Επίθεση Τσακίρη σε διοίκηση Γαβότση για τα αδέσποτα

Δοθείσης ευκαιρίας την μη χρηματοδότηση του δήμου Ωραιοκάστρου για τα αδέσποτα (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ) ο υπ. δήμαρχος Παντελής Τσακίρης εξαπέλυσε κατηγορίες για την διοίκηση Αστέριου Γαβότση για ένα θέμα τόσο φλέγον για τον δήμο Ωραιοκάστρου. Παρουσιάζει ως ένα δείγμα της αποτυχίας της σημερινής διοίκησης οτι τα αδέσποτα κοντεύουν να γίνουν η μασκότ της περιοχής.

Δείτε αναλυτικά το όσα δηλώνει στο δελτίο τύπου:

 

Εκατόν επτά δήμοι της χώρας διεκδίκησαν και έλαβαν κρατική χρηματοδότηση για τα αδέσποτα. Το Ωραιόκαστρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ένας από τους δήμους αυτούς.

«Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά εκατόν επτά δήμοι σε όλη τη χώρα –ανάμεσά τους και επτά από τη Θεσσαλονίκη- διεκδίκησαν εγκαίρως και πράγματι έλαβαν γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη διαχείριση του ζητήματος με τα αδέσποτα ζώα. Ποιος είναι ο μεγάλος απών από αυτόν τον μακροσκελή κατάλογο των δήμων που πέτυχαν να χρηματοδοτηθούν για τα αδέσποτα; Μα, φυσικά, ο δήμος Ωραιοκάστρου με τη μονίμως απούσα διοίκησή του των τελευταίων ετών».

Σε αυτό το δηκτικό σχόλιο προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, με την ευκαιρία της έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζονται οι δήμοι και οι σύνδεσμοι δήμων σε όλη τη χώρα που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισής τους.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του για αυτή την πρωτοφανή αδιαφορία που επέδειξε η απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και για την αδυναμία της να αξιοποιήσει αυτήν την πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, το οποίο ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

«Η χρηματοδότηση που δίδεται στους δήμους για τη διαχείριση των αδέσποτων ανέρχεται στο συνολικό ύψος των 600.000 ευρώ. Η σημερινή δημοτική αρχή, δυστυχώς, αφήνει τον δήμο Ωραιοκάστρου καθηλωμένο στο απόλυτο μηδέν», επεσήμανε ο κ. Τσακίρης, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να μην καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η τεράστια πληγή, όπως έχει εξελιχθεί για το Ωραιόκαστρο το πρόβλημα με τα αδέσποτα.

«Τα αδέσποτα ζώα κοντεύουν να γίνουν η μασκότ της σημερινής δημοτικής αρχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παντελής Τσακίρης, κατηγορώντας τη σημερινή διοίκηση του δήμου για άλλη μία παταγώδη αποτυχία.

Επισημαίνεται ότι η κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε προβλέπει τη χρηματοδότηση για δράσεις για τα αδέσποτα συνολικά 107 δήμων και συνδέσμων δήμων σε όλη τη χώρα. Σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης χρηματοδότηση λαμβάνουν οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης –Συκεών, Πυλαίας – Χορτιάτη και Παύλου Μελά όπως και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.