Φεύγει η “Σοφία” Έρχεται ο “Τηλέμαχος”

Φεύγει η “Σοφία” Έρχεται ο “Τηλέμαχος”,οι πρώτες προγνώσεις για την νέα κακοκαιρία

Βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο Κυριακή 6/1/19 ο καιρός αλλά κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες, παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, κυρίως σε ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι βοριάδες αναμένεται να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

Από τη Δευτέρα 7/1/19 αναμένεται η κακοκαιρία να επεκταθεί κυρίως στις ανατολικές περιοχές του Αιγαίου, όπως είναι το Πήλιο, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Αττική και η Βοιωτία, που από το μεσημέρι της Δευτέρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Αναλυτικότερα:

Στη Θεσσαλονίκη, ολίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σταδιακά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ -3 και 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το μεσημέρι ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και χιονόνερο στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές. Από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις σε όλες τις περιοχές οι οποίες τη νύχτα κατά τόπους στη Χαλκιδική θα ενταθούν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -6 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλικά, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Εύβοια θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο. Από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Το βράδυ ασθενείς τοπικές βροχές στις νότιες θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η στα βόρεια χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το πρωί στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, για να ενταθούν εκ νέου στα βόρεια το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Το βράδυ στα βόρεια θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς κελσίου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.