ΛΑΡΙΣΑ

Στα λευκά τα ορεινά της Λάρισας: Το έστρωσε σε Σκλήθρο, Μελιβοία και Σπηλιά (φωτο)

“Λευκή” ήταν η νύχτα για τα ορεινά του νομού Λάρισας, καθώς άρχισε από νωρίς το Σάββατο το βραδάκι να χιονίζει και τελικά το έστρωσε για τα καλά σε αρκετές περιοχές.

Η πλατεία του χωριού Σκλήθρου Αγιάς Λάρισας με φρέσκο χιόνι, αποτελεί ένα ονειρικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, το ίδιο και η Σπηλιά.

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ζηνοβία» στη χώρα

Οι χιονοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, ενώ τα μεγάλα προβλήματα με την χιονόπτωση ξεκίνησαν από χθες βράδυ. Πολλές περιοχές έχουν αρκετό χιόνι και οι μετακινήσεις είναι δύσκολες, ενώ βρέχει αδιάκοπα εδώ και ώρες.

Σήμερα συγκεκριμένα, στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στο νότιο Αιγαίο.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου και εγκλωβίστηκαν φοιτητές μέσα σε λεωφορείο, χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m). Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικά στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός.

Αναλυτικά για τη Θεσσαλία:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m). Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των Σποράδων σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8 και βαθμιαία 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες