Φτάνουν σήμερα τα πρώτα νέα αστικά του ΚΤΕΛ για τη Θεσσαλονίκη

Φτάνουν σήμερα τα πρώτα νέα αστικά του ΚΤΕΛ για τη Θεσσαλονίκη

Στις 9 το βράδυ θα φτάσουν τα πρώτα 10 από τα 120 νέα αστικά λεωφορεία.
Στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται αυτή την ώρα (5 μ.μ. της 25/1/2020) τα πρώτα αστικά λεωφορεία τύπου MERCEDES CITARO, της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Τα πρώτα λεωφορεία από τα 74 που…αγόρασε το ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης και από τα 120 που προμηθεύτηκαν συνολικά τα 4 ΚΤΕΛ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΚΙΛΚΙΣ), ξεκίνησαν στις 2 μ.μ. από τις εγκαταστάσεις της PAPADAKIS BROS S.A. στην Ελευσίνα και θα βρίσκονται γύρω στις 9 μ.μ. στο αμαξοστάσιο της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. στη Μενεμένη.

Τα λεωφορεία είναι 96 θέσεων, με θέση για αναπηρικό αμαξίδιο και είναι σε άριστη κατάσταση.

Συνολικά, η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. αναμένεται να “ανεβάσει” τουλάχιστον 50 λεωφορεία το επόμενο 20ήμερο, ώστε να ξεκινήσουν τα πολλά στάδια μέχρι να τεθούν σε κυκλοφορία στις 25 γραμμές, που ανατέθηκαν για 2 χρόνια στα 4 ΚΤΕΛ.

Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, μέχρι να τα δούμε σε κυκλοφορία, είναι αναρίθμητες, αλλά η εμπειρία της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και η βούληση να αναταχθεί γρήγορα η συγκοινωνία στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εγγυώνται ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά σε 20-30 μέρες -εκτός απροόπτου.

Μοναδικό αγκάθι, παραμένει, η εξαγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που προσπαθούν να ακυρώσουν την ανάθεση στα ΚΤΕΛ, με προσφυγή ακόμη και σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, όπως οι ίδιοι δήλωσαν (“θα προχωρήσουμε σε ασφαλιστικά μέτρα και θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωνε στο ΕΘΝΟΣ την 1/11/2019, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Ο.Α.Σ.Θ.).

Εαν δεν υπάρξει δικαστική ανατροπή με ασφαλιστικά μέτρα, η συμφωνία ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ θα αρχίσει να υλοποιείται στα μέσα Φεβρουαρίου και μετά από 5 χρόνια ταλαιπωρίας, το επιβατικό κοινό θα δει περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερα στους δρόμους πέριξ του πολεοδομικού συγκροτήματος, χωρίς καμία αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.