός είναι ο σκοπός των διοργανωτών.

Πρόκειται για το πρώτο Rock Festival το οποίο διοργανώνει ο νεοϊδρυθείς σύλλογος «Μαύρο Πρόβατο – Mavro Provato» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού δήμου Λαρισαίων.

Το νέο Φεστιβάλ ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του την Πέμπτη στις 11 Ιουλίου στην Αυλή του Μύλου του Παππά. Ώρα έναρξης 5μ.μ. και ολοκλήρωση του Φεστιβάλ 11.30μ.μ.

Η ζήτηση είναι ήδη πολύ μεγάλη και οι φίλοι της συγκεκριμένης μουσικής το έχουν διαδώσει παντού, καθώς αναμένεται να έρθει κόσμος και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως τον, Βόλο, τα Τρίκαλα, την Κατερίνη, την Θεσσαλονίκη κλπ.

Τα συγκροτήματα που θα λάβουν μέρος αναμένεται να ξεσηκώσουν την πόλη, ροκάροντας με τους Λαρισαίους, αλλά και τους επισκέπτες που θα έρθουν στην πόλη μόνο για το 1ο Larizona festival vol 1 , το οποίο οι διοργανωτές ευελπιστούν να γίνει θεσμός για την πόλη.

ΤΟ “ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ” ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Την πρωτοβουλία για την διοργάνωση του εν λόγω Φεστιβάλ πήραν δύο Λαρισαίοι, οι Βαγγέλης Σταυριανός και Αντρέας Φτεριώτης και ο σύλλογος «Μαύρο Πρόβατο» που ιδρύθηκε προσφάτως και έχει ως στόχο του την διοργάνωση συναυλιών και διαφόρων πολιτιστικών events. Υπάρχει συνεργασία με την αντιδημαρχία πολιτισμού Λάρισας η οποία παρέχει τον χώρο.

Πως προέκυψε όμως αυτή τη ανάγκη; Ένας εκ των διοργανωτών, ο εκπαιδευτικός κ. Βαγγέλης Σταυριανός θα μας πει: «Η μουσική είναι μικρόβιο. Το Μαύρο Πρόβατο έδρασε ήδη τον περασμένο χειμώνα με κάποιες συναυλίες στο Stage. Ο Ανδρέας Φτεριώτης με τον οποίο κάναμε πράξη μαζί αυτή την ιδέα, έχει μεγάλη εμπειρία, καθώς ήδη διοργανώνει εδώ και κάποια χρόνια το Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου.
Ορμώμενος από εκεί είπαμε να κάνουμε επιτέλους ένα φεστιβάλ μουσικής και στη Λάρισα. Όχι ότι υπάρχει κενό, αφού έχουμε το πολύ καλό και γνωστό σε όλη την Ελλάδα, Φεστιβάλ Πηνειού, απλά επειδή αυτό είναι πολιτισμικό, καλό είναι να υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο. Επίσης να τονίσω πως έχουμε και την στήριξη τόσο του ΟΚΑΝΑ όσο και του Smooth, αλλά και άλλων φορέων.
Θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό και συγκεκριμένο, και ήδη βλέπουμε να βρίσκει ανταπόκριση η όλη προσπάθειά μας.

Αυτό το βλέπουμε και από το γεγονός πως τα εισιτήρια early bird των 8 ευρώ έχουν ήδη εξαντληθεί και συνεχίζεται η προπώληση για τα εισιτήρια των10 ευρώ σε διάφορα σημεία της πόλης. Στην είσοδο το εισιτήριο θα έχει 12 ευρώ. Τέλος να σημειώσω πως υπάρχουν σημεία προπώλησης εισιτηρίων επίσης σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα και Κατερίνη».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ

1000mods
Λάργκο Largo
Hidden in the basement
Prospects

Εικαστικό δρώμενο live στο live
Μία μικρή ομάδα Λαρισαίων εικαστικών δημιουργούν live μια εικόνα Rock χωρίς να γνωρίζουν το σχέδιο της σύνθεσης που δουλεύουν. Η εικόνα θα ολοκληρωθεί όταν τελειώσουν όλα τα κομμάτια που τη συνθέτουν και θα φανεί με την τοποθέτηση τους σε τοίχο εντός του χώρου του φεστιβάλ. Ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τους δημιουργούς επί τω έργω. Ο κάθε καλλιτέχνης θα φέρει τα υλικά της προτίμησής του και το έργο πρέπει να είναι έτοιμο με το τέλος του φεστιβάλ.

Τα ονόματα των εικαστικών :
Λάσκαρης Αστεριος
Λάσκαρης Χρήστος
Δημητρίου Αστεριος
Ζηπελα Ζωη
Καλογήρου Δήμητρα
Σαμαράς Χρήστος
Σαρλη Ελένη

1000mods
Οι Έλληνες 1000mods δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όχι επειδή προέρχονται από την εγχώρια σκηνή αλλά διότι, δικαίως, είναι μια μπάντα που διαθέτει τεράστια δημοτικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση και σεβασμό στο εξωτερικό.

Ξεκινώντας από μικροσκοπικά υπόγεια, γεμάτα καπνό και ιδρώτα, έφτασαν στο σημείο να γεμίζουν αρένες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους στον ήχο και την αισθητική των 70s και των 90s. Mε επιρροές από retro και doom rock έως space και fuzzy heavy rock, δημιούργησαν έναν πελώριο δικό τους ήχο, που είναι αδύνατο να μιμηθείς, κερδίζοντας φανατικούς φίλους από κάθε ρεύμα και σκηνή, από stoners έως metalheads.

Oι δύο πρώτοι δίσκοι τους, “Super Van Vacation” (2011) και “Vultures” (2014), ήταν αυτοί που άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού στη rock σκηνή στη χώρα μας. Οι 1000mods ακολούθησαν το όνειρό τους και ενέπνευσαν δεκάδες νέες μπάντες να κάνουν το ίδιο. Αυτό που ονομάστηκε greek underground heavy rock scene πλέον απολαμβάνει την καταξίωση και εκτός Ελλάδας!

O τρίτος δίσκος – ή, καλύτερα, δισκάρα – “Repeated Exposure To…” τους έβαλε για τα καλά στην “γραμμή πυρός” της ευρωπαϊκής heavy rock σκηνής. Περιοδείες χωρίς τελειωμό σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τις ΗΠΑ έως την Αυστραλία, εδραίωσαν τη φήμη μιας εκρηκτικής μπάντας στη σκηνή, δημιουργώντας έναν φανατικό πυρήνα οπαδών που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

“Vidage”, “Road To Burn”, “She”, “Low”, “Electric Carve” και πολλά ακόμα θα μας ταρακουνήσουν για τα καλά το βράδυ της 11ης Ιουλίου . Σκληροί, ψυχεδελικοί και επικίνδυνα εθιστικοί, οι 1000mods θα είναι εκεί για να σε κάνουν να ιδρώσεις, να φωνάξεις, να ανατριχιάσεις!!!!

– Dani G. / Bass & Vox
– Giannis S. / Guitars
– George T. / Guitars
– Labros G. / Drums

Λάργκο Largo
Οι Θεσσαλονικείς Λάργκο Largo, το σχήμα με τον ιδιαίτερο και πολυσυλλεκτικό ήχο, δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου (EP) και έχοντας μόλις κυκλοφορήσει τον δεύτερο, ετοιμάζονται για ακόμη μια φορά να μοιραστούν τις μουσικές τους σε μικρά και μεγάλα stage. Ηλεκτρικές κιθάρες που μας συνδέουν με το πάλαι ποτέ Ελληνικό Ροκ του 90’, παραδοσιακά πνευστά που ξεπροβάλλουν μέσα από ψυχεδελικά τοπία, ζωηροί ρυθμοί που υποστηρίζουν τους έντονα κοινωνικούς στίχους και καταλήγουν να είναι η λοξή ματιά του σχήματος για όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Οι Λάργκο είναι οι:
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα)
Τάσος Κοφοδήμος (φωνή, ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα)
Παύλος Μέτσιος (τρομπέτα)
Φίλιππος Φασούλας (κλαρίνο)
Μανόλης Σταματιάδης (ακορντεόν, πλήκτρα)
Πάνος Βουλγαράκης (ηλεκτρικό μπάσο)
Κώστας Αναγνώστου (τύμπανα)
Ορέστης Πατσινακίδης (Ηχοληψία)

Hidden in the basement
Δημιουργημένοι το 2007, με βασικό κίνητρο την αγάπη τους για την μουσική που παίζουν, οι Hidden in the Basement έχουν ήδη διαγράψει μία ποιοτική και συνεπή πορεία στην εγχώρια underground σκηνή, που κορυφώθηκε με την κυκλοφορία του εξαιρετικού ντεμπούτο full length album τους “Ego” (2012), το οποίο έτυχε αποθεωτικών κριτικών από τον Ευρωπαϊκό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ενθουσιωδών αντιδράσεων από το κοινό.

Έχοντας ανέβει σε σκηνές σε Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, στο πλευρό σημαντικών σχημάτων του ήχου όπως οι Sepultura, Karma to Burn, Orange Goblin, Burst, Clutch, Septic Flesh και Rotting Christ, οι Hidden in the Basement πάντα αποσπούν τα θετικότερα σχόλια για τις ζωντανές εμφανίσεις τους, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια ανεβαστική rock’n’roll ενέργεια, και έναν χεβιμεταλικό τσαμπουκά που σε αφήνει με πεσμένο το σαγόνι.
Το 2017 πραγματοποίησαν και το πρώτο τους Ευρωπαικό τουρ στα πλαίσια της προώθησης του “Behind the shadow”.
Το 2018 ξεκίνησε με ένα βαλκανικό τουρ, ενώ το καλοκαίρι η μπάντα συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Το 2019 βρίσκει την μπάντα στο στούντιο για την ηχογράφηση του 3ου τους άλμπουμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Prospects
Οι Prospects είναι μια παρέα φίλων από τη Λάρισα, οι οποίοι ξεκινήσανε το 2010 να παίζουνε παρέα και να συνθέτουν δική τους μουσική λόγω του πάθους για την πανκ ροκ σκηνή.

Επηρεασμένοι κυρίως από το μουσικό ύφος της Καλιφόρνιας των 90’s, της skate κοινότητας και της φιλοσοφίας που τη συνοδεύει, προσπαθούν να αναβιώσουν μέσα από τη μουσική τους τη νοσταλγία και το ύφος της εποχής εκείνης.
Έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα δυο EP και ένα Split EP.
Κυνηγάνε τα live εντός και εκτός Ελλάδος και αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν το πρώτο τους full length album!

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες