ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με αγωνιστικό προγραμματισμό ξεκίνησε το 2020 για τους αγρότες της Καρδίτσας

Σύσκεψη προγραμματισμού κινητοποιήσεων αλλά και αγωνιστικών ευχών, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής (3/1) η ΕΟΑΣΚ, στην Καρδίτσα.

Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων, εμπλουτίστηκε και με την κοπή της παραδοσιακής πίτας για το καλό της νέας χρονιάς, με το πρώτο κομμάτι να κόβεται για τον τέως πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλη Μπούτα και την ευχή να επανέρθει στη δράση.

Στο οργανωτικό τώρα κομμάτι αποφασίστηκε να γίνουν συσκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα στα χωριά το επόμενο διάστημα, όπου θα επιχειρηθεί να γίνει κατανοητό από τον αγροτικό κόσμο και το που οδηγούνται τα πράγματα και η ανάγκη να υπάρχει εντατικοποίηση της αγωνιστικής κινητοποίησης και κυρίως της συμμετοχής σε αυτήν.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της ΕΟΑΣΚ Κώστα Τζέλλα να μείνουν στο 2019 οι αγρότες του καναπέ και το 2020 να είναι έτος αγώνα απ’ όλους.

Παράλληλα μετά τις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη και εκεί θα αποσαφηνιστεί το αν θα υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα και αν θα ξαναβγούν οι αγρότες στους δρόμους με γεωργικά μηχανήματα προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι η συμμετοχή της ΕΟΑΣΚ και των αγροτών της Καρδίτσας στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στη 1 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της Agrotica.

Στις δηλώσεις τους ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας και ο Γραμματέας Γιάννης Τσιούτρας, πέραν των ευχών τους για τη νέα χρονιά, υπογράμμισαν πως είναι αναγκαία η αντίδραση για να αλλάξουν οι πολιτικές και να λυθούν τα προβλήματα που οδηγούν τον αγροτικό κόσμο στο ξεκλήρισμα.

Παράλληλα χαρακτήρισαν αναληθής τις δηλώσεις Βορίδη περί λύσης των προβλημάτων, τονίζοντας ότι παραμένουν σε ισχύ και γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Τέλος, στέλνοντας μήνυμα στους αγρότες της Καρδίτσας ο κ. Τζέλλας είπε πως το 2020 θα πρέπει να ξεσηκωθούν, να πάρουν τα αγροτικά τους μηχανήματα, να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες των Αγροτικών Συλλόγων και της ΕΟΑΣΚ, για να μπορέσουν να αντιστραφούν οι πολιτικές που οδηγούν στο μαρασμό.

karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις