ΛΑΡΙΣΑ

Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» – Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο – βίντεο)

Με το βλέμμα στραμμένο στις επενδύσεις πραγματοποιήθηκε το δείπνο του ΣΘΕΒ στο ξενοδοχείο Imperial το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρισα.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας του κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπροέδρου του ΣΕΒ κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου και προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει εδώ και τώρα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται στο θεσμικό πλαίσιο ώστε η χώρα να κάνει βήματα μπροστά, ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε πως «Επικρατεί επιτέλους η κοινή λογική, μπήκε τέλος στον παραλογισμό που δημιουργούσε ένα διάχυτο κλίμα ανασφάλειας τόσο για εμάς, όσο και για όσους σκέφτονταν ενδεχομένως να επενδύσουν στη χώρα μας», ενώ ο κ. Νταβέλης εξέφρασε την πεποίθηση πως η περιφερειακή ανάπτυξη θα αποτελέσει βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συζήτηση με τον Υπουργό την οποία διηύθυνε ο δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Πολύζος.

Η Λάρισα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα

Για τη Λάρισα ως πιο φιλική πόλη στην επιχειρηματικότητα έκανε λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην παρουσία του στο δείπνο του ΣΘΕΒ στη Λάρισα.

Ειδικότερα, σε έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα, η πόλη μας ήταν κατά μέσο όρο πρώτη (έχοντας την 1η και 2η θέση στους περισσότερους δείκτες).

Για τις επενδύσεις

Την ανάγκη να φτιαχτεί ένα περιβάλλον ώστε όποιος επενδύσει στην Ελλάδα να έχει κέρδος επεσήμανε ο Υπουργός.

Για τη θέση της Ελλάδας

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε ειδική μνεία στα «σκαμπανεβάσματα» της θέσης της Ελλάδας όσον αφορά το ranking της Παγκόσμιας Τράπεζας

Το προσφυγικό

Σε δηλώσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εισερχόμενος σε ξενοδοχείο της Λάρισας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης, επιχειρηματικό δείπνο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «κανένας μας δεν αισθάνεται ευχάριστα από αυτή την αναγκαστική μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα. Όμως πρέπει όλοι μας να δείξομε αλληλεγγύη στα νησιά μας. Η επιλογή είναι ή θα πάρουμε από λίγους όλοι μας, για να μπορέσουν να βγάλουν το χειμώνα η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Κως ή θα πούμε εμείς ας καούν τα νησιά αυτά κι εμείς να μην έχουμε κανέναν. Δε νομίζω ότι ένας Έλληνας πατριώτης μπορεί στα αλήθεια να πει ας καούν τα νησιά. Κι επειδή δεν ακούσαμε από κανέναν άλλη λύση… αυτό γίνεται άπαξ, εκτάκτως και μόνον γιατί δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το νέο σύστημα απέλασης».

Θετικό επενδυτικό κλίμα

Για μεγάλη προσπάθεια κινητοποίησης του επιχειρηματικού κόσμου από την κυβέρνησης όσον αφορά τις επενδύσεις, ώστε να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα στη οικονομία μίλησε επιπροσθέτως ο κ. Γεωγιάδης. Δεν έλειψαν και οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο δείπνο παρευρέθηκε πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι), επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων.

Από τους επιχειρηματίες το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Καντώνιας, πρόεδρος της EXALCO – ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, Στέργιος Τσαγκούλης της INTERCOMM FOODS, Λεωνίδας Μπακούρας Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Αναστάσιος και Γιώργος Παπαγιάννης της ΟΛΥΜΠΟΣ – ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, Ελευθέριος και Ιωάννα Σαΐτη της ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ, Θοδωρής και Γιάννης Καντώνιας της COSMOS, Απόστολος Δοντάς της ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ, Αντώνης Αδαμόπουλος της ALPHAWOOD, Γιώργος και Ζωή Σαράντη της ΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΣ, Αναστάσιος Λάππας πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, Θανάσης Κασίδης της ΚΑΣΙΔΗΣ ΑΕ, κ. Γιάννης Τόλιος της TEDRA AE, η Οικογένεια Παπαδόπουλος της BMW AE, Γιώργος Καρκανιάς της ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΑΕ, Νίκος Σακελλαρίου της Cougar AE, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, οι Κωνσταντίνος και Γιώργος Γουργιώτης της Δημιουργικής ΑΕ, Γιάννης Ρουπακιάς της ΠΡΟΚΕΛ, Γιώργος Γιαννίτσης της ΟΜΗΡΟΣ, Γιώργος Μπίζιος της ΜΠΙΖΙΟΣ ΑΕ, Νίκος Μακρυπλίδης των ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και AEGEAN COLLEGE, Γιάννης Τσερέπας της LARIPLAST, καθώς και ο Νίκος Ρώμνιος της ΜΠΕΤΙΝΑ ΑΕ.

Από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι δήμων του νομού Λάρισας κ.κ. Μάκης Εσκίογλου, Νίκος Γάτσας, Γιώργος Μανώλης, Θανάσης Νασιακόπουλος και Γιάννης Κόκουρας και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Δείτε και φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες