ΛΑΡΙΣΑ

Κάλεσμα των Λαρισαίων δασκάλων για συμμετοχή στην συγκέντρωση στη Λάρισα για το Πολυτεχνείο

Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας» καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση  την Κυριακή  17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. στην Πλατεία Νομαρχίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα, μετά από σαράντα έξι (46) χρόνια, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το σύνθημα των αδούλωτων φοιτητών για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα.

Οι εκπαιδευτικοί  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο με αγώνα για την  ποιοτική του αναβάθμιση, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για τους μαθητές και με  σταθερή και μόνιμη εργασία για τους εκπαιδευτικούς.

Η παγίωση των αρνητικών, για τη δημόσια εκπαίδευση, ρυθμίσεων που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή, με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού που οδήγησε στη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων σε εκπαιδευτικούς, επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων είναι απαραίτητο να ανατραπεί

Η παρατεταμένη υποχρηματοδότηση  της δημόσιας εκπαίδευσης, η εγκατάλειψη των κτηριακών υποδομών των σχολείων,  η καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, η αναπλήρωση των άνισων δικαιωμάτων μεταξύ αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων, η εργασιακή ανασφάλεια, ολοκληρώνουν το δυσμενές για τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της τοπίο.

Με σκληρούς αγώνες, όπως και τότε, συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ειρηνική δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για πραγματική κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, για πραγματικά εργασιακά και κοινωνικά  δικαιώματα. για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα αισιόδοξο μέλλον για όλους μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν    στη συγκέντρωση  την Κυριακή  17 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. στην Πλατεία Νομαρχίας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες