ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μόνος, άρρωστος και εγκαταλειμμένος ζει το δικό του «Κωσταλέξι» ένας άνθρωπος στη Μηλίνα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το ΕΚΑΒ κλήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής να μεταφέρει χθες  στο Νοσοκομείο του Βόλου έναν κατάκοιτο από το βάρος άνθρωπο που ζει στη Μηλίνα. Ζυγίζει περίπου 250 κιλά και ζει σε συνθήκες «Κωσταλέξι» .

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει είναι ανυπέρβλητα. Ζει απομονωμένος κι όλη του η ζωή κινείται γύρω από  …  το πάτωμα ενός δωματίου του σπιτιού του γιατί δεν μπορεί να μετακινηθεί, με ότι αυτο σημαίνει για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν και αποτυπώνονται στο ρεπορτάζ της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ . Για ρούχο έχει ένα σεντόνι, χειμώνα-καλοκαίρι και τα πόδια του έχουν ελεφαντίαση. Όταν έφτασε στο Νοσοκομείο στήθηκε χθες αργά το βράδυ νέα επιχείρηση από την Πυροσβεστική για να βγει από το ασθενοφόρο.

Η σύζυγός του, όπως έγινε γνωστό,  έχει μεταφερθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα με σκλήρυνση κατά πλάκας και συχνά στο σπίτι προκαλείται φωτιά γιατί προσπαθεί να μαγειρέψει με ένα γκάζι που έχει επίσης στο πάτωμα. Οι γείτονες είναι μόνιμα σε «επιφυλακή» και υποστηρίζουν πως είναι ανάγκη να νοσηλευτεί για να παρακολουθηθεί η υγεία του που είναι κλονισμένη βαριά.

Για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο στήνεται κάθε φορά επιχείρηση από την Πυροσβεστική και πάντα επιστρέφει το σπίτι όπου οι συνθήκες που επικρατούν είναι απαγορευτικές για την επιβίωσή του. Κανείς δεν καθαρίζει και ζει μέσα στις ίδιες τις ακαθαρσίες του. Οι κοινωνικές δομές στο Νότιο Πήλιο  είναι αδύναμες να αναλάβουν ένα τέτοιο περιστατικό για να μπορούν να παρέχουν την ιατρική βοήθεια που χρειάζεται. Χθες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με πόνους στα πόδια και η τύχη του είναι άγνωστη εάν γυρίσει στο σπίτι που ζει.

 

Εφημερίδα Θεσσαλία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις