ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ξεκινά το “γραμμικό πάρκο” στον Πηνειό – Παραπήνειο μονοπάτι θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Τερψιθέας

Ομόφωνα αποφάσισε το μεσημέρι της Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, την ένταξη και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader, το έργου «ανάδειξη μονοπατιού στην παραπήνια περιοχή της Τερψιθέας».

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός μονοπατιού μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, με τον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Γιώργο Σούλτη να κάνει λόγο για «μία πολύ ήπια παρέμβαση που θα συντηρείται τακτικά, ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να αναδείξουμε ένα κομμάτι που από κάποιους χαρακτηρίζεται ως «δεύτερα Τέμπη και παραδεισένιο μονοπάτι».

Το συγκεκριμένο έργο είναι τμήμα του λεγόμενου “γραμμικού πάρκου” που προβλέπει την ανάπλαση του Πηνειού από την Τερψιθέα μέχρι και τη Νέα Σμύρνη. Τα δε έργα, ξεκινούν από την Τερψιθέα λόγω της χρηματοδότησης του Leader, το οποίο δεν μπορεί να υλοποιήσει όμως δράσεις εντός του αστικού ιστού της Λάρισας όπως εξήγησε ο κ. Σούλτης.

Το συνολικό σχέδιο αναπλάσεων και των δύο προγραμμάτων όπως είχε δημοσιεύσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιλαμβάνει λοιπόν μια μελέτη που επικεντρώνεται σε τρεις περιοχές και αφορά, μεταξύ άλλων, έργα φωτισμού, κατασκευής και σύνδεσης ποδηλατοδρόμων, περιπατητικών διαδρομών, καθιστικών σημείων, ξύλινων κατασκευών για τους λάτρεις του ψαρέματος, ενός χώρου εκδηλώσεων και ενός εκπαιδευτικού – ερευνητικού αγροτικού πάρκου, χαμηλή φύτευση και συνολική διαμόρφωση των χώρων.

Ταυτόχρονα ώριμες θεωρούνται και διάφορες προτάσεις και σκέψεις από τη δημοτική αρχή για την κατασκευή δημοτικών αναψυκτηρίων τα οποία βέβαια θα είναι προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον κατά μήκος της όχθης του Πηνειού ποταμού στη Λάρισα.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες