ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κοροναϊός: Επέστρεψαν από την Ιταλία μαθητές σχολείων της Λάρισας και των Τρικάλων

Αναστάτωση υπάρχει σε όλη τη χώρα για την εξάπλωση του κοροναϊού στην  Ιταλία, καθώς αρκετά σχολεία της Ελλάδας βρίσκονται στην γείτονα χώρα για εκπαιδευτική εκδρομή ή είχαν σχεδιάσει να μεταβούν σε διάφορες ιταλικές πόλεις.

Μάλιστα οι εκδρομές πλέον αναστέλονται μετά από εντολή του υπουργείου Παιδείας.

Το ίδιο συνέβη και με σχολεία της Λάρισας τα οποία όμως επέστρεψαν. Συγκεκριμένα επέστρεψε το Γυμνάσιο της Φαλάνης που είχε μεταβεί για εκπαιδευτική εκδρομή στο Λάτσιο και κάποιες τάξεις του Γυμνασίου Πλατυκάμπου επέστρεψε από το Μπάρι.

Καθησυχαστική εμφανίστηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή τους μαθητές δέκα σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές της Ιταλίας στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι οι ελληνικές Αρχές κινήθηκαν με ταχύτητα και – όπως είπε – αμέσως μόλις είχαμε νέα για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία η πρώτη μας σκέψη ήταν στους μαθητές και τους φοιτητές που βρίσκονται στην γειτονική χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για κεντρική Ιταλία το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με 14 μαθητές και 4 συνοδούς καθηγητές και μάλιστα επρόκειτο να παραμείνουν εκεί για 15 μέρες.

Από τα Τρίκαλα3 σχολεία επέστρεψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη βάση τους, ενώ ένα σχολείο ακόμη παραμένει στη Ρώμη και είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει την Τρίτη (25.02.2020).

Ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας σε μάσκες και υλικά για την απολύμανση των χεριών, ενώ αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε μνημεία και πολυσύχναστα σημεία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες