Αχιλλέας Μπέος: «Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο...»

Αχιλλέας Μπέος: «Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο...»

Ο πρώην παράγοντας ποδοσφαιρικών ομάδων και νυν Δήμαρχος Βόλου, μίλησε στο Onsports για τη «τύχη» του ελληνικού ποδοσφαίρου και πόσο το επηρεάζουν οι «μεγάλες» ομάδες.

Θεωρεί, πως η διαιτησία αδικεί τον εαυτό της και παρά  τη βοήθεια που της προσφέρει το VAR, δεν έχει βελτιωθεί όσο θα έπρεπε. Επιπλέον, εξηγεί τους λόγους που δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με το άθλημα και σχολιάζει τη δύσκολη κατάσταση στη οποία έχει βρεθεί η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας, όπως χαρακτήρισε τον Πανιώνιο...

Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα είπε:

Τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Θεωρώ πως δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο αφού υπάρχουν παράγοντες που συνεχίζουν να έχουν δραστικό ρόλο και να καθορίζουν τη '' τύχη'' του αθλήματος. Το έχουν οδηγήσει στο πάτο σε όλα τα επίπεδα. Πολύ περισσότερο, στη κατάταξη της ΟΥΕΦΑ που χάνουμε και τη πέμπτη θέση. Εκτιμώ, πως μόνο αν βρεθούν οι κατάλληλοι παράγοντες, οι οποίοι δεν θα είναι υποχείρια ομάδων, είτε του ΠΑΟΚ, είτε του Ολυμπιακού, είτε της ΑΕΚ, τότε θα πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτές οι ομάδες, το οδήγησαν στην απαξίωση. Είναι ντροπή το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, σε άλλες χώρες να είναι γιορτή, κι εδώ να ενδιαφέρονται μόνο για το πως θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ και όλα τα υπόλοιπα να μη μας νοιάζουν».

Ποια η άποψη σας για την ελληνική διαιτησία και πόσο θεωρείτε πως έχει βοηθήσει το VAR;

«Πιστεύω πως η ελληνική διαιτησία αδικεί τον εαυτό της, επιτρέποντας σε ξένους διαιτητές να εισέρχονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ασφαλώς, έχουν δώσει δικαιώματα για να γίνει αυτό και συνεχίζουν να δίνουν. Από τη στιγμή που οι ''μεγάλοι'' παράγοντες του ποδοσφαίρου - σε εισαγωγικά γιατί στο ποδόσφαιρο παίζουν πάντα έντεκα εναντίον έντεκα, δεν υπάρχει μεγάλος και μικρός-  επηρεάζουν καταστάσεις, τότε η διαιτησία στη χώρα μας θα συνεχίσει να αιμορραγεί. Να νοσεί θα έλεγα. Ωστόσο, υπάρχει βελτίωση, αλλά όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Το VAR έχει βοηθήσει, αλλά το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια προσπάθεια να το επηρεάσουν κι αυτό και να το απομυθοποιήσουν».

Αν επιστρέφατε στο χώρο του ποδοσφαίρου, με ποια ιδιότητα θα θέλατε να το κάνετε;

«Πιστέψτε με, παρακολουθώ και ζώ το ποδόσφαιρο από κοντά ενεργά. Είτε στη κερκίδα, είτε συμβουλεύοντας τους παράγοντες της ομάδας του Βόλου. Ειλικρινά, ψάχνω τρόπο να μη δω ξανά ποδόσφαιρο, ούτε από τη τηλεόραση. Βλέποντας τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, έναν θεσμικό παράγοντα σε έναν τεράστιο και ιστορικό σύλλογο για τα ελληνικά δεδομένα, να εκφράζεται και να τοποθετείται έτσι όπως το έκανε.. Απορεί κανείς, αν πρέπει να παραμείνει στο χώρο ή όχι και αν τελικά, είναι αυτό που θέλουμε από το ποδόσφαιρο».

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για τον Πανιώνιο, ποιο θεωρείτε πως θα είναι το μέλλον της ομάδας;

«Ο Πανιώνιος είναι κομμάτι της ζωής μου. Μεγάλωσα εκεί, έγινα αθλητής εκεί, φίλαθλος, οπαδός, παράγοντας. Οδηγώντας την ομάδα αυτή, γνωρίσαμε τεράστιες επιτυχίες. Ωστόσο, δυστυχώς θεωρώ πως δεν υπάρχει μέλλον. Στη ζωή υπάρχει αρχή και τέλος. Δυστυχώς, η ιστορικότερη ομάδα της χώρας, δεν φαίνεται να έχει προοπτική και μέλλον. Αυτή είναι η εκτίμηση μου. Εύχομαι και ελπίζω να διαψεύσει τα λεγόμενα μου και να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα. Σίγουρα, για αυτή την κατάσταση που βιώνει ο Πανιώνιος, υπάρχουν ευθύνες. Ποιοι τις έχουν, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω γιατί δεν είμαι κοντά»…



ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved