Υποβολή δηλώσεων εθνικού κτηματολογίου

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΥ  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Το Εθνικό Κτηματολόγιο με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια  καταγράφει τα ακίνητα (θέση, σχήμα , όρια),  κατοχυρώνει την ιδιοκτησία του κάθε πολίτη ακόμη και την χρησικτησία, η οποία στις αγροτικές περιοχές αποτελεί τον συνηθέστερο τρόπο κτήσης κυριότητας και οριοθετεί τη δημόσια και δημοτική περιουσία. Ολοένα και περισσότερες περιοχές εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Νέες περιοχές κτηματογραφούνται στο Νομό Θεσσαλονίκης από την 11η  Ιουνίου 2018. Στη διαδικασία αυτή της κτηματογράφησης καλούνται όσοι έχουν δικαιώματα επί ακινήτων που βρίσκονται στις υπό κτηματογράφηση περιοχές, να υποβάλλουν δήλωση των ακινήτων τους στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκονται τα ακίνητα.

Ειδικότερα οι περιοχές που εντάσσονται είναι Λητή, Νεοχωρούδα, Πεντάλοφος του Δήμου Ωραιοκάστρου, Λαγυνά, Καβαλλάρι του Δήμου Λαγκαδά,  Άγιος Αθανάσιος, Αγχίαλος, Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνος, Καλοχώρι, Κύμινα, Νέα Μάλγαρα, Σίνδος και Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων  αρχίζει στις 11-6-2018 και λήγει 11-9-2018 για τους κατοίκους του εσωτερικού και στις 11-12-2018 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα ακίνητα που δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές και στη βάση δεδομένων του εθνικού κτηματολογίου ως “ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ”.

Η υποβολή δήλωσης της ακίνητης περιουσίας είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε  πράξη αφορά το ακίνητο στο μέλλον (π.χ γονική παροχή, δωρεά ή μεταβίβαση).

Επιπλέον για όσα ακίνητα δεν υποβληθεί δήλωση δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ:

Τίτλοι κτήσης ακινήτων (συμβολαιογραφικά έγγραφα, δικαστικές αποφάσεις, διοικητικές πράξεις, έγγραφα χρησικτησίας, κληρονομίας)
Πιστοποιητικά μεταγραφής των τίτλων
Αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
Αποδεικτικό έγγραφο του ΑΦΜ (εκκαθαριστικό εφορίας, Ε9, λογαριασμός ΔΕΚΟ κλπ)
Στοιχεία για εντοπισμό του ακινήτου (τοπογραφικό ή εντοπισμός μέσω της υπηρεσία  θέασης ορθοφωτογραφιών)

Με συνέπεια και υπευθυνότητα το γραφείο μας  μπορεί να συνδράμει στην σύνταξη και υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΒΙΒΗ ΠΙΤΣΑΡΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ

ΤΗΛ.2394033321/6945688899

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.