Κορονοϊός: τελευταίες εξελίξεις

Κορονοϊός: τελευταίες εξελίξεις

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα είχε ως εξής:

1.722.000 κρούσματα παγκοσμίως, 104.775 θάνατοι στον κόσμο

Στην Ελλάδα:

Συνολικά κρούσματα 2081

Νέα κρούσματα  72

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 72 μέσης ηλικίας 67 ετών

Εξιτήριο απο τις ΜΕΘ πήραν 15

Θάνατοι  93  μέσης ηλικίας τα 72 έτη

37344 δείγματα έχουν ελεγχθεί

Ο κ.Τσίοδρας επισήμανε  ότι υπάρχουν ελπιδοφόρα μηνύματα απο το εξωτερικό για χρήση ενδοφλέβιου φαρμάκου στο οποίο έχει πρόσβαση η χώρα μας.

Η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να σταματήσει, είναι νίκη όλων μας και πρέπει να συνεχίσει,τόνισε ο κ.Τσίοδρας. Μπορούμε να βγούμε να περπατήσουμε τώρα που ανοίγει ο καιρός,με την οικογένειά μας ούτως η άλλως με αυτούς ζούμε,αλλά πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό.  Η χειραψία σαν πράξη πρέπει να καταργηθεί και στο μέλλον,αναφέρθηκε καθηγητής απο το εξωτερικό.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς
ενημέρωσε ότι είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο και ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός. Αυξάνεται ο αριθμός Λαϊκών Αγορών στην Αττική για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, από 111 σε 222  από τη Δευτέρα 13 Απριλίου.
Έκλεισαν λαϊκές αγορές που δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας,συγκεκριμένα στις περιοχές Νεάπολης Συκεών, Παραλία Διστόμου, Χατζηκυριάκειο Πειραιά, Δαβάκη Χαϊδάρι.

Ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας απο σήμερα στον πεζόδρομο Ευόσμου.

Στη Λάρισα στο σύνολο των 333 τεστ κορονοϊού που έγιναν υπήρχαν 4 θετικά κρούσματα και συνολικά στα τεστ που έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες σε 362 τεστ υπάρχουν 25 θετικά κρούσματα.

Ο Υφυποργός κλείνοντας τόνισε ότι πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και να παραμείνουμε στο σπίτι.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.