ΛΑΡΙΣΑ

Λαρίσης Ιερώνυμος: «Να μην είμαστε Χριστιανοί στο όνομα, αλλά στο ήθος και στην πράξη»

Στο πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας του ανθρώπου αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Θεράποντα Ζωγράφου.

“Ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ελεύθερος σε μια κοινωνία που δεν έχει σχέση με Χριστό”, ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε πως “είναι φοβερό και απαράδεκτο ο άνθρωπος να εκμεταλλεύεται από τον άνθρωπο και να μην μπορεί να είναι ελεύθερος”.

Θέλοντας να περιγράψει την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία μας, ο μητροπολίτης Λαρίσης σχολίασε πως “ζούμε σε μια εποχή παρακμής” και πρόσθεσε πως “μπορεί τα τεχνολογικά μας επιτεύγματα να μας έχουν δώσει την ψευδαίσθηση ότι έχουμε καταφέρει πολλά και έχουμε προχωρήσει πολύ, δεν έχουμε όμως καταφέρει να λύσουμε τα βασικά και ανθρώπινα που είναι οι μεταξύ μας σχέσεις”.

Ο κ. Ιερώνυμος, παίρνοντας αφορμή από το τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα, επεσήμανε πως “δυστυχώς παρατηρείται εκμετάλλευση. Ειδικά όμως στα χρόνια του μνημονίου παρατηρήθηκε αύξηση αυτών των φαινομένων” και σημείωσε πως “σε μια χώρα που θέλει να καυχάται ότι είναι ορθόδοξη, δυστυχώς παρατηρήθηκαν καταστάσεις και συμπεριφορές που απέχουν πολύ από το ήθος της εκκλησίας”.

Αναφερόμενος στην συμπεριφορά ορισμένων χριστιανών, ο μητροπολίτης Λαρίσης υπογράμμισε πως “μόλις κάποιος τους πατήσει λίγο τον κάλο θέλουν να του πάρουν το κεφάλι” και συμπλήρωσε πως “δεν συγχωρούμε ο ένας τον άλλον. Λέμε όλο λόγια τα οποία τα περισσότερα είναι ψέματα και συκοφαντίες. Τα πιστεύουμε όμως ως αληθινά με ικανοποίηση για να πλήξουμε και να εξοντώσουμε τον αδερφό μας”.

Ο κ. Ιερώνυμος, θέλοντας να περιγράψει την εκκλησιαστική εμπειρία γύρω από τα θαύματα, σημείωσε πως “η εκκλησία αν και προβάλλει κάποια θαύματα, έχει μια δυσφορία στο να το παρακάνει με αυτά και να τα υπεραποδέχεται, γιατί τα θαύματα μπορεί να δημιουργήσουν και προβλήματα” και διευκρίνισε ότι “το θαύμα πολλές φορές γίνεται αφορμή πολεμικής σε βάρος εκείνων των ψυχών που το αποδέχονται και το ομολογούν”.

Ο ιεράρχης του Θεσσαλικού κάμπου παίρνοντας αφορμή από την εορτή του αγίου Θεράποντα, τόνισε πως “προτίμησε και αγάπησε τον Χριστό. Δεν αποδοκίμασε τους ανθρώπους και ανέχτηκε με χαρά το μαρτύριό του προκειμένου να μην απορρίψει τους ανθρώπους και να μην αρνηθεί την λειτουργία”.

Κλείνοντας, ο μητροπολίτης Λαρίσης, προέτρεψε τους πιστούς αν θέλουν και σήμερα η εκκλησία να έχει φωνή και επιρροή “να μην είμαστε χριστιανοί μόνο στο όνομα αλλά στο ήθος και στην πράξη”.

Πηγή: orthodoxia.info

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες