ΛΑΡΙΣΑ

Κολλάτος στους Γόννους: Υπερήφανοι που κάναμε θεσμό την γιορτή Ελιάς

Στην 7η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στον Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Γόννων παραβρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος ο οποίος τόνισε τα εξής:
Είμαστε υπερήφανοι που κατορθώσαμε ως πρώην Δημοτική Αρχή να κάνουμε την γιορτή ελιάς θεσμό και να αποτελέσει κοινό τόπο συνάντησης αγροτών, εμπόρων, ελαιοπαραγωγών και τυποποιητών.
Η ελαιοκαλλιέργεια είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα στον Δήμο μας .
 Σε ένα Δήμο όπου η ποικιλομορφία των καλλιεργειών και ο συνδυασμός παραδοσιακών και δυναμικών καλλιεργειών χρειάζεται στήριξη, ενίσχυση και διαρκή ανταγωνιστικότητα.
Χρειάζονται κίνητρα στον πρωτογενή τομέα και αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Το νέο μοντέλο που χρειάζεται η χώρα πρέπει να προσδιορίζεται:
• Από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για την αύξηση εσόδων,
• Τον εξορθολογισμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και εισφορών,
• Τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα &
• Τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Ως πρώην Δημοτική Αρχή δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη και προβολή του εξαιρετικού προϊόντος της ελιάς, που παράγει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου και που θεωρείται μάλιστα Αρίστης Ποιότητας.
Παράλληλα, μέσα από τις διήμερες  εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία έξι χρόνια αναδείξαμε τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής, τη δημιουργικότητα των κατοίκων, και την εγρήγορση των τοπικών φορέων, ενώ η καθιέρωση αυτής της γιορτής, είναι από μόνη της ένα σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της αναπτυξιακής μας προοπτικής.
Ως πρώην Δ.Α δώσαμε μεγάλη σημασία στην δημιουργία βασικών υποδομών άρδευσης, εκπονήσαμε και επικαιροποιήσαμε μελέτες και προσπαθήσαμε να τις εντάξουμε στο  Π.Α.Α. ή σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ αποτέλεσε  όλα αυτά τα χρόνια διαρκή φροντίδα ο ορθολογισμός των αρδευτικών τελών και η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.
Έπι θητείας μας είχε ωριμάσει και επικαιροποιήθηκε η μελέτη κατασκευής δικτύου άρδευσης και δεξαμενής στη θέση «Χονδρομαγούλα». Το συνολικό μήκος των αγωγών είναι 6,7km, με διατομές αγωγών Φ250 και 16ΑΤΜ.
Στην περιοχή, – όπως γνωρίζετε- υπάρχουν (2) δεξαμενές ενώ θα κατασκευαστεί μια νέα χωρητικότητας 1.000 m3.  Το έργο αυτό  θα εξυπηρετήσει καλλιέργειες κυρίως ελαιώνων και σιτηρών, έκτασης 10.000,00 στρεμμάτων. Η μελέτη έχει πλήρη ωριμότητα  και τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, προϋπολογισμού 900.000,00 €, και εφόσον υλοποιηθεί, θα δώσει τη δυνατότητα άρδευσης ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας Γόννων.
Τέλος εύχομαι στην σημερινή εκδήλωση κάθε επιτυχία,έχοντας την ελπίδα και την βεβαιότητα, ότι και η φετινή γιορτή ελιάς θα συντελέσει στην περαιτέρω αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των κρίκων στην αλυσίδα της παραγωγής ελιάς και ελαιολάδου, με απώτερο σκοπό ένα ποιοτικότερο και ταυτόχρονα οικονομικό τελικό προϊόν, που θα λειτουργήσει ως μοχλός για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας και της υπαίθρου.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες