«Είναι το… χρέος μας για το Διακοπτό»

«Είναι το… χρέος μας για το Διακοπτό»

Θεωρείτε πως μια ομάδα που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο να έχει σύνδεσμο φιλάθλων; Η απάντηση είναι… αρνητική και απόδειξη γι’ αυτό αποτελούν οι «Blue Villagers», οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΟ Διακοπτού, ο οποίος αγωνίζεται στην Γ’ κατηγορία της Αχαΐας. Το Onsports μίλησε με τον πρόεδρο των φιλάθλων, Γιάννη Μπουγιούρη και μας ανέφερε το… χρέος προς την ομάδα και το χωριό.

Το Διακοπτό είναι ευρέως γνωστό για την σιδηροδρομική γραμμή του Οδοντωτού που ένωνε την παραλία του χωριού με τα Καλάβρυτα, ακολουθώντας το φαράγγι του Βουραϊκού. Ωστόσο, από το 1981 οι κάτοικοι της αχαϊκής κωμόπολης είχαν ένα ακόμα λόγο να είναι περήφανοι, καθώς τότε ιδρύθηκε ο Αθλητικός Όμιλος Διακοπτού. Στα επόμενα χρόνια που ακολούθησε, η ομάδα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα τοπικά πρωταθλήματα και έφτασε στο… απόγειό της την σεζόν 2002-’03 όταν αγωνίστηκε για μία χρονιά στην Δ’ Εθνική.

Όμως, μερικές λάθος αποφάσεις και κάποιοι κακοί χειρισμοί, έφεραν τον… εκτροχιασμό της ομάδας και τη διάλυσή της. Το 2007 έγινε μια προσπάθεια επαναλειτουργίας του συλλόγου, ωστόσο έμεινε… ημιτελής και φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2011, όπου μία… παρέα ανθρώπων από το χωριό αποφασίζουν την επανίδρυση του ΑΟ Διακοπτού.

Η προσπάθειά τους αυτή βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στην ομάδα και μέσα σε λίγες εβδομάδες ιδρύονται οι «Blue Villagers», ο σύνδεσμος φιλάθλων του ΑΟΔ. Στόχος του συνδέσμου, όπως ανέφερε στο Onsports ο πρόεδρος των οργανωμένων, Γιάννης Μπουγιούρης είναι η στήριξη στην ομάδα του χωριού. Είναι το… χρέος προς το Διακοπτό.

-Πως πάρθηκε η απόφαση για την επανίδρυση του ΑΟ Διακοπτού;

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε πάρθηκε μια σοβαρή απόφαση από ανθρώπους που ζουν στο Διακοπτό και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να δημιουργηθεί και πάλι η ομάδα του ΑΟΔ. Κάποιοι άνθρωποι μπήκαν… μπροστά και έβαλαν χρήματα για την επαναλειτουργία του σωματείου, έπειτα από πέντε χρόνια. Στόχος ήταν η επάνδρωση της ομάδας με παιδιά από το χωριό, κάτι που έγινε».

-Δεν είναι λίγο… παράξενο μια ομάδα που αγωνίζεται στην Γ’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Αχαΐας να έχει σύνδεσμο φιλάθλων; Πως δημιουργήθηκαν οι «Blue Villagers»;

«Μόλις δημιουργήθηκε η ομάδα, μαζευτήκαμε πέντε με έξι άτομα γύρω από την ομάδα και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι οργανωμένο και να είμαστε κοντά στους ποδοσφαιριστές, καθώς η ομάδα αποτελείται από παιδιά που είναι συγγενείς και φίλοι και μέσα από τους αγώνες, ο πυρήνας των οπαδών αυξήθηκε στα τριάντα με σαράντα άτομα, ενώ στο γήπεδο έρχονταν εβδομήντα με ογδόντα άτομα. Έχουμε ένα μικρό γραφείο, όπου μπορούμε να συζητάμε για την ομάδα, εκεί φτιάχνουμε τα πανό μας και έχουμε τα τύμπανά μας. Παράλληλα, έχουμε βγάλει μπλούζες, σκουφάκια αλλά και κασκόλ του συνδέσμου και τα έσοδα είναι για τις ανάγκες του συνδέσμου».

-Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο του Διακοπτού;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει την ανταπόκριση που είχε πιο παλιά η ομάδα. Πριν την διάλυση της ομάδας, πήγαινε περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και τώρα με την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που έχει κάθε οικογένεια, δύσκολα θα ασχοληθεί με την ομάδα. Όμως, σιγά σιγά ο ΑΟ Διακοπτού ακούγεται και γνωρίζουν όλοι για την επανίδρυση του σωματείου. Ο Τύπος του Αιγίου έχει κάνει αναφορές και στον κόσμο, αλλά και στην ομάδα. Όπως και να το κάνουμε, το Διακοπτό έχει ιστορία. Έχει αγωνιστεί στην Δ’ Εθνική, ενώ έχουν περάσει πολλοί καλοί παίκτες από την ομάδα. Πιο παλιά ποδοσφαιριστής από το Διακοπτό είχε δοκιμαστεί σε μεγάλη ελληνική ομάδα».

-Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;

«Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι το γηπεδικό. Η ομάδα αγωνίζεται σε ξερό, ενώ δεν υπάρχουν και πολλά χρήματα. Βέβαια, όλοι όσοι είναι στην ομάδα προσπαθούν με τις δυνάμεις που έχουν για να πάει μπροστά η ομάδα. Είναι μερικοί άνθρωποι που… τρέχουν όλες τις διαδικασίες και βάζουν τα χρήματα που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν».

-Ο σύνδεσμος με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα;

«Εμείς δεν μπορούμε να προσφέρουμε οικονομική βοήθεια στην ομάδα. Εμείς είμαστε δίπλα στα παιδιά και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε ψυχολογικά με τις φωνές μας και είναι κάτι που τους αρέσει πολύ. Έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε οικονομικά να βοηθήσουμε το σωματείο».

-Έχουν γίνει ενέργειες από την πλευρά σας για την στήριξη του ΑΟΔ;

«Εμείς έχουμε κάνει έναν χορό μαζί με την ομάδα, ο οποίος πήγε πολύ καλά, αλλά και μόνοι μας έχουμε διοργανώσει δύο με τρεις χορούς φέτος και προσπαθούμε με κάθε τρόπο και να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και όπως μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Το κακό είναι πως δεχόμαστε πόλεμο από ανθρώπους που δεν θέλουν να δουν το Διακοπτό να προχωράει. Υπάρχουν φήμες πως πόλεμο κάνουν ακόμα και άνθρωποι που ζουν στο Διακοπτό και είναι από το χωριό».

-Ποια είναι τα όνειρά σας και οι φιλοδοξίες για την ομάδα;

«Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να πάει καλά η ομάδα. Να καταφέρουμε να φέρουμε στην ομάδα και ποδοσφαιριστές από υψηλότερες κατηγορίες. Είναι και τοπικισμός. Εμείς αυτό που κάνουμε για το χωριό μας το γουστάρουμε πολύ. Πάμε μέχρι και σε εκτός έδρας παιχνίδια. Έχουμε νοικιάσει βανάκι και έχουμε κάνει εκδρομές και θέλουμε να συνδράμουν κι άλλοι. Είναι χρέος μας προς το χωριό μας».

-Συνήθως σε τέτοιες κατηγορίες υπάρχει μια… άτυπη κόντρα με τα γειτονικά χωριά για την… κυριαρχία στην περιοχή…

«Υπάρχει η σχετική πλάκα με γνωστούς από γειτονικά χωριά. Ο καθένας υποστηρίζει το χωριό του και εμείς δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό. Για παράδειγμα, μέσα στην χρονιά, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η διαιτησία ήταν εχθρική απέναντί μας, αλλά άμεσα τα αποβάλαμε αυτά τα στοιχεία από τον σύνδεσμό μας και ζητήσαμε συγγνώμη από όλους και από την ομάδα».

-Πως βιώσατε εσείς την πρώτη χρονιά του ΑΟΔ;

«Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά για τον ΑΟ Διακοπτού. Είναι μια νέα ομάδα και ο πρώτος στόχος φέτος ήταν να δούμε τις δυνατότητές μας. Καλό θα ήταν να μπουν κι άλλοι άνθρωποι στην ομάδα, να την βοηθήσουν οικονομικά και εμείς από την πλευρά μας ετοιμάζουμε μερικές προσπάθειες να μιλήσουμε με άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα, έχουν κύρος και τη δεύτερη σεζόν να είμαστε καλύτεροι».

-Μέχρι που μπορεί να φτάσει το Διακοπτό;

«Το Διακοπτό έχει ιστορία και θεωρώ ότι μπορούμε να ανέβουμε κατηγορία. Η ομάδα έχει παίξει και στην Δ’ Εθνική. Ο κόσμος στο χωριό του αρέσει αυτό το σκηνικό με τους οπαδούς και είμαστε η μοναδική ομάδα που έχουμε στην Γ’ κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας τόσο κόσμο. Πιο οργανωμένοι από εμάς είναι στον Παναιγιάλειο, αλλά η ομάδα αυτή έχει αγωνιστεί ακόμα και στην Α’ Εθνική και αντιπροσωπεύει περισσότερο κόσμο».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved