ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι παραδεισένιες παραλίες της Λάρισας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν (φωτο)  

Τι και αν οι περισσότεροι εκτός Θεσσαλίας ακόμη αναρωτιούνται πως γίνεται η Λάρισα να έχει παραλίες, εμείς ως Λαρισαίοι, γνωρίζουμε πολύ καλά και φροντίζουμε να το μάθουν και οι υπόλοιποι, πως ο νομός Λάρισας διαθέτει 50 χιλιόμετρα ακτινογραμμή η οποία ξεκινάει από την  παραλία του Μύλου Γλυμένη στα όρια με τον νομό Μαγνησίας και φτάνει έως τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό στα όρια του νομού Πιερίας.

Περίπου 20 πανέμορφες παραλίες καθώς και κολπίσκοι που νιώθει κανείς ότι έχουν …ζωγραφιστεί από θεϊκό χέρι.

Ορισμένες από αυτές δεν τις γνωρίζουν ούτε οι Λαρισαίοι. Ευκαιρία λοιπόν φέτος το καλοκαίρι να «βουτήξουμε» σε άγνωστα νερά της ίδιας της πατρίδας μας. Παραδεισένιες παραλίες που βρίσκονται δίπλα μας και δεν τις έχουμε απολαύσει ακόμη.

Δείτε και επιλέξτε:

Γλυμένη Μύλου

Η παραλία Γλυμένη Μύλου είναι η τελευταία παραλία του Νομού Λαρίσης, από την πλευρά του Νομού Μαγνησίας και απέχει από τον Αγιόκαμπο περίπου 15 χιλιόμετρα. Μπορείτε να την επισκεφτείτε ακολουθώντας τον δρόμο για Σκλήθρο, μετά την παραλία Ρακοποτάμου. Όταν συναντήσετε μια πινακίδα να λέει «Ισιώματα Κεραμίδι» στρίβετε στο χωματόδρομο και σε λιγότερο από 15 λεπτά, μόλις αντικρίσετε έναν μεγάλο βράχο μόνο του μέσα στη θάλασσα, έχετε φτάσει.

Είναι ερημική παραλία με κύριο χαρακτηριστικό τις μεγάλες πέτρες και τα λαξευμένα από τα κύματα βότσαλα. Επίσης δεν είναι οργανωμένη παραλία, γι’ αυτό φροντίστε να είστε κατάλληλα εφοδιασμένοι.

Είναι ιδανική για ψαροντούφεκο και καταδύσεις διότι σ’ εκείνη την περιοχή γίνανε πολλά ναυάγια πλοίων με σημαντικότερο ενός γερμανικού πολεμικού πλοίου που μετέφερε χρυσό. Στην περιοχή  βρίσκονται ο παλιός Μύλος και τα Μεταλλεία.

Τσιλιγιώργος

Η παραλία Τσιλιγιώργος βρίσκεται ανάμεσα από την παραλία Κόκκινο Νερό και την παραλία Πλατιά Άμμος. Είναι μια μικρή και ωραία παραλία με αμμουδιά, εύκολη πρόσβαση και άφθονα πλατάνια.

Η πρόσβαση σε αυτή γίνεται από έναν κατηφορικό χωματόδρομο και με ΙΧ θέλει λίγο προσοχή…
Γενικότερα λόγω της θέσης της είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό και ενδείκνυται για αυτούς που αποζητούν στιγμές χαλάρωσης, ηρεμίας και μοναξιάς καθώς επίσης και για τους εραστές της υποβρύχιας κατάδυσης, του πικ-νικ και της κατασκήνωσης στη φύση.

Υπάρχει παροχή πόσιμου νερού και συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλία υπάρχουν ελεύθεροι κατασκηνωτές.

Καλύβι

Η μικρή ακτή Καλύβι είναι ο πρώτος κολπίσκος που συναντά κάποιος στην ακτογραμμή προς τα Βόρεια μετά την παραλία Πλατιά Άμμος.


Έχει μεγάλες πέτρες και χρησιμοποιείται κυρίως από ψαράδες και για ψαροντούφεκο.


Στον δρόμο Ομόλιο – Κόκκινο Νερό μια μικρή ταμπελίτσα μπορεί να σε οδηγήσει στον χωματόδρομο που καταλήγει στην παραλία.

Πηγάδι

Η παραλίας Πηγάδι της οποίας το άνοιγμα φτάνει τα 80 μέτρα, είναι καλυμμένη με λεπτό βότσαλο και τα νερά είναι εξαιρετικά καθαρά και διάφανα.


Τα νερά της παραλίας είναι συνήθως ήρεμα, αφού επηρεάζεται μόνο από τους ανατολικούς ανέμους.


Το φυσικό περιβάλλον εδώ είναι υπέροχο, αφού τα σκιερά πλατάνια, οι άριες, και οι ελιές φτάνουν σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία.


Ψιλό βοτσαλάκι, σκιά από τα δέντρα και καθαρά κρυστάλλινα νερά είναι αυτά που θα απολαύσεις σε αυτή την παραλία. Μπορεί να μην χρειάζεται να έχεις ομπρέλα για τον ήλιο, γιατί μπορείς να βρεις σκιά στα δέντρα που είναι δίπλα στην παραλία, θα χρειαστείς νερό ή καφέ να έχεις μαζί σου γιατί η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Ψαρόλακκας

H παραλία Ψαρόλακκας, η οποία είναι η μεγαλύτερη από τις μικρές παραλίες στα βόρεια του νομού, πανέμορφη με βοτσαλάκι, διάφανα νερά και μαγευτικό περιβάλλον.


Απέχει από το συνωστισμό αφού δεν είναι πολύ γνωστή και είναι προσβάσιμη μόνο μέσα από ένα μονοπάτι (περίπου δέκα λεπτών) με πολλά πλατάνια.


Δίπλα στο κατάφυτο μονοπάτι ακόμα και το καλοκαίρι κατεβαίνει νερό από τις πλαγιές της Όσσας (Κίσσαβος) που καταλήγει στην παραλία του Ψαρόλακκα.

Παναγιά

Για κάποιους που αναζητούν μοναχικότερες ακτές και περιπλανήσεις στο κατάφυτο φυσικό περιβάλλον της ακτογραμμής, μετά την παραλία Ψαρόλακκα, υπάρχει η πετρώδης και ερημική επίσης παραλία της Παναγίας, με παγκάκια, τραπεζάκια και μόνιμη σκιά από τα πλατάνια.


Χρησιμοποιείται πολύ από τους ψαράδες της περιοχής.

Αλεξανδρινή

Η παραλία Αλεξανδρινής (Στρίντζος) βρίσκεται δίπλα στις εκβολές του Πηνειού. Εκεί όπου το γλυκό νερό σμίγει με το αλμυρό οι κάτοικοι διάλεξαν να προσθέσουν και τα δικά τους κτίσματα δημιουργώντας τον παραλιακό οικισμό Αλεξανδρινή.


Βρίσκεται στην περιοχή του χωριού Παλαιόπυργος, σε απόσταση 48 χλμ. από τη Λάρισα και 3 χλμ. από το Στόμιο.
Εδώ ο επισκέπτης θα χαθεί στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και την οργιώδη βλάστηση του ποταμού μακριά από θορύβους.
Η παραλία Αλεξανδινής έχει χρυσαφένια αμμουδιά και η έκτασή της φτάνει τα 2 χλμ.
Τα νερά της θάλασσας εδώ είναι αναμειγμένα με αυτά του ποταμού και το τοπίο φανταστικό.

Είναι οργανωμένη παραλία με beach-bar, ταβέρνες και θαλάσσια αθλήματα.
Μπροστά στον παραλιακό οικισμό βρίσκονται και οι κατασκηνώσεις Αγίου Δημητρίου.

Εδώ καταλήγουν συνήθως οι λάτρεις του canoe-kayak που κατεβαίνουν τον ποταμό Πηνειό.

  • Με πληροφορίες και φωτο από larissa-beach.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες