ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Ανοιξιάτικη «σούπα» στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Ανοιξιάτικη «σούπα» στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση κι έμειναν στο 0-0.

Ήταν ένα ντέρμπι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και σίγουρα θα ξεχαστεί γρήγορα, με τις δύο ομάδες να μένουν στη «λευκή» ισοπαλία, όπως είχε συμβεί και στο ματς του πρώτου γύρου. Οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες ήταν λιγοστές και το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες κακό. Κι αν ο Παναθηναϊκός είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του και το να μην ηττηθεί, για την ΑΕΚ δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πεις.

Μόνο το γεγονός ότι οι φίλοι της εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους, φωνάζοντας ότι «Αυτό δεν είναι ΑΕΚ!» τα λέει όλα, την ώρα που οι «πράσινοι» έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνα θα μπορούσαν να είχαν... κλέψει το «τρίποντο» αν ήταν λίγο πιο τυχεροί ή αποτελεσματικοί. Γενικά, πάντως, η εικόνα τους επιβεβαίωσε ότι δεν είναι σε καθόλου καλό... φεγγάρι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο στο 3ο λεπτό, να αναγκάζει τον Διούδη σε διπλή επέμβαση για να μπλοκάρει την μπάλα. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ο Γιόχανσον έπεσε στη μεγάλη περιοχή σε μονομαχία με τον Μπακάκη αλλά ο Βέλτζ ήταν κοντά στη φάση κι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μετά τη συγκεκριμένη φάση οι παίκτες του Δώνη άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι, μολονότι η ΑΕΚ που είχε κατοχή 56% έχασε άλλη μια ευκαιρία με το σουτ του Πόνσε από το ύψος του πέναλτι να περνάει ψηλά άουτ. Η φάση του πρώτου ημιχρόνου, άλλωστε, ανήκει στους «πράσινους», όταν στο 24ο λεπτό ο Δώνης έκανε υπέροχη μπαλιά στον Μακέντα, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Διούδη. Ο Ιταλός στράικερ πήγε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, έχοντας την πίεση των Μπακάκη και Οικονόμου.

Το «τριφύλλι» δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να βρει διαδρόμους κι έτσι πήρε και την κατοχή της μπάλας (είχε 51%). Μάλιστα, στο 40' έχασε άλλη μια ευκαιρία με τον Κάτσε να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να πηγαίνει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

Σε εκείνο το σημείο ακούστηκαν και κάποιες αποδοκιμασίες από την εξέδρα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν καθόλου καλή απόδοση, ενώ ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή πριν την ανάπαυλα καθώς ο Τσιγκρίνσκι αποχώρησε με πρόβλημα (τη θέση του πήρε ο Τσόσιτς). Γενικότερα, πάντως, το πρώτο ημίχρονο επιβεβαίωσε ότι αμφότερες οι ομάδες δεν είναι στην καλύτερη τους κατάσταση.

Η ατομική προσπάθεια του Πόνσε στο 52ο λεπτό ήταν πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου μέρους. Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά κι έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Διούδη, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Ο αγώνας έγινε στη συνέχεια αρκετά σκληρός με τον Βέλτζ να αναγκάζεται να δώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (54-58).

Με τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχεται το ένα το άλλο, οι ευκαιρίες ήταν είδος προς... εξαφάνιση στο ΟΑΚΑ. Στο τελευταίο 20λεπτο, η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 74' είχε μια καλή στιγμή με τον Λιβάγια. Ο Κροάτης έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Κουλιμπάλι και να καταλήγει κόρνερ. Αν πήγαινε προς τα δίχτυα ο Διούδης δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι, καθώς είχε κινηθεί προς την άλλη γωνία.

Ο Χιμένεθ προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, βάζοντας τους Κρστιτσιτς και Άλεφ αλλά η ΑΕΚ αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα γύρω στο 80ο λεπτό οι φίλοι της να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους, φωνάζοντας «ΑΕΚ, ΑΕΚ, παίξε μπάλα ΑΕΚ». Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί γκολ στο 87' όταν μετά την εκτέλεσε φάουλ του Κάτσε, ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.



Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved