ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας στη Γιορτή Καστάνου στα Αμπελάκια: Θα στηρίξουμε την καστανοκαλλιέργεια και τους συνεταιρισμούς

Η μεγάλη παρουσία νέων ανθρώπων που ασχολούνται με τη γη και παράγουν παραδοσιακά προιόντα, με προοπτικές να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές, εδώ στα ιστορικά Αμπελάκια, με γεμίζει από ικανοποίηση και αισιοδοξία. Πόσο μάλιστα, όταν συνδιοργανωτής της Γιορτής είναι ο νέος Συνεταιρισμός, που    βαδίζει στα χνάρια των προγόνων μας, συνεχίζοντας την παράδοση του υγιούς “συνεταιρίζεσθαι”.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας στον χαιρετισμό του στην 19η Γιορτή Καστάνου που διοργανώθηκε στα Αμπελάκια από τον δήμο Τεμπών και την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον Αν. Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. «η καστανοκαλλιέργεια κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και οι προοπτικές της είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνες. Η ευρύτερη περιοχή του Κισσάβου φημίζεται για την παραγωγή κάστανου, ενός ποιοτικού προϊόντος, ικανού να πρωταγωνιστήσει σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της υπαίθρου, που θα στηρίζει τον Έλληνα παραγωγό, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας», τόνισε ο κ. Κέλλας, ενώ  με αφορμή και την παρουσία μελών του Συνεταιρισμού, υπενθύμισε πως “το Νομοσχέδιο, που έρχεται στη Βουλή, φέρνει κίνητρα και φοροελαφρύνσεις για τα μέλη των Συνεταιρισμών”.

Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καστανοπερίβολων, επεσήμανε:

“Επειδή για να υπάρχει μέλλον και αγροτική οικονομία, θα πρέπει να υπάρχει και ιδιοκτησία, επιτρέψτε μου να μεταφέρω την αισιοδοξία μου για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα καστανοπερίβολα της ευρύτερης περιοχής του Κισσάβου, μετά και τη συνάντηση, που είχαμε με αντιπροσώπους Συνεταιρισμών, με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Αραβώση, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες