Η Γ’ Εθνική στις μέρες του κορονοϊού: Οι πρωταθλητές και τα… ντέρμπι

Η Γ’ Εθνική στις μέρες του κορονοϊού: Οι πρωταθλητές και τα… ντέρμπι

Το σημείο που «πάγωσε» η Γ’ Εθνική λόγω κορονοϊού και τα σενάρια για την επόμενη μέρα.

Σήμερα (29/3) θα ολοκληρωνόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνική και θα είχαν προκύψει οι οκτώ πρωταθλητές. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού που μαστίζει τον πλανήτη, έβαλε φρένο σε κάθε ποδοσφαιρική δράση.

Εδώ και τρεις εβδομάδες έχει σταματήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, δηλαδή απομένουν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η Γ’ Εθνική. Όμως μόνο σε τέσσερις ομίλους έχει ξεκαθαρίσει και μαθηματικά ο πρωταθλητής, ενώ σε κάποιους ομίλους το ντέρμπι τίτλου είναι οριακό.

Το Onsports σας θυμίζει το σημείο που σταμάτησε η Γ’ Εθνική, με το μέλλον του πρωταθλήματος να βρίσκεται στον αέρα.

Οι γνωστοί πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής

Ο στόχος της κατάκτησης του τίτλου και της διεκδίκησης μιας θέσης στη Football League της νέας σεζόν είχε τεθεί σε μερικές ομάδες από την αρχή της σεζόν, ενώ για κάποιες άλλες ο πρωταθλητισμός προέκυψε στην πορεία. Ο Πανσερραϊκός ανήκει στην πρώτη κατηγορία ομάδων, ο οποίος κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο στον 1ο όμιλο και μάλιστα αήττητος. Ο Αλμωπός Αριδαίας δεν ήταν φαβορί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όμως απέδειξε ότι είναι η πιο σταθερή ομάδα σε έναν όμιλο με παραδοσιακές δυνάμεις.

Ο Πιερικός θέλει να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες και από ένα σημείο και μετά πάτησε… γκάζι και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στον 3ο όμιλο. Η Ρόδος φάνηκε από το ξεκίνημα ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει και αποδείχτηκε το πιο… σκληρό καρύδι στον 6ο όμιλο, φτάνοντας στην μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

Τα ντέρμπι τίτλου

Στον 4ο όμιλο δεν υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί στην αρχή της χρονιάς και η κορυφή άλλαξε χέρια αρκετές φορές. Μετά από 23 αγώνες, πρώτη είναι η ΑΕΠ Κοζάνης, ενώ ακολουθεί στο -2 η Αναγέννηση Άρτας. Όπως όλα έδειχναν, ο τίτλος θα κρινόταν στο μεταξύ τους ντέρμπι την προτελευταία αγωνιστική.

Στον 5ο όμιλο, η Καλλιθέα είχε θέσει από την αρχή ως στόχο την άνοδο στη Football League, ωστόσο στην πορεία απέκτησε σοβαρό ανταγωνισμό. Ο λόγος για τη Θύελλα Καμαρίου από τη Σαντορίνη, η οποία συγκατοικεί στην κορυφή με την αθηναϊκή ομάδα και στις τελευταίες αγωνιστικές επρόκειτο να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Η κατάσταση είναι λιγότερο… ρευστή στον 7ο όμιλο, όπου ο Αστέρας Βλαχιώτη έχει 4 βαθμούς διαφορά από την ΠΣ Σπάρτη. Η υπόθεση άνοδος είναι… λακωνική υπόθεση, ωστόσο ο Αστέρας χρειάζεται μια νίκη στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ακόμα πιο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στον 8ο όμιλο, όπου απέμεναν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Η Επισκοπή είναι το απόλυτο φαβορί, καθώς βρίσκεται στο +7 από τον δεύτερο Γιούχτα, μετρώντας μόλις μια ήττα στα μέχρι τώρα παιχνίδια της στη Γ’ Εθνική.

Οι αποφάσεις της επόμενης μέρας

Το αν θα ολοκληρωθεί ή όχι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν το γνωρίζει κανένας, καθώς ουσιαστικά θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η UEFA έχει παρατείνει την αγωνιστική σεζόν έως τα τέλη Ιουνίου και προτίθεται να την επεκτείνει έως τα τέλη Ιουλίου, εάν υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Ο πρόεδρος διοργανώσεων της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου δήλωσε πως αν δεν αρθούν οι περιορισμοί μετά το Πάσχα, τότε δύσκολα θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το τι θα γίνει βέβαια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν το γνωρίζει κανείς, με την UEFA να αναμένεται να δώσει μια κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν όλες οι ομοσπονδίες για τη μοίρα των εγχώριων πρωταθλημάτων.



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved