ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη του ΕΟΔΥ με τους εμπλεκόμενους φορείς για τον κοροναϊό

Eυρεία σύσκεψη φορέων με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με τον κορωναϊό πραγματοποιήθηκε στο πρωί στην Ηγουμενίτσα.

Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη του ΕΟΔΥ με τους εμπλεκόμενους φορείς για τον κοροναϊό

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιωτακόπουλου και του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικόπουλου, καθώς επίσης και των τοπικών εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Από τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ, έγινε λεπτομερής ενημέρωση τόσο για τα χαρακτηριστικά της επιδημίας, όπως η γεωγραφική διασπορά της, τα συμπτώματα, η μετάδοση, τα μέτρα προφύλαξης και η διαχείριση περιστατικών. Μετά την ενημέρωση οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ, απάντησαν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων και έδωσαν χρήσιμες κατά περίπτωση οδηγίες.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος συνέστησε ψυχραιμία διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ήδη αυξημένη ετοιμότητα στις δυτικές πύλες εισόδου στην Ελλάδα, η ενημέρωση είναι συνεχής, ενώ σταθμίζονται και αξιολογούνται τα δεδομένα. Επίσης πρόσθεσε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για ενίσχυση της πρόληψης με επιπλέον μέτρα, εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)