ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μ. Σχοινάς από Λάρισα: «Η Ε.Ε. θα σταθεί αρωγός στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας» (φωτό – βίντεο)

Κήρυξε την επίσημη έναρξη των εργασιών του 2ου Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης

Από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του 2ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανάπτυξης στη Λάρισα, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η εφημερίδα “Ελευθερία”.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές και πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθεί αρωγός στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και της Ελλάδος γενικότερα, όπου αναφέρθηκε και σε έργα στη Λάρισα και τη Θεσσαλία τα οποία η Ένωση βοήθησε να έρθουν εις πέρας.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μεταξύ άλλων τόνισε πως θα πρέπει να επιτύχουμε μια ολική ανάπτυξη ώστε να μην μείνει κανείς πίσω, ενώ πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη ισούται με δημοκρατία. Υψίστης σημασίας για τον κ. Αγοραστό αποτελεί η δυνατότητα της χώρας να γίνει οικονομικά και στρατιωτικά (στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό) ανεξάρτητη.

Δείτε αποσπάσματα από την ομιλία του:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μίλησε εκ νέου για τη συνέργεια που έχουν πετύχει πολιτεία κι φορείς στη Θεσσαλία μιλώντας για τη σημασία έργων όπως το Ογκολογικό Κέντρο.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης / Φωτογραφίες: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες