Η μεγάλη αλήθεια του Κατσουράνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η μεγάλη αλήθεια του Κατσουράνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Διαβάστε τι είπε ο Κώστας Κατσουράνης για την Εθνική και την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ RADIO 104,6:

«Η κατάσταση στην Εθνική ομάδα έχει κάπως σταθεροποιηθεί τον τελευταίο καιρό και ο κόσμος έχει επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στο γήπεδο. Η κατάσταση όμως λίγο καιρό πριν δεν ήταν η ίδια, με τον κόσμο αλλά και τους ποδοσφαιριστές να είναι απόμακροι από την Εθνική. Από το 2004 η Ελλάδα μπήκε στην ποδοσφαιρική ελίτ. Στην συνέχεια έγιναν λάθος χειρισμοί αλλά δεν είναι η ώρα να το αναλύσουμε. Από όταν τα πράγματα άλλαξαν, εννοώντας την καινούργια ομάδα και τους καινούργιος προπονητές χρειαζόμαστε χρόνο. Υπάρχουν πολλοί νέοι καλοί ποδοσφαιριστές αλλά πρέπει να «δέσουν».

Η Εθνική ήταν μέτρια έως κακή αλλά σημασία έχει ότι πήρε τους τρεις βαθμούς. Είναι πολύ σημαντικό στην κακή σου μέρα να καταφέρνεις να κερδίζεις και στην κακή σου μέρα. Σημασία όμως έχει ότι πήρε τους 3 βαθμούς».

Για την επιστροφή του Αλέξανδρου Τζιόλη με το εθνόσημο: «Ο Τζιόλης είναι πολλά στην Εθνική. Πάντα δίνει τον καλύτερο του εαυτό και είναι άδικο να τον κρίνουμε συνέχεια. Όποτε καλείται να παίξει, δίνει το εκατό τις εκατό του και είναι ένας πιστός στρατιώτης. Σε μια ομάδα σαν την Ελλάδα που έχει μεγάλους στόχους δεν χρειάζονται μόνο πιστοί στρατιώτες αλλά, οι πάντες. Σημασία έχει να κάνουμε υπομονή και να δώσουμε στην ομάδα χρόνο να πετύχει τους στόχους της. Στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή. Ο Τσιμίκας επίσης είναι πολύ καλός παίκτης. Έχει γυρίσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση από το εξωτερικό και μπορεί να προσφέρει και στον Ολυμπιακό αλλά και στην Εθνικής ομάδα».

Για τον χαρακτήρα της νέας Εθνικής ομάδας καθώς και για τον πολύ καλό του φίλο, Κάρλος Ζέκα: «Μας λείπει η αλήθεια είναι προσωπικότητα καθότι έχουμε πολλά νέα παιδιά. Πέραν από το κέντρο της άμυνας και τον Τοροσίδη τα υπόλοιπα παιδιά είναι καινούργια στην ομάδα. Ο Φορτούνης και ο Πέλκας δίνουν ποιότητα στην ομάδα αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι όταν βάλουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα θα πάνε σίγουρα σε μεγάλη διοργάνωση. Ο Ζέκα είναι ένα καλό παιδί, ένας πραγματικός εργάτης, είναι φίλος μου οπότε δεν θα πω πολλά. Νιώθει Έλληνας, τιμά τα χρώματα που φορά και ας είναι Πορτογάλος».

Η «χρυσή γενιά» του 2004 έχει πολλές φορές εκφράσει την απογοήτευση της για το ότι δεν έχει κάποιον ρόλο στην ΕΠΟ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, ήταν ξεκάθαρος για το θέμα: «Τα παιδιά που ήταν το 2004 στην ομάδα θα έπρεπε να διοικούν την ΕΠΟ. Νομίζω σε κάθε άλλη χώρα, αυτοί θα πλαισίωναν την ομοσπονδία. Εφόσον αυτό δεν συμβαίνει, δεν έχω να πω κάτι. Δεν μου έχει γίνει ποτέ καμία πρόταση ούτε καν για… φροντιστής οπότε ότι και να πω δεν έχει σημασία. Εάν είχαμε τεχνογνωσία σαν χώρα δεν θα συζητούσαμε κάτι τέτοιο τώρα».

Για την έναρξη της Β’ Εθνικής κατηγορίας και τον ρόλο του ως διοικητικό στέλεχος στην Παναχαϊκή: «Πιστεύετε ότι εάν κάποια παιδιά από εμάς ήταν στην ΕΠΟ θα ξεκινούσε η Α’ κατηγορία χωρίς να ξεκινήσει η Β’… Προφανώς και όχι. Σημασία για εμένα έχουν τα μικρά παιδιά της Παναχαϊκής πόσο μάλλον η Κ15 που είναι το μέλλον της ομάδας. Το πρώτο εκτός που παίξαμε κερδίσαμε μια ομάδα από την Ξάνθη. Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε παιχνίδια με Ολυμπιακό και Λεβαδειακό στο τέλος του μήνα.

Ο σύλλογος οικοδομείται αυτή την στιγμή, τον χτίζουμε. Νομίζω είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχουμε κανέναν δανεικό παίκτη. Πάμε με βάση τις υποδομές και τις ακαδημίες χωρίς καμία οικονομική άνεση. Εάν αυτή η κατάσταση αλλάξει πιθανόν να γίνει χωρίς εμένα».

Για τη Superleague: «Πιστεύω πως στη τριάδα Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για την κατάκτηση του τίτλου είναι και ο Παναθηναϊκός. Έχει νέα παιδιά που φυσιολογικά θα κάνουν λάθη σε αυτή τη διαδρομή αλλά νομίζω πως είναι η ομάδα που έχει εντυπωσιάσει πιο πολύ».



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved