ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δεν ανοίγουν σήμερα μεγάλα ξενοδοχεία της Λάρισας

Το επισφαλές περιβάλλον που επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού, οδηγεί πολλούς ξενοδόχους και στη Λάρισα, να διατηρήσουν κλειστές τις μονάδες τους, παρά το «πράσινο φως» της κυβέρνησης να ξεκινή­σουν από σήμερα τη λειτουργία τους.

«Να ανοίξουμε! Αλλά με τι πελάτες θα δουλέψου­με;» είναι ο γενικός προβληματισμός των Λαρισαίων ξενοδόχων, ο οποίος κατατέθηκε σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο συζήτησής για τα επό­μενα βήματα, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που τη στοιχειώνει η πανδημία του κορονοϊού.

Ένας μεγάλος αριθμός των ξενοδοχειακών μο­νάδων της Λάρισας θα κρατήσει ερμητικά κλειστές τις πόρτες του, μέχρι νεωτέρας. Ανάμεσα στα ξενοδοχεία αυτά και τα δύο μεγαλύτερα της πόλη, (ένα κεντρικό και ένα περιφερειακό).

Οι περισσότεροι ξενοδόχοι είναι επιφυλακτικοί. Δεν υπάρχουν καλοί οιωνοί για την επόμενη μέρα, όσο διατηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, που αναστέλλουν την επι­στροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα για τα ξενοδοχεία της Λάρισας αποτελούν σοβαρό -αν όχι καθοριστικό- πλήγ­μα οι ακυρώσεις μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων, ιατρικών και άλλων

επιστημονικών συνεδρίων, που τους πρόσφεραν ένα σημαντικό αριθμό πελατών. Η πρόεδρός της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου, δηλώνει στην «ΕτΔ»: «Σταθμίζουν τα έξοδά τους και διαπιστώνουν ότι θα ζημιωθούν αν λειτουργήσουν αυτή την περίοδο, αφού δεν υπάρχουν πελάτες, αλλά ούτε έχει ισορροπήσει και η κατάσταση στην αγορά για να κινηθούν επαγγελματικοί κλάδοι που στήριζαν τη λειτουργία τους…

Συν το γεγονός ότι βγαίνουμε από μια περίοδο 2,5 μηνών αναστολής της λειτουργία$ των ξε­νοδοχείων, με μηδενικά έσοδα, αλλά όχι μη­δενικά έξοδα».

Αντίστοιχα, υποστηρίζει πως πολύ μικρό είναι και το ποσοστό των ξενοδοχειακών μονάδων δωδεκάμηνης λειτουργίας που θα ανοίξει σή­μερα στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα σημειώνει: «Στην Αθήνα θα επαναλειτουργήσει ένα στα δύο ξενοδοχεία, ενώ στη Θεσσαλονίκη μόνο το 30% του συνόλου». Με ένα μεγάλο ερωτηματικό, απαντούν λοιπόν και στη Λάρισα οι ξενοδόχοι, για το αν θα τα καταφέρουν να προχωρήσουν σε επαναλειτουργία και πότε. Να σημειωθεί ότι στη Λάρισα λειτουργούν σή­μερα, τα εξής 12 ξενοδοχεία, δωδεκάμηνης λειτουργίας: «Imperial», «Divani», «Μετρο­πόλ», «Aστέρας», «Grand», «Park», «Dionissos», «Αχίλλειον», «Ακροπόλ», «Έλενα», «Terra Olympus» (Γιάννουλη) και το «Διεθνές» στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες