ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Παρέλαση σήμερα στη Λάρισα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου – Όλο το πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της  Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, το επετειακό πρόγραμμα των εκδηλώσεων σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

  • Στις 7:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στις 8:00 επίσημη έπαρση σημαίας.
  • Στις 10:30 π.μ. άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Tυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
  • Στις 11:00 επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
  • Στις 11:30 η παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην παρέλαση στη Λάρισα θα είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες