ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τα ντελίβερι στη Λάρισα στις μέρες του κορωνοϊού… Οι αντιδράσεις των Λαρισαίων

Η διανομή φαγητού ή καφέ κατ’ οίκον στις μέρες του κορωνοϊού στη Λάρισα, συνεχίζεται μεν, αλλά με …διαφορετική μορφή και σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Είναι μια πλευρά που επίσης έχει επηρεαστεί λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης που βιώνουμε ελέω κορωνοϊού.

Η εικόνα πια είναι η ίδια σε κάθε σπίτι που …τολμά να κάνει παραγγελία, και σημειώνουμε την λέξη τολμά, διότι λόγου του φόβου της μετάδοσης του ιού οι Λαρισαίοι έχουν μειώσει κατά πολύ ή απέκλεισαν τελείως την ιδέα του ντελίβερι στο φαγητό ή τον καφέ.
Αυτή είναι η κατάσταση που μας μεταφέρει Λαρισαίος νεαρός ντελιβεράς ο οποίος αναφέρει στο onlarissa.gr πως πολλά φαγάδικα που έκαναν ντελίβερι στην Λάρισα έχουν κλείσει λόγω αναδουλειάς και γενικά οι δουλειές έχουν πέσει πολύ, περίπου στο 50%.

«Μεγάλο ποσοστό των φαγάδικων έχει κλείσει, το διαπιστώνω διότι δεν κινούνται πια πολλοί ντελιβεράδες στον δρόμο. Οι παραγγελίες είναι ορατό ότι έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Κάνουμε ακριβώς τις μισές παραγγελίες», θα σημειώσει ο νεαρός ντελιβεράς.

Οι ίδιοι οι διανομείς κάνουν μεν την δουλειά τους, αλλά τους έχει κυριεύσει ο φόβος: ««Αρκετά παιδιά έχουν αγχωθεί και προσπαθούμε να παίρνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Δηλαδή, αντισηπτικό μετά από κάθε συναλλαγή, μάσκες, γάντια κλπ. Επικρατεί φοβία στους ντελιβεράδες. Όλο αυτό έχει μπει στην καθημερινότητά μας πια και προσπαθούμε να κρατάμε αποστάσεις στο μαγαζί και να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής μεταξύ μας και με τους πελάτες», θα μας πει.

Ποια είναι όμως η εικόνα που αντικρίζουν από τους πελάτες, πως αντιδρούν οι Λαρισαίοι: «Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Ο κόσμος είναι πολύ διστακτικός όταν φτάνω στην πόρτα τους για να κάνω παράδοση.

Οι περισσότεροι πελάτες μου λένε να αφήνω τα πακέτα κάπου μακριά, συνήθως σε κάποια παπουτσοθήκη ή ένα καλοριφέρ που υπάρχει έξω από την πόρτα τους και εκεί μου αφήνουν και τα χρήματα, προκειμένου να μην έρθουμε σε επαφή. Κατευθείαν η πρώτη κίνηση είναι να τα απολυμαίνουμε και εμείς και εκείνοι. Ο κόσμος προσέχει και πολύ καλά κάνει».

Και όσο για το αν του έχει τύχει κάποιο ευτράπελο από τότε που ξεκίνησε ο εφιάλτης; «Ευτράπελο, δεν θα έλεγα ότι μου έχει συμβεί, αλλά με το που ανοίγει την πόρτα στην πελιοψηφία του ο κόσμος έχει στο ένα χέρι τα χρήματα και στο άλλο το οινόπνευμα ή το αντισηπτικό».

Σημεία των καιρών…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες