ΛΑΡΙΣΑ

Έναρξη Εκπαίδευσης – Αγιασμός  Εθελοντών ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια

Στα πλαίσια της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου 2019 – 20, σε μια σεμνή τελετή στη Βάση της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια, έγινε ο Αγιασμός των Εθελοντών της ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) από τον π. Αριστείδη, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις Ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

Οι Εθελοντές των  προηγούμενων και της νέας εκπαιδευτικής ¨σειράς¨ είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών δράσεων αλλά και την οργάνωση της ΕΟΔΥΑ στην ¨Διαχείριση & αντιμετώπιση καταστροφών¨.

Ήδη οι Εθελοντές των προηγούμενων εκπαιδευτικών σειρών (2017 – 20) συνεχίζουν την εκπαίδευση στα εξειδικευμένα Σχολεία:

α). ¨Βασικές αρχές Διάσωσης & διαχείρισης καταστροφών¨ το οποίο έχει διάρκεια 8 μήνες και

β). ¨Ορεινής Διάσωσης¨ το οποίο έχει διάρκεια 8 μήνες

Η νέα εκπαιδευτική σειρά (2019 – 20) ξεκινάει τη Βασική εκπαίδευση από την επόμενη εβδομάδα. Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 200 ώρες και τελειώνει τον Ιούλιο του 2020. Οι επιτυχόντες Εθελοντές της σειράς 2019 – 20, εντάσσονται στο Εθελοντικό δυναμικό της ΕΟΔΥΑ και μπορούν να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα σχολεία (Διάσωσης – Διαχείρισης Καταστροφών, Ορεινής διάσωσης, Ναυαγοσωστικής, Καταδύσεων, Επικοινωνιών κτλ), καθώς και σε Εθελοντικές υγειονομικές & εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί η ΕΟΔΥΑ (Υγειονομικές καλύψεις, αποστολές, σεμινάρια κτλ).

Το Δ.Σ. της ΕΟΔΥΑ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους παρακάτω:

  • Στον π. Αριστείδη για την τέλεση του Αγιασμού και την Ευλογία του.
  • Στην τοπική Κοινωνία και τους Θεσμικούς φορείς (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμο Κιλελέρ, Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας, Υπηρεσίες κτλ) οι οποίοι μας εμπιστεύονται και υποστηρίζουν την προσπάθεια μας με κάθε δυνατό τρόπο.
  • Στους ειδικούς συνεργάτες της ΕΟΔΥΑ για την υποστήριξη στα εξειδικευμένα σχολεία (Ορεινή Διάσωση κτλ).
  • Στους χορηγούς μας σε υγειονομικό υλικό και εξειδικευμένο Διασωστικό εξοπλισμό.
  • Στις Εθελόντριες και τους Εθελοντές, που από τη στιγμή της ίδρυσης συντάχθηκαν μαζί μας και υποστηρίζουν την επιχειρησιακή δράση της ΕΟΔΥΑ, καθώς και τις οικογένειές τους.

Από την πλευρά του Δήμου Κιλελέρ παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, ο κ. Αχιλλέας Χατζούλης, οι τοπικοί σύμβουλοι Κοινότητας Νίκαιας κ. Γεώργιος Ψαρούλης και κ. Κωνσταντίνος Σολωμός.

Επίσης συγχαίρουμε τους υποψηφίους Εθελοντές της νέας εκπαιδευτικής σειράς, για την επιλογή τους να ενταχθούν στην ¨Οικογένεια¨ της ΕΟΔΥΑ και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους.

Ευχόμαστε τέλος, σε όλους τους Εθελοντές και Εκπαιδευτές, καλή εκπαιδευτική χρονιά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες