ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο της Χριστίνας Πολέζε «Στην αχλύ του Χρόνου και της Κάρλας» παρουσιάζεται στη Λάρισα

Το βιβλίο της Χριστίνας Πολέζε «Στην αχλύ του Χρόνου και της Κάρλας» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Το Βιβλίο θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Κώστας Πάνος.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, ο γιατρός κ. Ιωάννης Νταβέλης εκ μέρους του Σ.Γ.& Τ.Θ., ο Κώστας Σπανός πρόεδρος του Ο.Φ.Θ.Ι. και θα συντονίσει η Πρόεδρος του Σ.Μ.Λ. κ. Δέσποινα Θεοδώρου.

Στην αχλύ του Χρόνου και της Κάρλας

Η μυθιστορία της κ. Χριστίνας Πολέζε με τίτλο ‘Στην αχλύ του Χρόνου και της Κάρλας’ αναφέρεται σε γεγονότα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα στην Κάρλα και γύρω από αυτή, στα χωριά του ανατολικού θεσσαλικού κάμπου και φυσικά στην πόλη της Λάρισας. Γι αυτό είναι αφιερωμένη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους δημότες των δήμων Λαρισαίων, Αγιάς και Κιλελέρ.

Τα γεγονότα ξεκινούν από τον πόλεμο του 1897 και διαρκούν μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα, ενώ οι άνθρωποι απαρτίζουν τρεις διαδοχικές γενιές.

Οι ήρωες, πραγματικοί ή φανταστικοί,  κινούνται με άνεση στο χώρο που είναι ο δικός τους, η γενέτειρά τους, και γράφουν τις ιστορίες τους σε σχέση πάντοτε με συγκεκριμένα πραγματικά ιστορικά γεγονότα τα οποία υφέρπουν. Οι τόποι, άλλοτε ωραιοποιημένοι και άλλοτε σκληρά πραγματικοί, συγκροτούν το σκηνικό απ’ την αρχή ως το τέλος των ιστοριών, που μπλέκονται μεταξύ τους.

Όπως γράφει η συγγραφέας, η ηρωίδα ‘θα έγραφε για όλα εκείνα τα πραγματικά ή τα φανταστικά που, στην αιωνιότητα, βρέθηκαν και στάθηκαν πάνω απ’ την Κάρλα και γύρω απ’ αυτή…’

Βιογραφικό Χριστίνας Πολέζε

Η Χριστίνα Πολέζε γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός του ΤΕΙ Λάρισας. Είναι πτυχιούχος Ελληνικής και Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας του ΑΠΘ. Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με μεταφράσεις περιηγητικών κειμένων από τη Γαλλική και την Ιταλική. Έργα της : Λάρισα και Θεσσαλικός κάμπος, η Θεσσαλία με τη γραφίδα των περιηγητών, στη χώρα των Κενταύρων – Πήλιο, η Αγροτική Θεσσαλία του 1851, Αμπελάκια – Ύδρα – Σπέτσες – Ψαρά, ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897 κ.α. Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών : τα Χριστούγεννα του Ασπροκορδελάκια και η άγρια γαλάζια ορχιδέα. Εικονογραφεί παιδικά παραμύθια. Μυθιστορήματά της : Παραμυθίες, Ακρογωνιαίοι λίθοι και Πλατεία Ισορροπίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες