ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε συνεχής επιτυχίες ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ

Η εβδομάδα που πέρασε αλλά και η εβδομάδα που ακολουθεί είναι για τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ γεμάτη δράση και επιτυχημένες στιγμές:

Το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Ιουνίου ήταν πολύ πλούσιο αγωνιστικά καθώς συμμετείχε σε τρείς αγώνες ταυτόχρονα, σημειώνοντας πολλές επιτυχίες. Σε αγώνα 40χλμ ορεινής ποδηλασίας που διεξήχθη στην Ήπειρο στο «Ζαγόρι ΜΤΒ race» ο διακεκριμένος αθλητής Μπαταλογιάννης Χρήστος τερμάτισε πρώτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία του, ενώ ο Μάστερ αθλητής Νάσος Μάρκου σε αγώνα σιρκουί που διεξήχθη στην Αθήνα τερμάτισε στην 4η θέση στην κατηγορία του. Εν τω μεταξύ στα Τρίκαλα την Κυριακή 9 Ιουνίου οι μικρότερες κατηγορίες του ΠΗΝΕΙΟΥ «έγραψαν» καλές επιτυχίες στον καθιερωμένο αγώνα την «Μάχη της Πόρτας» που διοργάνωσε ο ΠΟ Τρικάλων. Ο αγώνας ήταν σημαντικός ΓΙΑ τις κατηγορίες Παίδων και Εφήβων καθώς αποτελούσε κριτήριο για Εθνική ομάδα. Ο παίδας   Δαλαβίκας Παναγιώτης έκανε μια άριστη εμφάνισε καθώς πολύ νωρίς αποσπάστηκε  από το γκρούπ των αθλητών και έφτασε στον τερματισμό  κατακτώντας την πρώτη θέση μετά από 65χιλιόμετρα. Στις μικρότερες κατηγορίες άριστη εμφάνιση έκαναν η 1η νικήτρια στα Μινι κορίτσια η Κασκάνη Ελένη, ο Σαπουνάς Νικόλας που τερμάτισε 3ος στην κατηγορία Μίνι αγόρια, και ο Τζημαγιώργης Θεοδωρής που κατέλαβε την 3η θέση στα Μίνι μικρά. Στην κατηγορία των παμπαίδων ο Πολύζος Βασίλης τερμάτισε 5ος, ο Μαστροθανάσης Γιώργος στην 8η θέση, ο Δαλαβίκας Κυριάκος στην 10η θέση και οι Αφοί Μάτζιαρη στην 16 και 17 θέση. Οι μικρές κυρίες στην κατηγορία των μίνι κοριτσιών Αγγελακοπούλου Κων/να, Τσαγγαρά Νεφέλη και Μπάλια Δώρα κατέλαβαν την 6η, 8η και 10η θέση αντίστοιχα.

Ο ΠΑΣ  ΠΗΝΕΙΟΣ  τα τελευταία χρόνια σημειώνει εξαιρετική αγωνιστική δράση σε Πανελλήνιο επίπεδο ενώ η δυναμική  Σχολή Ποδηλασίας μικρών κατηγοριών φιγουράρει σχεδόν κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις των ποδηλατικών ομάδων στις Πανελλήνιες μέρες νεολαίας. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ότι μέχρι τα τέλη Μαίου του 2019 βρίσκεται στην 5η Πανελλήνια κατάταξη μεταξύ των 98 Ποδηλατικών Σωματείων.

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ  ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ  ΣΗΜΑΤΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ!

Παράλληλα με την έντονη και σπουδαία αγωνιστική δράση που διαγράφει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ έχει μια συνεχή επιτυχημένη δράση σε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, κοινωνικού, επιμορφωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα καθώς και στον τομέα του Ποδηλατοτουρισμού! Στο βιογραφικό των διαφορετικών και πλούσιων διοργανώσεων του ανήκουν η ποδηλατοδρομία που έγινε για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η Ποδηλατοδρομία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, Ποδηλατοδρομία για στήριξη της αιμοδοσίας, η Ποδηλατοδρομία στην Ελασσόνα με ιστορικές αναφορές κλπ καθώς και πλήθος σεμινάρια σε θέματα διατροφής, φυσικοθεραπείας, Α΄ βοηθειών, ενημερωτικές παρουσιάσεις σε σχολεία της πόλης με θέμα το ποδήλατο, την ποδηλασία και τον Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Ιούνιος αποτελεί το μήνα με τις περισσότερες δράσεις: Στις 11 Ιουνίου διοργάνωσε σεμινάριο Α΄βοηθειών με την εθελοντική ομάδα της Ε.Ο.Δ.Υ.Α. για να ευαισθητοποιηθούν οι μιικροί αθλητές της Σχολής Ποδηλασίας σε θέματα πρόληψης και προσφοράς στον συνάνθρωπο. Στις 20 Ιουνίου θα παραβρεθεί στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορίας Λάρισας για ενημέρωση σε θέματα ΚΟΚ και ασφαλής οδήγησης.  Επιπλέον  στις 21 Ιουνίου θα συμμετέχει στο καθιερωμένο Φεστιβάλ Πηνειού διοργανώνοντας ποδηλατικές δοκιμασίες και ασκήσεις δεξιοτεχνίας για παιδιά, με στόχο όχι μόνο την προβολή του αθλήματος, αλλά και την  ενίσχυση της ποδηλατικής  κουλτούρα των πολιτών, προβάλλοντας το ποδήλατο ως ασφαλές, φιλικό και οικολογικό μέσο μετακίνησης. Τέλος την Κυριακή 23 Ιουνίου θα  συνδιοργανώσει  με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισσαίων το «1st Cyclinghellas Junior Festival» μια πρωτότυπη ποδηλατική εκδήλωση,  για όλα τα παιδιά της πόλης, αφιερωμένη στους 17 Στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εξάλειψη της Φτώχειας. Η εκδήλωση αφορά ποδηλάτες από 6 ως και 15 ετών και περιλαμβάνει μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα δεξιοτεχνίας με 17 εμπόδια –ΣΤΟΧΟΥΣ (του ΟΗΕ)…

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Η συμβολή του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ στον τομέα του αθλητικού τουρισμού αλλά και ποδηλατοτουρισμού ειδικότερα είναι σημαντικός καθώς τα τελευταία χρόνια διοργανώνει σε συνεργασία πάντα με την “Cyclinghellas”, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τοπικούς Δήμους μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με πλήθος αθλητών από  την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Σημαντικοί τέτοιοι αγώνες που προβάλλουν τόσο το άθλημα όσο και τουριστικά τις περιοχές της Θεσσαλίας, είναι ο καθιερωμένος πολυπληθής αγώνας ορεινής ποδηλασίας στα Mετέωρα με την επωνυμία “ Μετέωρα ΜΤΒ race”, ο δημοφιλής Γύρος του Κισσάβου με την επωνυμία “Kissavos Tour” που προβάλλει τον Κίσσαβο και όλα τα παράλια του Νομού Λάρισας.  Ξεχωριστή βαρύτητα ως διοργάνωση έχει ο Δρόμος της Δάφνης – το Μυθικό καινοτόμο event με την επωνυμία “Tour of Daphne”- το οποίο εκκινεί από τα Τέμπη και προβάλει καθ΄οδόν όλες τις πόλεις που διέρχεται με τερματισμό στους Δελφούς. Αποτελεί μια μεγάλη συνδιοργάνωση σε επίπεδο χώρας με την υποστήριξη του ΕΟΤ, του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού & Αθλητισμού και πολλών Δήμων, Περιφερειών και Συλλόγων! Το event προωθείται στο εξωτερικό προβάλλοντας και ενώνοντας τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την ιστορία της χώρας! Για 2η χρονιά φέτος και συγκεκριμένα την Κυριακή 16 Ιουνίου, διοργανώνεται η ποδηλατική και παράλληλα τουριστική διοργάνωση μεγάλων αποστάσεων το “ 2ο Brevet- Γύρος του Κισσάβου” με στόχο την προβολή του Κισσάβου και των παράλιων του Νομού Λάρισας.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι αξιόλογη δράση στην πόλη μας και έχει η Πρότυπη Σχολή Ποδηλασίας του ΠΑΣ ΠΗΕΙΟΥ για παιδιά ηλικίας 9- 19 ετών και οι εγγραφές έχουν  ήδη ξεκινήσει! Για πρώτη φορά φέτος στο χρονικό διάστημα 16-26 Ιουνίου η εγγραφή και η συμμετοχή παιδιών από 9-12 ετών είναι Δωρεάν!!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες