ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΣΑΜΕΑ: Η Κυβέρνηση καταργεί το νόμο για την εργασία των ΑμεΑ που η ίδια ψήφισε!

Η Εθνική Συνομοσπονία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ), καταγγέλλει αποκλεισμό των αναπήρων και χρονίως πασχόντων από το δικαίωμα στην εργασία.

ΕΣΑΜΕΑ: Η Κυβέρνηση καταργεί το νόμο για την εργασία των ΑμεΑ που η ίδια ψήφισε!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδια, νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ισότητα, το οποίο έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή καταργεί την ποσόστωση 10% για τα άτομα με αναπηρία και τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, στις προκηρυσσόμενες θέσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου βαθμού,.

Τα μέλη της ΕΣΑμεΑ καταγγέλλουν ακόμη ότι στην προκήρυξη 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ, για 1.116 θέσεις προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στο ΕΣΥ, δεν συμπεριλαμβάνεται η ποσόστωση για ειδικές κατηγορίες.

Η ΕΣΑμεΑ υποστηρίζει πως ενώ η κυβέρνηση ψήφισε το νόμο 4440/2016, για την ισότιμη πρόσβαση στην εργασία, τώρα η ίδια τον καταργεί!

«Ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από την εργασία συνιστά διάκριση, κατάφωρη παραβίωση θεμελιωδών δικαιωμάτων, εμπαιγμό, έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της χώρας μας και το αναπηρικό κίνημα θα αγωνιστεί για να πάψει διαπαντός», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία.

Έχει ήδη αποσταλεί σχετική επιστολή προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.