ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηράκλειο: Ιδρύεται βάση του ΕΚΑΒ εντός του Κέντρου Υγείας Βιάννου

Την ίδρυση βάσης του ΕΚΑΒ εντός του Κέντρου Υγείας Βιάννου, με ένα ασθενοφόρο και προσωπικό του ΕΚΑΒ για την 24ωρη κάλυψη όλες τις μέρες της εβδομάδας και για όλα τα περιστατικά που απαιτούν άμεση διακομιδή, της περιοχής του νότιου Ηρακλείου αποφάσισε η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Ηράκλειο: Ιδρύεται βάση του ΕΚΑΒ εντός του Κέντρου Υγείας Βιάννου

Στη συνάντηση πήραν μέρος η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μαυρομμάτη, ο υποδιοικητής Στέλιος Δημητρακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης και ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Επίσης, αποφασίστηκε η μόνιμη στάθμευση εφεδρικού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας, που θα παραχωρήσει το ΕΚΑΒ από τον υπάρχοντα στόλο του, το οποίο θα λειτουργεί με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) για τον εκμηδενισμό καθυστερήσεων σε περιπτώσεις βλάβης του ήδη υπάρχοντος ασθενοφόρου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να υλοποιηθεί αμέσως μετά την έγκρισή της από το ΔΣ του ΕΚΑΒ σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Στην ίδια ανακοίνωση η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης αναφέρει :«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η συνειδητή επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων για απαξίωση και συρρίκνωση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα μέσω του παγώματος των προσλήψεων και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να εξαιρείται ούτε καν ο ευαίσθητος χώρος της υγείας, οδήγησε το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ στα πρόθυρα της λειτουργικής κατάρρευσης, εξαντλώντας τις αντοχές των εργαζομένων τους, οι οποίοι με φιλότιμες προσπάθειες τα κράτησαν όρθια.

Τους τελευταίους μήνες υλοποιείται μια τεράστια προσπάθεια σταθεροποίησης του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής επιλογής στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα του. Αυτή εκφράζεται με τις 186 προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ ,την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων οχημάτων (25 για την Κρήτη) και τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων στο ΕΣΥ, πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια. Ειδικότερα για το ΚΥ Βιάννου αναμένεται η πρόσληψη μέχρι το Σεπτέμβριο 1 επικουρικού με ειδικότητα πληρώματος ασθενοφόρου, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα εγκρίνεται η προκήρυξη ενός μόνιμου, καθώς και άλλων 7 ατόμων με την ίδια ειδικότητα για όλα τα Κ.Υ. της Κρήτης καθώς και η παραχώρηση από το ΕΚΑΒ άλλων 5 ασθενοφόρων σε ΚΥ που δεν διαθέτουν ασθενοφόρο ή αυτό που διαθέτουν είναι προβληματικό.

Με αυτόν τον τρόπο επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα κάλυψης με ασθενοφόρο του νότιου Ηρακλείου με δραματικές πολλές φορές συνέπειες. Η ειλικρινής και γόνιμη συνεργασία ΕΚΑΒ-ΔΥΠΕ-Υπουργείου Υγείας-Τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση».