Ωραιόκαστρο:Αποχετευτικό Μελισσοχωρίου μια ακόμη μεγάλη πληγή

“Αποχετευτικό Μελισσοχωρίου” του Αγησίλαου Γιαννόπουλου

Ένα μεγάλο έργο που αναμφίβολα ήταν απαίτηση των κατοίκων για πολλά χρόνια, οι οποίοι κουράστηκαν να μυρίζουν ποικιλίες μαλακτικών στα σοκάκια με μπλέ και πράσινους κόκκους στο γρήγορο πρόγραμμα αλλά και επιφανείς συνδημότες μας να διοχετεύουν τα οικιακά τους λύματα στα ρέματα και τους χείμαρρους του τόπου.
Οι εργασίες ξεκίνησαν πρίν λίγα χρόνια τότε που έκανες υπομονή με τα μηχάνημα και τους κλειστούς δρόμους αλλά δεν σε πείραζε γιατί ήταν για “καλό” και άς μην μπορούσες να ανοίξεις καλοκαιριάτικα ούτε να καθίσεις έξω λόγο φυσικά της σκόνης η οποία ήταν παντού…
Με ανάθεση στην τεχνική εταιρεία ΨΑΡΡΑΣ ΑΕ και χωρίς να υπάρχει η πρόβλεψη για την κάλυψη όλου του οικισμού το έργο άρχισε,τελείωσε και παραδόθηκε.
Οι κασσάνδρες λέγαν τότε ότι πρόκειται για προχειροδουλειά καθώς τα λύματα τα οποία διοχετεύονταν από τις οικίες στους αγωγούς του δικτύου δεν ακολουθούν τους νόμους της βαρύτητας από ψηλά προς τα χαμηλά( φυσική ροή των υγρών ) αλλά θα συγκεντρώνονται σε μεγάλα φρεάτια εντός του οικισμού τα οποία κατασκευάστηκαν και από εκεί μηχανικά πλέον με μεγάλες αντλίες θα ξανά ανέβαιναν στο επόμενο φρεάτιο και ούτω καθεξής .
Όποιος είχε ποντάρει σε αυτό να πάει .. ταμείο.
Τα αντλιοστάσια είναι μεγάλοι υπόγειοι χώροι από μπετό που φιλοξενούν αντλίες οι οποίες συνδέονται με την ΔΕΗ για την παροχή ρεύματος αλλά και με τους εκάστοτε κλάδους των αγωγών οι οποίοι εκβάλλουν εντός τους για να προωθηθεί μηχανικά το περιεχόμενό τους.
Κάτι τέτοιο όπως καταλαβαίνουμε όλοι προϋποθέτει απρόσκοπτη αλλά και ατέρμονη επίβλεψη – συντήρηση .
Τις τελευταίες μέρες δεκάδες κυβικά λυμάτων αναβλύζουν ακατάπαυστα από ένα τέτοιο αντλιοστάσιο που σταμάτησε να λειτουργεί , είναι ο λόγος που κάτι άσχημο σου μυρίζει το βραδάκι που γυρνάει ο άνεμος . Η κοινότητα είναι ενημερωμένη και από την πρώτη στιγμή έστειλε με σύμφωνο συνεργασίας τον κύριο Τάσο υδραυλικός ( ελεύθερος επαγγελματίας ) να επιληφθεί και αυτού του θέματος αλλά μάταια καθώς απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από συνεργείο ειδικών.
Όσοι έχετε τοποθετήσει βαλβίδες αντεπιστροφής στην εγκατάσταση του δικτύου σας δεν κινδυνεύετε να φιλοξενήσετε συντριβάνι ακαθάρτων εντός της οικίας σας να προσέχετε όμως που παρκάρετε το αυτοκίνητο σας γιατί τα καπάκια του υπονόμου στους δρόμους δεν είναι κολλημένα και υπάρχει κίνδυνος εκτόξευσης . Ένα ένα τα καπάκια που υπάρχουν στον δρόμο έχει διαρροή αυτό σημαίνει ότι συσσωρεύεται μέρα με την μέρα όλος ο όγκος των λυμάτων που εξυπηρετεί το δίκτυο η διευθέτηση του ζητήματος είναι επιτακτική καθώς ενέχει κινδύνους για την δημόσια υγεία.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.