ΘΕΣΣΑΛΙΑ

“Τσεκούρι” από την Αποκεντρωμένη στο μισθό του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Καρδίτσας

Με το …μισό τελικά μισθό μηνιαίως απ’ όσο αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και είχε ειπωθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας θα αμείβεται ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καρδίτσας Κώστας Παπαλός σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας όσο και με επιστολές στον τύπο “διαξιφισμοί” σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καρδίτσας για την αντιμισθία του προέδρου της ΔΕΥΑΚ όσο και για το ποσό αποζημίωσης που θα λαμβάνει κάθε μέλος σε κάθε συνεδρίαση.

Το ποσό που είχε ψηφίσει ομόφωνα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για τον πρόεδρο ήταν στο 50% της αντιμισθίας του Δημάρχου προβλέποντας μάλιστα ότι σε περίπτωση απουσίας του προέδρου για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα αυτή θα καταβάλλεται εξ ημισείας στον ίδιο και στον αναπληρωτή του. Αντίστοιχα η αποζημίωση για κάθε συμμετοχή μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στις συνεδριάσεις ορίστηκε στα 50 ευρώ για κάθε συνεδρίαση με την υποσημείωση ωστόσο ότι η απόφαση τελεί υπό την έγκριση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ωστόσο, μετά από την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Ντίτορα που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. η αντιμισθία του προέδρου θα είναι το 25% της αντιμισθίας του Δημάρχου δηλαδή 3.420,00 * 25% = 855 Ευρώ, μικτά μηνιαίως. Επίσης, η αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ δεν θα είναι 50 ευρώ αλλά 40 ευρώ για κάθε μέλος σε κάθε συνεδρίαση.

Το θέμα είναι πιθανό να απασχολήσει και το ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (σε επίπεδο ερωτήσεων – διευκρινίσεων) που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη (14/11).

karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις