ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο ΕΣΥ το ψυχιατρείο και το νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού

Με δυο Προεδρικά Διατάγματα τα οποία κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Επικρατείας, γίνεται πράξη η ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο ΕΣΥ το ψυχιατρείο και το νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού

Σύμφωνα με τα νέα Διατάγματα οι δύο νοσηλευτικές μονάδες μετονομάζονται σε «Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού» και «Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Η ψυχιατρική μονάδα θα έχει αναβαθμισμένες παρεχόμενες θεραπευτικές υπηρεσίες, ενώ το νοσοκομείο αναλαμβάνει πλήρως το επιστημονικό και θεραπευτικό έργο.

Η μονάδα είναι δυναμικότητας 200 κλινών (180 ανδρών, 10 νεαρών ατόμων και 10 γυναικών) και θα συνδέεται με το νοσοκομείο «Αττικόν».

Το σύνολο του κόστους θα το επωμιστεί το υπουργείο Υγείας, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης θα διατηρήσει την ευθύνη για τη διοίκηση, την ασφάλεια κ.λπ. του καταστήματος. Παράλληλα, δημιουργούνται ειδικά τμήματα για γυναίκες και νέους σε ηλικία κρατουμένους. Επίσης προβλέπεται και η δημιουργία παρατηρητηρίου μεταθεραπευτικής παρακολούθησης για την ομαλή κοινωνική επανένταξη των αποφυλακιζόμενων ατόμων.

Τέλος, το κέντρο υγείας κρατουμένων θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενείας 100 ατόμων και θα συνδέεται επιστημονικά με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Άγιος Παντελεήμων (Πειραιάς).

Σε ό,τι αφορά στα έκτακτα ή επείγοντα περιστατικά, όταν δεν εφημερεύει θα παραπέμπονται για την αντιμετώπιση ή τη νοσηλεία τους στα νοσοκομεία Αττικόν, Θριάσιο, Τζάνειο, Μεταξά, Ευαγγελισμός, Γεννηματά και Σωτηρία.