Απο την Νεοχωρούδα Ωραιοκάστρου στάλθηκαν βιβλία στα Ακριτικά Νησιά

Απο την Νεοχωρούδα Ωραιοκάστρου στάλθηκαν βιβλία στα Ακριτικά Νησιά

Ένα απρόσμενο δώρο γνώσης πρόσφερε η κοινότητα Νεοχωρούδας Ωραιοκάστρου στα Ακριτικά Νησιά μας.

Συγκεκριμένα, παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μεγιστης Καστελόριζου, της Τελένδου, του Άργους Καλύμνου και της Γαύδου δέχθηκαν βιβλία που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι της Νεοχωρούδας έπειτα απο την προτροπή του προέδρου της κοινότητας Χρήστου Σαραμούρτση.

Συγκεντρώθηκαν περισσότερα απο 250 βιβλία,όλα σε άριστη κατάσταση και πολλά απο αυτά ολοκαίνουρια, τα οποία στάλθηκαν και κάλυψαν τις ανάγκες όλων των σχολείων.

Τα έξοδα αποστολής ανέλαβε προσωπικά ο πρόεδρος Νεοχωρούδας.

Το oraiokastro24 επικοινώνησε μαζί του και μας δήλωσε για το πως του γεννήθηκε η ιδέα αυτή και τα συναισθήματά του:

Ήταν μια εσωτερική ανάγκη σκεπτόμενος ότι  υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην γνώση λόγω της δύσβατης περιοχής που ζούνε, επειδή πρέπει να πάρουν καράβι για να μπορέσουν να διαλέξουν τα βιβλία τους σε κάποιο βιβλιοπωλείο και τον χειμώνα αυτό είναι απαγορευτικό κάποιες φορές.
Για αυτό αποφασίσαμε να συλλέξουμε και να στείλουμε κάποια βιβλία ως χριστουγεννιάτικο δώρο.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και θερμή.Οι δασκάλες των σχολείων συγκινημένες για την κίνησή μας.
Και η δική μου δέσμευση σε βάθος τετραετίας να δημιουργήσουμε από μια μικρή βιβλιοθήκη στα σχολεία. Σε κάθε προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.