ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καμβάς η Νέα Ιωνία για Αμερικανό ζωγράφο graffiti

Ο Ryan Christenson, διάσημος ζωγράφος graffiti από τις ΗΠΑ, τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκε στην πόλη μας έπειτα από πρόσκληση της Urban Αct και φιλοτέχνησε μία επιβλητική τοιχογραφία σε κτίριο ιδιώτη σε κεντρικό δρόμο της Νέας Ιωνίας. Ο 31χρονος Αμερικανός καλλιτέχνης, έχοντας επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κονέκτικατ, μίλησε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για την εμπειρία του στον Βόλο.

Ο «Arcy», όπως είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που έχει επιλέξει από τότε που άρχισε να ασχολείται με το graffiti και εμπνεύστηκε από τα αρχικά του ονόματός του, ασχολείται με τη ζωγραφική δρόμου πάνω από μία δεκαετία. Όλα αυτά τα χρόνια, ο ταλαντούχος street artist έχει γυρίσει όλο τον κόσμο. Τον μακρύ κατάλογο των έργων του συμπληρώνουν εκατοντάδες τοιχογραφίες, ενώ συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία Walt Disney.
Τα εντυπωσιακά graffiti του Ryan Christenson σε Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη, μοιάζουν να… ανθίζουν και να χαρίζουν υπέροχα χρώματα μέσα στο συχνά γκρίζο τοπίο των πόλεων. Οι δρόμοι είναι ο καμβάς του, όπου ξετυλίγει την τέχνη του, κάνοντας αυτό που αγαπά από νεαρή ηλικία.

 

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Arcy άφησε το σημάδι του και την πόλη μας, με την τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας που έκανε στη Νέα Ιωνία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών «CityCall vol3» που διοργανώνει η Urban Act κι έχει μετατρέψει τον Βόλο σε υπαίθριο μουσείο.

Ο Αμερικανός ζωγράφος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό για την ευκαιρία που του δόθηκε να έρθει στη χώρα μας, σημειώνοντας: «Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα. Αυτή η χώρα είναι τόσο γεμάτη ζωή και ομορφιά, είναι καταπληκτική. Για μένα αποτέλεσε προνόμιο και τιμή να δώσουμε πίσω στην τοπική κοινότητα του Βόλου, χάρη στη δράση της Urban Act. Αισθάνομαι την αναγκαιότητα της δημόσιας τέχνης, η οποία είναι πιο σημαντική από ποτέ, καθώς έτσι εξελίσσονται και μεγαλώνουν πιο κοντά οι άνθρωποι».

Το graffiti στην πολυκατοικία, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Ελευθερίου Βενιζέλου, απεικονίζει έναν απόμαχο γέροντα, με τον Ryan Christenson να λέει για το θέμα που επέλεξε: «Το μήνυμα πίσω από το έργο μου ήταν πραγματικά να επικαλεστεί μια αίσθηση υπερηφάνειας και ολοκλήρωσης και να δείξω στους ανθρώπους ότι η αποφασιστικότητα και η επιμονή θα οδηγούν πάντα στην επιτυχία. Δεν χρειάζεσαι πολλά για να πετύχεις. Το ότι αξίζουμε πραγματικά την επιτυχία είναι κάτι που όλοι πρέπει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα για να βρούμε».

Ο graffiti artist από το Κονέκτικατ στη συνέχεια αποκάλυψε από πού αντλεί την έμπνευση, κάθε φορά που στέκεται σ’ έναν κενό τοίχο: «Πάντα προσπαθώ να συνδεθώ πραγματικά με την κοινότητα που επισκέπτομαι σε όλο τον κόσμο. Το σώμα των έργων μου αντικατοπτρίζει την αγάπη, την ομοιομορφία και τη συνολική αίσθηση της ενότητας που μοιράζεται η ανθρωπότητα, είτε το γνωρίζουμε, είτε όχι».

Ο δρόμος που έχει επιλέξει, επιτρέπει στον Arcy να ταξιδεύει ανά την υφήλιο για να ζωγραφίσει. Ο ίδιος νιώθει ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που του δίδεται: «To να έχω την ικανότητα να πραγματοποιώ ταξίδια σε όλο τον κόσμο και να κάνω αυτό που αγαπώ, είναι πραγματικά ένα δώρο που απολαμβάνω κάθε μέρα. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την τεράστια υποστήριξη της συζύγου και της οικογένειάς μου».

Όσο για το πού θα καταλήξει αυτό το υπέροχο ταξίδι; Ο Ryan Christenson κλείνοντας, μίλησε για τον σκοπό που έχει θέσει στη ζωή του: «Λατρεύω τη φράση «Θα προτιμούσα να καώ, παρά να ξεθωριάσω». Η ζωή είναι ένα απίστευτο ταξίδι και εσύ είσαι ο πιλότος, εσύ καθορίζεις πώς «παίζεται». Πιστεύω πραγματικά ότι για να ζήσεις τη ζωή χωρίς να μετανιώνεις, ποτέ μην φοβηθείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Όσο για μένα, δεν ξέρω πότε τελειώνει το ταξίδι μου, αλλά σίγουρα απολαμβάνω τη διαδρομή. Νομίζω ότι ο σκοπός μου είναι να εμπνεύσω ανθρώπους όλων των ηλικιών να κάνουν ό,τι αγαπούν, να είναι ευτυχισμένοι, να είναι ελεύθεροι, να είναι ο εαυτός τους».

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες