ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη φυλακή ο 35χρονος με τον ένα τόνο χασίς στην Αλόννησο – Η αξία υπολογίζεται σε 1.170.000 ευρώ

Αξίας 1.170.000 ευρώ ήταν η ποσότητα των 1.172 κιλών κάνναβης, που βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι Αλοννήσου και για την οποία συνελήφθη στο Αγκίστρι Αίγινας, ένας αλλοδαπός 35 χρόνων. Χθες ο 35χρονος Αλβανός απολογήθηκε στον Ανακριτή και με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διακινεί ναρκωτικά, με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών φθάνει το 1.170.000 ευρώ… Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος αρνήθηκε τις εις βάρος του κατηγορίες και επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, ενώ για την υπεράσπισή του διορίστηκε δικηγόρος Βόλου. Ακόμη φέρεται να δήλωσε απολογούμενος, πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες.

Ο 35χρονος συνελήφθη στο Αγκίστρι Αίγινας και μεταφέρθηκε για ανάκριση στο Βόλο, καθώς φέρεται να είναι ο χειριστής του ταχύπλοου, που μετέφερε και εναπόθεσε σε σπηλιά, στη νησίδα Πιπέρι, ποσότητα χασίς βάρους 1.172 κιλών σε 106 τσουβάλια…

Μαζί με άλλους τρεις συλληφθέντες, 42, 42 και 25 χρόνων, που συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητεί δύο ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επίσης Αλβανούς.

Όπως είναι γνωστό, Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα οργάνωσαν ολόκληρη επιχείρηση στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για την σύλληψη των τεσσάρων διακινητών ναρκωτικών, που επέβαιναν σε δύο ταχύπλοα σκάφη.
Επισημαίνεται ότι η βραχονησίδα Πιπέρι των Β. Σποράδων, είναι ακατοίκητη και η εγγύτερα ευρισκόμενη βραχονησίδα, δυτικά της θαλάσσιας περιοχής του Σιγρίου Λέσβου, όπου είχε εντοπισθεί αρχικά το πρώτο σκάφος, το μεσημέρι α της 25ης Σεπτεμβρίου και όπου είχαν συλληφθεί οι υπόλοιποι τρεις έμποροι ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες