ΛΑΡΙΣΑ

Στη διαγράμμιση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας με έργο 800.000 ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη διαγράμμιση τμημάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας . Λάρισας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις και σε σημεία που θα επιδείξει η αρμόδια προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Μετά την έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού δημοπράτησης του έργου, υπογράφεται το επόμενο διάστημα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα  Αγοραστό η σύμβαση του έργου.

Με συνεχή προσπάθεια και καθημερινή δουλειά από τις υπηρεσίες μας, αλλά και από τους συνεργάτες της Περιφέρειας καταφέραμε να ενισχύουμε και να βελτιώνουμε τις υποδομές μας, και ταυτόχρονα να δημιουργούμε νέες. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας  για την αύξηση της οδικής ασφάλειας και την καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με σχέδιο και προγραμματισμό βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας όπου υπάρχει ανάγκη» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου

Συγκεκριμένα προβλέπεται να υλοποιηθούν:

  • Διαγραμμίσεις οδοστρωμάτων στους κόμβους των οδικών αξόνων , του εθνικού , δευτερεύοντος εθνικού , επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας που θα περιλαμβάνει βέλη – ζέμπρες – όρια ταχύτητας κ.α. καθώς και χρωματισμούς σε νησίδες – πεζοδρόμια κλπ.  Επίσης σε περιπτώσεις που υπάρχουν τεχνικά (γέφυρες κλπ) θα γίνει χρωματισμός σιδηρών επιφανειών σε όλες τις επιφάνειες κλπ.
  • Τοποθέτηση μεταλλικών ή πλαστικών ανακλαστήρων μιας ή διπλής επιφάνειας εάν απαιτείται.
  • Διαγράμμιση σε όλο το εθνικό, δευτερεύων εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Λάρισας ήτοι:
  1. Διαγράμμιση οριογραμμής πλάτους έως 20 εκ.(όταν απαιτείται).
  2. Διαχωρισμός λωρίδων αντιθέτων κατευθύνσεων ήτοι άξονας αποτελούμενος από δύο συνεχείς γραμμές πλάτους 0,12 μ – 0,15 μ. ή διακεκομμένη γραμμή κατά περίπτωση, του οδικού δικτύου.
  3. Διαχωρισμός λωρίδων αντιθέτων κατευθύνσεων ήτοι άξονας αποτελούμενος από μια συνεχή γραμμή πλάτους 0,15 μ. η διακεκομμένη γραμμή κατά περίπτωση, του οδικού δικτύου.
  4. Ειδικά σε περιπτώσεις που έχει για κάποιους λόγους έχει χαθεί η διαγράμμιση θα γίνεται εκ νέου χάραξη με ευθύνη του αναδόχου.
  • Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην σειρά των εργασιών η οποία θα είναι ως εξής:

α) Πρώτα θα γίνει διαγράμμιση στους κόμβους του εθνικού δικτύου από Λάρισα προς Βόλο – Τρίκαλα – Καρδίτσα – Φάρσαλα – Ελασσόνα – όρια ν. Κοζάνης – Αγιόκαμπο  και προς Θεσσαλονίκη.

β) Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν ανά κόμβο (διαγράμμιση – χρωματισμοί – τοποθέτηση ανακλαστήρων)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες